Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mirkowy ogród (początki) 09:27, 10 wrz 2019

Do góry
Mirka napisał(a)
Po deszczu nie ma śladu woda u mnie wsiąka jak w gąbkę.
Fotki po deszczu.Rośliny wymęczone suszą najbardziej u mnie cierpią trawy.

Przyszłam na trawy i rozchodniki i po deszczu ślicznie, u nas wczoraj była ulewa wszystko położyło.

Mira czy ty walczysz z oprzędami na rozchodnikach no nie wiem coś je u mnie podgryza?
W moim małym ogródeczku - Dorota 09:19, 10 wrz 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Jak zrobilas to bajorko?I jak duze jest? Chce cos zrobic podobnego i nie wiem jak, by woda nie podsiakala w rabaty.
Do stip nadają się tylko niskie róże, a takich mam tylko 3 sztuki. Mnie też podoba się to połączenie. W sumie to myślę, że stipa pasuje do wszystkiego. Tu masz pokazane moje początki z wykonywaniem kałuży.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4022-w-moim-malym-ogrodeczku-dorota?page=798

a tu jest już ze żwirkiem.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4022-w-moim-malym-ogrodeczku-dorota?page=803

Niestety woda bardzo szybko zielenieje, wymieniam ją 2 x w tygodniu podczas upałów. Wodę wykorzystuję do podlewania roślin i dolewam nowej. Niby jest to problem, ale obserwowanie przemykających jaszczurek do wodopoju, lub kąpiących się ptaków wynagradza wszystko. Nawet rozróżniam już swoje ptaki i te przylatujące czasami.

Tu taka znacznie większa kałuża z mojej okolicy.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:16, 10 wrz 2019

Do góry

Aganiu, ale jest pięęęęknie
Buziaki zostawiam.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 09:15, 10 wrz 2019

Do góry
Jakie baterie polecacie, jakiej firmy? Chciałabym może powoli coś kupować. Zestawy prysznicowy, wannowy, do 2 umywalek, do bidetu? Help? Chętnie jedna firma jedna seria, podtynkowe?

Łazienka. Uwagi? Deszczownica będzie na krótkiej ścianie nie umiem tego zrobić w tym programie niestety. reszta chyba tak? Wejście do łazienki na wprost umywalki. W oryginalnym projekcie WC i umywalka są zamienione miejscami.

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:32, 10 wrz 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Kasiu, dawno mnie u Ciebie nie było- muszę nadrobić, tym bardziej, że mam pytanko o róże

Ta w fiolecie faktycznie ma cudny odcień - jestem jej fanką odkąd rozchyliła płatki

Rzeczywiście piekna a jaka odmiana ?
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:31, 10 wrz 2019

Do góry
"Dawno" nie było anafalisa

Szerokości

Aniu-Kwarteciku!! - to na pewno Memory? Bo ten nie jest tak perłowo-srebrzysty kwiatostan jak kojarzę i może to coś innego mi ukopałaś ?

Ogród pod lasem 08:30, 10 wrz 2019

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Hahah no nie pomogę, bo mam obie Aaa i jeszcze Cascade - ta to przyrosty ma, że hej

Edit: znalazłam fotkę z dnia zakupu Kilimandżaro, szeroka jak w mordę strzelił Zachwyciła mnie wtedy, pamiętam

U grabczewskich ? piekny okaz duzo przyrosła ?
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:28, 10 wrz 2019

Do góry
Coraz bardziej mi się ta dama podoba

Zastanawiam się, dlaczego u mnie zawilce baaardzo marnie kwitną - ot kilka kwiatków i dziękuję...
Rotkappchen

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:25, 10 wrz 2019

Do góry
i parę różyczek zostawię

Sezon 2017 u Hanusi 08:22, 10 wrz 2019

Do góry
Grażynko, zasiedziałaś się przy moim nie zapalonym ognisku, ale smak i zapach skądś mam.

Dziś już nie posiedziałabyś. Leje.

Na rozchmurzenie dnia.

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:15, 10 wrz 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
kasiu dalie mega zwlaszcza ta w fiolecie cudownosciiii

Kasiu, dawno mnie u Ciebie nie było- muszę nadrobić, tym bardziej, że mam pytanko o róże

Ta w fiolecie faktycznie ma cudny odcień - jestem jej fanką odkąd rozchyliła płatki
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:13, 10 wrz 2019

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ale piękne kotki na tej rozplenicy
Piękne zdjęcia

Mam wrażenie, że są ciut gęściejsze niż u Hameln, a same źdźbła ciut bardziej soczystą zieleń.

Dziękuję!

Dla Ciebie Green jewel
Przerwa na kawę... 07:50, 10 wrz 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
[img a ta rozowa i pomaranczowa pamietasz odmiane ?
Mirkowy ogród (początki) 07:44, 10 wrz 2019

Do góry
Mirka napisał(a)
Taką sobie dziś trawkę kupiłam Mega wielka będzie co dzielić
ale wypasiona sztuka wygląda obłędnie

ja też muszę sobie dokupić i umieścić gdzieś w moich zmianach ogrodowych
LeŚnicZaNka 07:35, 10 wrz 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

Uwielbiam ten kolor różyczek
Moja bajka 06:48, 10 wrz 2019

Do góry
Zobaczcie, ipomea jest wręcz stworzona do rozmnażania. Ucięłam kilka gałązek i w ostatni czwartek włożyłam do wody. Dziś namy zaledwie wtorek, a one mają takie korzenie.
Wzgórze chaosu 06:27, 10 wrz 2019

Do góry
Toszka napisał(a)
Nie wiem czemu letnie cięcie jest tak mało znane, a wiosenne "uprawiane" na szeroką skalę. Nawet w sadach wiosną nie tnie się wszystkich drzew.

A prawda jest taka, że najwazniejsze jest letnie cięcie. I to cięcie pozwala na ładne zagęszczenie się drzewa i utrzymanie pożądanego kształtu.

Wiosenne cięcie służy właśnie do pobudzenia wilków, czyli mocnych gałęzi, które mogą pomóc odmłodzić drzewo (zazwyczaj owocowe). Stare gałęzie mniej owocują. I wtedy mozna wyprowadzić nową.
Jednak podstawą jest letnie cięcie. I wcale nie trzeba drzew ciąć co roku jesli kształt korony nas zadowala.

Polecam 'Cięcie drzew i krzewów' Peter Himmelhuber. Bardzo fajnie napisana ksiązka. (nie wiem czy było nowe wydanie)

Toszka dziękuję za polecenie książki Zamówiłam i będę się dokształcać. Przy coraz większej ilości drzew taka wiedza przyda się na pewno. Ciekawa jestem tego letniego cięcia i jak taki zabieg wpłynie na wygląd rośliny w następnym sezonie. Boję się trochę, że po usunięciu wielu wilków latem będę miała efekt "kolejnej korony" - czyli nadmiernego zagęszczania się nie od pnia ale od połowy... Trudno mi to sensownie opisać, ale szczególnie przy kulistym pokroju nie wiem jak to wyjdzie.
Np klon globosum gold widziany z kuchennego okna - przez kilka lat był systematycznie cięty wiosną. Od trzech sezonów nie widział sekatora. Czy tak powinno wyglądać teraz letnie cięcie? Powyżej tej czerwonej linii? Nie chcę, aby to drzewo było większe niż jest teraz. Jak zatem Iwonka go ciąć aby był czymś a'la kula?

Miłkowo - sezon 2016-2022 00:49, 10 wrz 2019

Do góry
Irenko przyłączam się do życzeń. Wszystkiego najlepszego, szczęścia, zdrowia spełnienia marzeń. Buziaki ślę urodzinowe.

Taki kwiatek dla pięknej solenizantki.

Za drzwiami do ogrodu... 00:45, 10 wrz 2019

Do góry
Trochę dekoracji...
Za drzwiami do ogrodu... 00:42, 10 wrz 2019

Do góry
Begonie Dragony niezawodne

Paw ubrał się w takie piórka...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies