Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Rododendronowy ogród II. 20:44, 10 wrz 2014

Do góry
Bogdziu cichutko pozdrawiam.
Ogród w budowie - nieustającej 20:40, 10 wrz 2014

Do góry
Zachwycające angielskie klimaty u ciebie
Ogród do odświeżenia 20:10, 10 wrz 2014

Do góry
Roxy mnie zachwyciła!
Eksperymentarium 20:04, 10 wrz 2014

Do góry
Jeżówki zamówiłam u Finki Marty , może się dołączysz do zamówienia. Widziałam też jezówki u Botanika.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:59, 10 wrz 2014

Do góry
Piekne zdjęcia pieknego ogrodu,
Teź jestem ciekawa tej bladoróżowej rózy.
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 19:50, 10 wrz 2014

Do góry
Do lawendy i świerków na drugim planie pieknie wygladałyby miskanty morning light (piękne przez cały sezon), za lawendą delikatne bladorożwe róże. I jeszcze coś zimozielonego lub trawiastego : carex morrowi, kostrzewy lub po prostu standardowo kule bukszpanowe
Co z tym ogródeczkiem począć 19:47, 10 wrz 2014

Do góry
Ewa świetny pomysł z drzewkiem na tej rabacie !

Pozdrawia blondynka.... Na szczęście sztuczna....ale kolor wlosów nawet sztuczny zobowiązuje.... To moje motto życiowe....
W Gąszczu u Tess 19:33, 10 wrz 2014

Do góry
Skorzystam z porady Agnieszki nt hosty i krokusów
Jurajski Ogród 19:31, 10 wrz 2014

Do góry
A dzisiaj taka piękna dobranocka też będzie?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:28, 10 wrz 2014

Do góry
jalos napisał(a)
Madżen, dziękuję Ci za zdjęcia przed i po. Niesamowite jak wszystko urosło w ciągu 2 lat.
Wierz mi, że Twój ogród i jeszcze kilka innych jest dla mnie ideałem i, jak już kiedyś pisałam, mam nadzieję, że stanie się inspiracją.

Dziekuję. Mogę być Twa muzą
Wczoraj ogladałam w wizytowce zdjecia sprzed roku, kolosalna zmiana. Zatem bez obaw, wszystko szybko urosnie

AgnieszkaW napisał(a)
Wizytówkę zaktualizowaną widziałam, jest cudnie Szkoda, że nie dodałaś do niej jakiegoś jednego nowego postu - wyskoczyłaby na początek listy. Buziaki

Posta wstawię gdy nadejdzie jesień

lojalna_ napisał(a)
Niesamowita róznica przed i po rosliny i drzewa rosną jak oszalałe czytałam własnie jak tniesz graby. Czy musisz sie jeszcze wspinac na drabine przy tym cieciu jak to technicznie ogarniasz? Ciagle mnie nurtuja te techniczne sprawy dotyczace ciecia. Skoro przycinasz je 3 razy w roku to jak tniesz to nie sypie sie duzo lisci bo jeszcze młodziutkie. Martwi mnie moje sasiedztwo nie chciałabym zasmiecac sasiadom ich bajzlu na płotem bo tak taki koszmar jest ze jak trfi do nich kilka listkow to mi zaraz całe podwórko sprzatac

Piekne graby piekne zapisałam sobie nazwe a jaki one maja u Ciebie mniej wiecej wysoki sam pien , pytam bo chcialabym nie zasłaniac płotu tylko to co nad nim. Płot mógły stanowic wtedy tło dla traw

Lojalna - jeszcze rok temu cięłam bez drabiny. W tym roku po jednym cięciu z drabiną kupiliśmy nożyce na wysięgniku 2,5 m do ciecia na wysokości... Liście się nie sypią, spadają gałazki, ktore łatwo zbierac... Wszystkie graby mam posadzone ok 1 m od ogrodzenia. Zatem cięte systematycznie gałazki spadają na moją stronę ogrodu. Jesli pojedyncze spadną do sąsiadow to chyba zbierają bez słowa szczęsliwi , ze graby przyciełam....chyba mam bardziej wyrozumialych sąsiadów. Wg znanych mi przepisow nie musisz sprzątać liści u sąsiada... Masz obowiazek przycinania w przeciwnym razie sasiad moze urąbać to co wychodzi poza ogrodzenie. Dlatego ja mam przy plocie wylacznie formowane drzewa.
Wysokość pnia grabów mozesz sama ksztaltowac. Po prostu kupujesz jednopniowy badyl i wycinasz do odpowiedniej wysokosci wszystkie gałazki. Przez pewien czas probują odrastać ale w miare starzenia sie pnia już nic na bokach nie wyrasta.
malkul napisał(a)
Alez fantastyczne porównianie widać jakie zmiany jak porosło. ale jak ty babo wiecznie dosadzasz, grzebiesz, to jak ma nie porosnąć, widać że kochasz

