Mój działa tak samo Zimą zawsze tyję 3-4 kg. Nieraz słyszę co pani robi, że nie tyje- odpowiedź jest jedna- tyram w ogródku. Jest jeszcze inny bardzo ważny aspekt pracy w ogrodzie- psychoterapia. Po pracy potrzebuję gdzieś wyrzucić z głowy wszystko co złe, rośliny przyjmują to z wielką pokorą, często można usłyszeć przekleństwo ale później całodniowe napięcie ze mnie spływa. