Do stip nadają się tylko niskie róże, a takich mam tylko 3 sztuki. Mnie też podoba się to połączenie. W sumie to myślę, że stipa pasuje do wszystkiego. Tu masz pokazane moje początki z wykonywaniem kałuży.
Niestety woda bardzo szybko zielenieje, wymieniam ją 2 x w tygodniu podczas upałów. Wodę wykorzystuję do podlewania roślin i dolewam nowej. Niby jest to problem, ale obserwowanie przemykających jaszczurek do wodopoju, lub kąpiących się ptaków wynagradza wszystko. Nawet rozróżniam już swoje ptaki i te przylatujące czasami.
Jakie baterie polecacie, jakiej firmy? Chciałabym może powoli coś kupować. Zestawy prysznicowy, wannowy, do 2 umywalek, do bidetu? Help? Chętnie jedna firma jedna seria, podtynkowe?
Łazienka. Uwagi? Deszczownica będzie na krótkiej ścianie nie umiem tego zrobić w tym programie niestety. reszta chyba tak? Wejście do łazienki na wprost umywalki. W oryginalnym projekcie WC i umywalka są zamienione miejscami.
Zobaczcie, ipomea jest wręcz stworzona do rozmnażania. Ucięłam kilka gałązek i w ostatni czwartek włożyłam do wody. Dziś namy zaledwie wtorek, a one mają takie korzenie.
Toszka dziękuję za polecenie książki Zamówiłam i będę się dokształcać. Przy coraz większej ilości drzew taka wiedza przyda się na pewno. Ciekawa jestem tego letniego cięcia i jak taki zabieg wpłynie na wygląd rośliny w następnym sezonie. Boję się trochę, że po usunięciu wielu wilków latem będę miała efekt "kolejnej korony" - czyli nadmiernego zagęszczania się nie od pnia ale od połowy... Trudno mi to sensownie opisać, ale szczególnie przy kulistym pokroju nie wiem jak to wyjdzie.
Np klon globosum gold widziany z kuchennego okna - przez kilka lat był systematycznie cięty wiosną. Od trzech sezonów nie widział sekatora. Czy tak powinno wyglądać teraz letnie cięcie? Powyżej tej czerwonej linii? Nie chcę, aby to drzewo było większe niż jest teraz. Jak zatem Iwonka go ciąć aby był czymś a'la kula?