Kocham, jak widać ze wzajemnością Babo
dorciabe napisał(a)
Macham
A wizytówka świetna

Dziękuję
Margarete napisał(a)
Zagladam, pozdrawiam.........
A teraz cofam sie, cofam.....żeby badrobić choc kilkanascie stron.
Miłego dnia !

Witaj i miłego wieczoru życze

Pszczelarnia napisał(a)
Zmiany, zmiany ..... . Na lepsze. Czy zdarzyło Ci się coś zmienić na "gorsze" (w ogrodzie?).

Wielkrotnie
Kindzia napisał(a)
Marzenko masz tawuły? Trzeba je ciąć teraz?

Kindzia, Wilcza, Milka nie mam tawuł. Dziekuję za tę wymianę informacji, zapewne jest pomocna
Sebek napisał(a)
Świetna wizytówka tak jak i ogród Inspiracje cebulowe zabójcze, dla portfela oczywiście U nas w marketach albo drogo albo nic nie ma Może to i lepiej

Sebciu inspiracje cebulowe to u AnaAn
Ja owszem dokupiałm wyłacznie biale, ostro różwe , purpurowe i czarnawe tulipany. Na razie jestem konsekwentna w tych kolorach
Ogrodowa przygoda Majeny:) 19:08, 10 wrz 2014

Do góry
Zmiany niesamowite, ogrodzenie piekne, ogród po prosty wyszlachetniałi. Wypiekniał.
Teraz trawek i róż nie ruszaj. O cięciu wiosennym będziemy trąbic na forum
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:58, 09 wrz 2014

Do góry
Wizytówka zaktulaizowana
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:35, 09 wrz 2014

Do góry
Busy nie jest łatwo robić porównania na tablecie z niepełną dokumentacją zdjęciową.... Chyba odświeże wizytowkę bo wstyd...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:34, 09 wrz 2014

Do góry
popcarol napisał(a)

WOW! a gdzie je wciśniesz? Bo ja nie widzę skrawka wolnej ziemi między tym bogactwem roślinności u Ciebie

Wcisnę je w źurawki i trawki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:33, 09 wrz 2014

Do góry
Aga B - zmiany będą bardzo radykalne
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:32, 09 wrz 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Bosz... no cudnie!!
Madżen, na ostatnim zdjęciu, z przodu, to jakieś carexy? ptasie łapki?

pozdro

To moje carex morrovi variegata, które na słońcu przebarwiaja się na złocisto. Dodatkowo zostały zdziesiątkowane bo połowę ukradłam na rabatę z grabami i bukszpnami
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:31, 09 wrz 2014

Do góry
Ice dance sadzone w L lub inne carexy to dobry pomysl. Ewentualnie dla dodania niebieskości kostrzewa sina
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:59, 09 wrz 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Madżen, ale ja od tych samych nie miałam tej wiosny żadnej pomyłki. Angeliki były Angelikami, Krzysie Krzysiami, krokusy miały odpowiednie kolory i hiacynty też, więc nigdy nic nie wiadomo. Nie mam pojęcia od czego to zależy.

No mam taka nadzieję, bo kilkaset purpurowych gdyby się okazało żółtymi.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:58, 09 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Ooo! widzę tu fajne porównania- moje ulubione!!

Marzenko, mam pytanie o żurawki...przypomniałam sobie , że też masz glinę...
One nie bardzo mnie lubią, ale spróbuję jeszcze raz...
...potrzebne mi bordowe, aby pasowały do śliwy pissardi, dały radę na glinie i patelni...
Trochę masz żurawek u siebie...Może jakiś pomysł?

Na mojej glinie i w palącym słońcu znakomicie sie sprawowały purple palace. Gdyby nie opuchlaki byłyby cudowne...ale po odmłodzeniu znów zdobią ogród
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:57, 09 wrz 2014

Do góry
Lipiec 2014

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies