Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 10:27, 04 sie 2014

agam napisał(a)

Wygląda jak daleki kuzyn mojego Jimiego, hi, hi

Lubię obserwować żółwie. Kiedyś jednego nawet przenosiłam z środka ulicy, bo martwiłam się, że zginie biedak i zdziwiłam się, że on taki ciężki był!
malkul 11:02, 04 sie 2014

Jagodaa napisał(a)
Z dzisiejszej wyprawy do Świerklańca

sama z siebie sie teraz usmiaąłm!
patrze na niego i pamiętam że był teraz u Mai no i szukam w google żeby tu pochwalić i wpisuję" żółw policzkoczerwony" i cholera nie ma takiego.
A potem znalazłam "żółw czerwonolicy"
Hihihihihi co za osioł ze mnie!
Jagodaa 11:27, 04 sie 2014

Elik napisał(a)
Jagoda, nasyp, nasyp koniecznie. Bo lepiej raz zrobić i porządnie od początku niż się potem męczyć. A wiem co mówię, bo sama się właśnie męczę. Czasem mnie strasznie kusi by przejechać randapem cały trawnik i zacząć od początku…. A potem szkoda, żal…. I dalej się męczę I nie chcę ani skrawka więcej!
Ale zakupy fajne jeżówkowe zrobiłaś. Za złotówkę. Szok.
Gratuluję rocznicy . Ja cichaczem siedzę na O. już też troszkę, ale nadal mam pobojowisko

Ela, u Ciebie też niebawem kolejna rocznica!

Myślę, że gdy już dobrnę do tematu trawnika, to będę chciała zadziałać z głową . Na szczęście potrafię w odpowiednim momencie wyluzować, sama nie wiem, kiedy się tego nauczyłam, a może zawsze tak było , i nie działam na oślep .
Jagodaa 11:29, 04 sie 2014

polinka napisał(a)
Uff, jestem na bieżąco Też się zastanawiam nad brzozami, mus poszukać w przystępnych cenach

U mnie takie całkiem małe, jeszcze bez białej kory i ze zwieszonym przewodnikiem są po 80zł. Dlatego niestety nastawiam się na większy wydatek...
Jagodaa 11:51, 04 sie 2014

wietrzyk napisał(a)

Czasami warto się przemęczyć i jednak trzymać się planu, jaka oszczędność sił i środków. Coś o tym wiem Ręce Cię już świerzbią, ale mówisz sobie: spoko, spoko Patrząc jednak na Twoje konsekwentne działania, nie mam wątpliwości, że trawnik jak już powstanie to prima sort

Jeśli chodzi o trawnik, to niestety na chwilę obecną ten temat mnie odstrasza .
Jagodaa 12:05, 04 sie 2014

agam napisał(a)
Jeżówki super, nawet nie wymęczone bardzo jak na tak długą podróż .
Śliczne fotki z wypadu do Świrklańca.
Informuję że moje Hameln wypuściły szczoty . Moudry jeszcze nie.
Cofam się poczytać co porabiałaś bo mnie trochę nie było i mam mnóstwo wpisów do nadrobienia. Jechałam blisko Twoich terenów chyba , kierunek Wrocław.

Tak, przyszły w dobrej formie, część w doniczkach trzyma się idealnie, część lekko omdlała.

Aga nie robiłam za wiele, nowości nie ma, jedynie pomysł na nową rabatę zaświtał, bo do tej pory nie miałam pojęcia co pod świerki zaplanować .

Jeśli A4, to całkiem niedaleko do mnie miałaś .
Jagodaa 12:07, 04 sie 2014

EdytaB napisał(a)

Dziękuję, z tego wynika, że muszę przesadzić....

Może wcale nie, jak masz posadzone?

Gdybym mogła, to raczej Gracillimusy odsunęłąbym bardziej za hortensje i chyba posadziła je w mniejszych odstępach.
Jagodaa 12:10, 04 sie 2014

malkul napisał(a)

sama z siebie sie teraz usmiaąłm!
patrze na niego i pamiętam że był teraz u Mai no i szukam w google żeby tu pochwalić i wpisuję" żółw policzkoczerwony" i cholera nie ma takiego.
A potem znalazłam "żółw czerwonolicy"
Hihihihihi co za osioł ze mnie!

Hhahaha, teraz to ja mam czerwone lica ze śmiechu, a że ruszam się dziś w pracy jak żółw, to zauważam duże podobieństwo , jedynie pływać aż tak bardzo nie lubię .
malkul 12:14, 04 sie 2014

Jagodaa napisał(a)

Hhahaha, teraz to ja mam czerwone lica ze śmiechu, a że ruszam się dziś w pracy jak żółw, to zauważam duże podobieństwo , jedynie pływać aż tak bardzo nie lubię .

hhihi to dzis jesteś policzkoczerwona Jagódka
Jagodaa 12:16, 04 sie 2014