Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:16, 15 lip 2014

Do góry
Można kilka razy w sezonie
Nie zazdroszczę mrówkowania a na urlop wyjazdowy są chociaż jakieś widoki?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:50, 15 lip 2014

Do góry
Ala każdy koniec gałązki troszkę skracałam. Irenka mówi, że w kolejnym roku ładnie się zagęści.
Urlopujesz jeszcze w ogrodzie?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:41, 15 lip 2014

Do góry
Gartulacje Sebek Teraz najdłuższe wakacje przed Tobą i niezapomniane studenckie życie
Moja codzienność - ogród Oli 08:40, 15 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ola czy w Limkach albo za nimi będziesz miała jakieś wyższe trawy? Mam proso i za niskie jest. Myślę o ML

ML za limkami zdecydowanie za małe. Dużo lepsze są gracki .
Kubusiowo II 08:37, 15 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Chyba w rok tyle rośnie to niezły krzaczor jest u mnie po chyba 3 latach miała z 2.5 metra

Dzięki Sebek za dobre wiadomości
Kubusiowo II 08:22, 15 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Czytam o tej czerwonej pęcherznicy i wszędzie piszą, że dorasta do 1-1,2m. U Ciebie jest wyższa?

Chyba w rok tyle rośnie to niezły krzaczor jest u mnie po chyba 3 latach miała z 2.5 metra
Kubusiowo II 08:14, 15 lip 2014

Do góry
Czytam o tej czerwonej pęcherznicy i wszędzie piszą, że dorasta do 1-1,2m. U Ciebie jest wyższa?
Moja codzienność - ogród Oli 07:37, 15 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ola czy w Limkach albo za nimi będziesz miała jakieś wyższe trawy? Mam proso i za niskie jest. Myślę o ML

Limki mam posadzone w L. Na tym dłuższym odcinku traw już nie wcisnę, na krótszym przed mam rozplenice a za limkami sama nie wiem, może kiedyś coś dosadzę. Wydaje mi się, że ML za hortki jest za niski, raczej pomiędzy lub lekko przed
Zakątek z fioletową ławeczką 07:36, 15 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Macham porannie i czekam na zdjęcia

Polinko, ja tez machamFotki w sierpniudopiero
Moja codzienność - ogród Oli 07:19, 15 lip 2014

Do góry
Zakątek z fioletową ławeczką 07:11, 15 lip 2014

Do góry
Macham porannie i czekam na zdjęcia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:55, 15 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Polinko, jakie krytyczne!!! w tak wymuskanym miejscu, to tylko rady, co do cięcia, bo wiem, ze się bojasz, jak ja kiedyś
śliwę obserwuj, jak przyrasta i się zagęszcza, najwyżej za 2 tygodnie znowu ciachniesz z 10 cm i znowu się zagęści

i tak myślałam, jakie drzewko w tym miejscu dać, co ma osłaniać i mam podpowiedź, ale obejrzyj sobie, pomyśl ...bo mnie ten wiąz Geisha u Justyny zachwycił, cudowny jest...niestety patyki od niej mi padły, ale nadal mam go w planie
http://rosliny.urzadzamy.pl/baza-roslin/krzewy-lisciaste/wiaz-drobnokwiatowy-geisha-nana-variegata,6_944/
cmokam i oczywiście czekam na rewizytę i podpowiedzi, bo sama utknęłam, jak po powrocie od was zaczęłam rewoltę

Irenko myślę cały czas nad tymi drzewami i za wszelkie sugestie będę wdzięczna Ze śliwą tak właśnie planuję zrobić, zobaczę jak będzie się zagęszczać i wtedy jakby co ciach ciach
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:53, 15 lip 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Odpowiadam u ciebie na post u mnie zamieszczony żebym byłapewna że na pewno przeczytasz :

polinka napisał(a)
Małgosiu piękne widoki urlopowe. Przyjemnie odpoczywać gdy ma się takie krajobrazy.
Życzę bezstresowego powrotu do codzienności

Witaj, nie da sie bezstresowo........teraz inni na urlopie wiec zadania w pracy czekają do wykonania i za siebie i za innych........
Tobie zycze udanego urlopu, bo to juz tuz, tuż.........i jak jedziesz w Bieszczady ? Zapraszam po drodze na kawke i przerwę w podrózy do cienistego ogrodu, nieopodal lasku,leżaki czekają, chłodne napoje podaje albo kawkę....daj znać

Małgosiu wiem, że na spokojnie nie da rady powrócić do codzienności. Ja każdego roku cierpię po powrocie z urlopu Nawet psycholodzy radzą wrócić wcześniej i powoli się wdrażać w życiową rutynę
Resztę odpisałam na pw
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:57, 14 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Irenko za wszystkie rady, porady,krytyczne uwagi dziękuję
Berberysy, cisy, bluszcz ucięte wg wskazówek. Niestety ze śliwą nie byłam już taka konsekwentna Skróciłam tylko o połowę, nie miałam serca więcej ciąć

