Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

UlaB 13:18, 04 paź 2019

ładne zakupy Tą barbulkę mam od niedawna (drugą mam dłużej - z biało obrzezonymi liśćmi). Fajnie pachnie, tak cytrynowo.
Persian Spire idzie i do mnie
galgAsia 13:24, 04 paź 2019

Znaczy się - choroba się rozprzestrzenia
UlaB 13:45, 04 paź 2019

długo się trzymałam zanim poległam z miesiąc był u mnie w koszyku, ale jak zobaczyłam ile osób się do niego przymierza to szybko podjęłam decyzję
Widziałam tutaj już sporo chorób ale co zrobic - człowiek istota słaba ale i stadna
skutek - chorujemy w stadzie
galgAsia 18:53, 04 paź 2019

Przyszły. W pierwszym momencie lekutkie rozczarowanie, bo średniej urody. Ale zaraz otrzeźwienie - a co ty byś chciała w październiku?! Przecież to już koniec wegetacji... Podejrzane by było, gdyby one były jak spod igły . Czyli tak - parocja liście ma, Ballerina jest łysa , ale żyje. Astry cześć kwitnie, część nie. Najlepiej wygląda dereń.

Chyba na razie je przetrzymam na balkonie, bo w nocy sobota/niedziela spodziewam się przymrozków, lepiej, żeby świeżo posadzone nie dostały mroźnego podmuchu.
Helen 19:53, 04 paź 2019

galgAsia napisał(a)
Przyszły. W pierwszym momencie lekutkie rozczarowanie, bo średniej urody. Ale zaraz otrzeźwienie - a co ty byś chciała w październiku?! Przecież to już koniec wegetacji... Podejrzane by było, gdyby one były jak spod igły . Czyli tak - parocja liście ma, Ballerina jest łysa , ale żyje. Astry cześć kwitnie, część nie. Najlepiej wygląda dereń.

Chyba na razie je przetrzymam na balkonie, bo w nocy sobota/niedziela spodziewam się przymrozków, lepiej, żeby świeżo posadzone nie dostały mroźnego podmuchu.

Asia, astry bardzo ładne i dereń też
W przyszłym roku na pewno bujną
Gruszka_na_w... 20:08, 04 paź 2019

Ładna z nich kompozycja jesienna się zrobiła.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 20:26, 04 paź 2019

Jak myślisz, sadzić coś jutro czy raczej się wstrzymać ze względu na możliwe przymrozki? bo jestem niezdecydowana
Toszka 20:40, 04 paź 2019

U ciebie cieplej i ma padać. Ja bym sadziła.
Gruszka_na_w... 21:11, 04 paź 2019

Też bym sadziła. Ziemia jest ciepła. Korzonkom nic nie będzie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 21:56, 04 paź 2019

Helen napisał(a)

Asia, astry bardzo ładne i dereń też
W przyszłym roku na pewno bujną

Wiesz, one tak naprawdę wcale nie muszą być ładne. Nie o tej porze roku. Przecież i tak za chwilę idą spać. Najważniejsze, żeby dobrze przezimowały. A w przyszłym roku bujną na pewno . Tylko człowiek chciałby wstawić ładne zdjęcia, a tu skucha