Wersja mini mini
16:39, 26 wrz 2011
Cały dzień się z nią noszę i mi też coraz bardziej się podoba
Wieczorkiem pooglądam sobie Twoje propozycje.
Dziękuje bardzo
Pozostają jeszcze rabaty. Wcześniej myślałam o pojedynczych okazach grabów przycinanych tak jak na żywopłot w kolumny i poprzetykanych trawą. Ale teraz zaczynam się zastanawiać czy z przodu rabatki nie zrobić przypadkiem obwódki cisowej a za nią hortensje limelight poprzetykane trawą o zielonych delikatnych liściach. Na płocie za rabata pokusić się o tło z bluszcza (gdzieś wyczytałam, ze jak ma przysłonięte korzenie to daje rade na słońcu).
Tylko, że wtedy zrobi mi się taka rabata kwiatowa...
Magnolia pisałaś o kostkach z innego materiału jak tu z kamienia czy z betonu, albo z drutu. Ja sobie umyśliłam takie zrobić samemu ze trzy sztuki gdzieś na ogrodzie przy rabatach walnąć. Mam gdzieś w inspiracjach takie kostki z drutu wypełnione dużymi kamieniami, tylko nie mogę znaleźć tego teraz.
I wstaw tu proszę (jak masz inspirację oczywiście) tego twojego wielgachnego bonsai z Grabu. Bo zachodzę w głowę jak miałby on wyglądać.
Pwl miło, ze zajrzałeś, zapraszam częściej wraz z inspiracjami. na graby się jeszcze nie zdecydowałam. Będę o nich myślała przy projektowaniu kolejnych rabt. Najpierw muszę się uporac z tym przodem.
a wiecie co jest moim ulubionym bonsaiem?- wielgachne bonsaie ze zwykłego graba. to chyba jedyny bonsai który planuje w ogrodzie. Jeszcze kuszą mnie platany - bonsaie, ale grab jest moim nr 1.