Spotkanie musimy koniecznie powtórzyć, teraz typowo krajoznawczo z lornetkami

Polinko, jakie krytyczne!!! w tak wymuskanym miejscu, to tylko rady, co do cięcia, bo wiem, ze się bojasz, jak ja kiedyś
śliwę obserwuj, jak przyrasta i się zagęszcza, najwyżej za 2 tygodnie znowu ciachniesz z 10 cm i znowu się zagęści

i tak myślałam, jakie drzewko w tym miejscu dać, co ma osłaniać i mam podpowiedź, ale obejrzyj sobie, pomyśl ...bo mnie ten wiąz Geisha u Justyny zachwycił, cudowny jest...niestety patyki od niej mi padły, ale nadal mam go w planie
http://rosliny.urzadzamy.pl/baza-roslin/krzewy-lisciaste/wiaz-drobnokwiatowy-geisha-nana-variegata,6_944/
cmokam i oczywiście czekam na rewizytę i podpowiedzi, bo sama utknęłam, jak po powrocie od was zaczęłam rewoltę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:06, 14 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Od kiedy u Ciebie pada?? U nas od czwartku ani kropli a prognozy na ten tydzień też nie zapowiadają deszczu.
Przyjemnego odpoczywania Ja jeszcze tydzień i też urlop

Mają być przelotne opady codziennie wczoraj przez 1 min pokropiło
Malgosik napisał(a)

a jakie msza objawy na bukszpanach, bo może moje też chore, a ja o tym nic nie wiem?

Skoro nie wiesz tzn , źe zdrowe
Mam roztocza i przędziorki, mszyce, miodunkę na bukszpanach - kreseczki na liściach, srebrne spody, mszyce wiadomo jak wyglądają oraz pozwijane listki
Poczytaj w art Danusi o chorobach bukszpanów

Początkowo Ascot była malinowa czyli czerwoono-różowa. Aktulanie ma przepiękny kolor określany niekiedy jako magenta - czyli ostry róż o chłodnej barwie. Zrobie jej zdjęcia bo ma dzisiaj przepiekny kolor. Zapraszam na zdjęcia wieczorem

Malinowy do tej pory jest red Leonardo. Czekam na kwitnienie Munstead wood, J.W.Goethe, i Williama Shakespeara - znów maja pąki. Chyba Othello i. Gospel mnie w tym roku nie zachwycą - ale to ich pierwszy sezon i były sadzone wiosną jako róze z nagim korzeniem. Dlatego wolę kupować roże w donicach, już w pierwszym sezonie są piekne.
Zasadziłam się jeszcze na Falstaffa ale nigdzie go teraz nie ma... Ktokowliek widział, ktokolwiek wie
Teraz planuję jesienne nasadzenia różane i czytam, czytam, oglądam, oglądam. Brakuje mi ostro-różowych niskich na rabacie z budlejami, lub będzie cala w poreclanowo-różowych i niebieskich kolorach Mam wakacje na myślenie o tym
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:51, 14 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
To już chyba ostatnia fotka z limkami nie do końca rozwiniętymi. Mam nadzieję, że za tydzień zacznie się spektakl

Chopenki moje ukochane

Ale wypas te limki masz, pieknie ci wyszła ta rabata z kulkami, trawkami i limkami.....pamiętam jak Marta ci ja projektowała, cudnie wyszło....

Chopinki tez slicznie wyglądja na tle tej ciemnej zieleni
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:49, 14 lip 2014

Do góry
Odpowiadam u ciebie na post u mnie zamieszczony żebym byłapewna że na pewno przeczytasz :

polinka napisał(a)
Małgosiu piękne widoki urlopowe. Przyjemnie odpoczywać gdy ma się takie krajobrazy.

Witaj, nie da sie bezstresowo........teraz inni na urlopie wiec zadania w pracy czekają do wykonania i za siebie i za innych........
Tobie zycze udanego urlopu, bo to juz tuz, tuż.........i jak jedziesz w Bieszczady ? Zapraszam po drodze na kawke i przerwę w podrózy do cienistego ogrodu, nieopodal lasku,leżaki czekają, chłodne napoje podaje albo kawkę....daj znać
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:48, 14 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:05, 14 lip 2014

Do góry
Od kiedy u Ciebie pada?? U nas od czwartku ani kropli a prognozy na ten tydzień też nie zapowiadają deszczu.
Przyjemnego odpoczywania Ja jeszcze tydzień i też urlop
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 06:47, 14 lip 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies