Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 23:20, 03 sie 2014

Zielona napisał(a)
Byłam Wszystko poczytałam i podziwiałam. Trzy Danici w przesmyku mi się podobają. I trawki brązowe też

PS Za moje doorenbosy płaciłam... 50zł... Dwa metry, chude, ale... cena fajna...

Te kulki tam muszą raczej być, wiem...

Ja nie wiem, u mnie te ceny jakieś zwariowane są... albo ze mnie taki łowca okazji .
Jagodaa 23:21, 03 sie 2014

OOOOO, ja w środę mam drugą rocznicę ogrodowiskową! Dwa lata, dwa ogrody - nieźle! nie brnę dalej w tego typu przemyślenia...
Zielona 00:05, 04 sie 2014

Nie brnij w przemyślenia - brnij do mnie na zakupy
agam 08:32, 04 sie 2014

Jagodaa napisał(a)
Z dzisiejszej wyprawy do Świerklańca

Wygląda jak daleki kuzyn mojego Jimiego, hi, hi
Elik 08:45, 04 sie 2014

Jagoda, nasyp, nasyp koniecznie. Bo lepiej raz zrobić i porządnie od początku niż się potem męczyć. A wiem co mówię, bo sama się właśnie męczę. Czasem mnie strasznie kusi by przejechać randapem cały trawnik i zacząć od początku…. A potem szkoda, żal…. I dalej się męczę I nie chcę ani skrawka więcej!
Ale zakupy fajne jeżówkowe zrobiłaś. Za złotówkę. Szok.
Gratuluję rocznicy . Ja cichaczem siedzę na O. już też troszkę, ale nadal mam pobojowisko
polinka 08:55, 04 sie 2014

Uff, jestem na bieżąco Też się zastanawiam nad brzozami, mus poszukać w przystępnych cenach
wietrzyk 08:55, 04 sie 2014

Jagodaa napisał(a)
Gabi, Madzia, u mnie trawnik porządny będzie dopiero, jak wybuduję garaże. Wcześniej nie ma sensu kasy pakować w trawę. Wykopy, samochody ciężarowe, bezsensowny wysiłek, bez zachowania odpowiedniej kolejności. Mój pragmatyzm bierze górę w planowaniu działań .

Czasami warto się przemęczyć i jednak trzymać się planu, jaka oszczędność sił i środków. Coś o tym wiem Ręce Cię już świerzbią, ale mówisz sobie: spoko, spoko Patrząc jednak na Twoje konsekwentne działania, nie mam wątpliwości, że trawnik jak już powstanie to prima sort
agam 09:00, 04 sie 2014

Jeżówki super, nawet nie wymęczone bardzo jak na tak długą podróż .
Śliczne fotki z wypadu do Świrklańca.
Informuję że moje Hameln wypuściły szczoty . Moudry jeszcze nie.
Cofam się poczytać co porabiałaś bo mnie trochę nie było i mam mnóstwo wpisów do nadrobienia. Jechałam blisko Twoich terenów chyba , kierunek Wrocław.
EdytaB 09:04, 04 sie 2014

Jagodaa napisał(a)

Miskanty (Gracillimus) są posadzone 50cm od hortensji (Silver Dollar), w przerwie między nimi, nie bezpośrednio za krzakiem . Między hortensjami jest 95cm, a między trawami 160cm.

Dziękuję, z tego wynika, że muszę przesadzić....
Jagodaa 10:24, 04 sie 2014

Zielona napisał(a)
Nie brnij w przemyślenia - brnij do mnie na zakupy

Haha, racja!