Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

nieszka 12:22, 06 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)
Nie ma dokumentacji ze zrywania darni .

Fajnie byłoby z przesadzeniem tuji, ale czy to się uda? W sumie ja sadziłam wiosną taką ogromną, z wcale nie za dużą bryłą i się przyjęła. Idealnie zasłoniłaby sąsiada (ja na tym punkcie mam odchyły ).

Idę coś podziałać i biorę ze sobą aparat
Jagodaa 13:44, 06 wrz 2014

nieszka napisał(a)

Tak chyba zrobię. Mąż padnie trupem jak mu to obwieszczę...
Tylko się teraz zastanawiam co dać koło świerka srebrnego. Myślałam o derniach tych z białym obrzeżem po obu stronach. Mam takie spore co mogłabym je tam przesadzić.
Albo go tak zostawić bez towarzystwa tylko dać na siatkę jakąś matę wiklinową? Nie wiem...

A co masz po jego drugiej stronie? Zrób fotkę ze świerkiem w roli głównej i obejmij też tego jałowca z prawej (wysokiego). Lepiej będzie widać.
nieszka 21:05, 09 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)

A co masz po jego drugiej stronie? Zrób fotkę ze świerkiem w roli głównej i obejmij też tego jałowca z prawej (wysokiego). Lepiej będzie widać.

A bardzo proszę.

Po drugiej stronie mam hortensję której nazwy nie znam. Ale chcę ją stąd wogóle eksmitować bo marniutka jakaś jest. Chcę tam coś co zasłoni mi siatkę ogrodzeniową. I myślę cały czas o tych dereniach...
Straszny mam tam misz-masz...
nieszka 21:10, 09 wrz 2014

Trawa zerwana, ziemia przekopana i już nawet lawendy porozrzucałam po nowemu ale fotek nie zdążyłam bo wieczór nie zastał.

Te żurawki i hosty wogóle muszę zabrać w inne miejsce bo za gorąco tam mają i słabo sobie radzą...
Madzenka 19:50, 10 wrz 2014

Do lawendy i świerków na drugim planie pieknie wygladałyby miskanty morning light (piękne przez cały sezon), za lawendą delikatne bladorożwe róże. I jeszcze coś zimozielonego lub trawiastego : carex morrowi, kostrzewy lub po prostu standardowo kule bukszpanowe
nieszka 20:11, 10 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Do lawendy i świerków na drugim planie pieknie wygladałyby miskanty morning light (piękne przez cały sezon), za lawendą delikatne bladorożwe róże. I jeszcze coś zimozielonego lub trawiastego : carex morrowi, kostrzewy lub po prostu standardowo kule bukszpanowe

Marzenka ML juz tam przesadzilam z innego miejsca, zamiast kul bukszpanowych dalam tuje, tez przesadzilam. Jutro sie carexami zajme jeszcze i zabieram sie za zamawianie roz.
nieszka 20:30, 10 wrz 2014

A to z dzisiejszego poranka, krajobraz jak po bitwie na doniczki

Po południu było już lepiej ale gapa zapomniałam zdjęć zrobić.

I już wiem że tego płożącego jałowca nie da się zostawić koło lawendy... Nie nie pasuje mi tam. Mus mu znaleźć nowy dom
nieszka 20:52, 11 wrz 2014

Dziś przestój i jutro pewnie też... Zaszalałam za mocno ze szpadlem i przeziębienie mi się odnowiło
Dobra strona tego taka że może wszystko lepiej przemyślę i wpadnę na genialny pomysł jak potraktować świerka.
atena13 22:36, 15 wrz 2014

Witamu Ciebie wszystko jest bardzo ładne,nazwy róży nie pamiętam ale jutro pogrzebie w ziemi może jeszcze została jakaś kartka

Aneta-Mój-ogródeczek
ewa004 09:28, 16 wrz 2014

Widzisz tak to jest jak się dorwiemy do roboty jak by miał Ci ją ktoś zabrać

Ja przez dwa dni nie mogłam się ruszyć , nie mogłam przecież poczekać na to az Emuś zwolni mi taczkę żebym mogła nawieść sobie ziemi.
Więc nosiłam w wiaderkach i potem płacz bo nie mogłam się z łóżka podnieść