Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Magda_ 19:49, 03 sie 2014

a na mazowszu deszczu ni widu ni słychu Jak przyjdzie rachunek za wodę to trzeba będzie go chyba na raty rozłożyć
Ale te twoje hortki mają ciężki kwiatuchy
Madzenka 21:00, 03 sie 2014

Bambusy zdązyłaś wystawić na deszcz?
Hortki się podniosą
Zielona 21:21, 03 sie 2014

Hej, wczasowiczko Hortki otrzep z wody i jutro wstaną zadowolone z prysznica. U mnie Twoje surfinie przegrały walkę z mszycą Mszyca w końcu się wyniosła, ale surfinie wyglądają... no... nie wyglądają... Ale podlewam i daję im czas. Może odbiją, bo podlewam nawozem polecanym przez Anię Kulkę

Uściski.
polinka 08:07, 04 sie 2014

Magda_ napisał(a)
a na mazowszu deszczu ni widu ni słychu Jak przyjdzie rachunek za wodę to trzeba będzie go chyba na raty rozłożyć
Ale te twoje hortki mają ciężki kwiatuchy

Madziu jak zobaczyłam czerwcowy rachunek to momentalnie przestawiłam się na podlewanie bardzo ekonomiczne Teraz podlewam tylko to co muszę, reszta musi sobie poradzić Na szczęście deszcz pomaga
polinka 08:08, 04 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Bambusy zdązyłaś wystawić na deszcz?
Hortki się podniosą

Madżen bambusy zdążyłam schować Wiatr był taki, że łamał surfinie na parapecie.
polinka 08:13, 04 sie 2014

Zielona napisał(a)
Hej, wczasowiczko Hortki otrzep z wody i jutro wstaną zadowolone z prysznica. U mnie Twoje surfinie przegrały walkę z mszycą Mszyca w końcu się wyniosła, ale surfinie wyglądają... no... nie wyglądają... Ale podlewam i daję im czas. Może odbiją, bo podlewam nawozem polecanym przez Anię Kulkę

Uściski.

Hortki otrzepane, rano zaspałam do pracy i nawet nie miałam czasu na nie spojrzeć
Moje surfinie też całe w mszycy i żaden środek nie pomaga. Po urlopie też nie wyglądają do tego wczorajsza burza i są okropne. Przez tydzień będę je reanimować, jeśli operacja się nie powiedzie to będziemy się żegnać.
Margarete 12:56, 04 sie 2014

O jak ładnie wygląda twoj ogród po powrocie..jak urosło wszystko i kwitnie, limki + trawki - to jest to ! Buziaki zostawiam i miłego powrotu do rzeczywistosci zycze !
Donia72 16:12, 04 sie 2014

Polinko, dziekuje, ze do mnie zajrzalas A chwasty...no coz, maz stara sie jak moze i cos tam wyrywa. Ale jest za goraco na robote w ogrodzie i caly czas mu mowie, zeby mi cos tez do wyrywania zostawil oby nie za duzoPozdrawiam
Milka 16:26, 04 sie 2014

polinka napisał(a)
Ogród po tygodniowej nieobecności właścicielki ma się nawet dobrze. Podlewany był tylko deszczem, na szczęście prawie codziennie padało Surfinie są nie napiszę, że żyją bo przedstawiają nędzny obraz ale mam zamiar je uratować
Za tydzień okażę się czy podniosą się, czy czeka je kompostownik.
Bambusy wstawiłam do jasnego pokoju w domu i wszystko ok.
Niby tylko tydzień mnie nie było a ogród wystrzelił w górę, że nie mogłam się nadziwić Radość ogromna

Na początek limki

Rany, Polinko, jak cudnie czyli juz po urlopie
Milka 16:28, 04 sie 2014

polinka napisał(a)
Tak wyglądał ogród godzinę temu.

O rany, szok, u mnie lało i wiało, ale nie az tak..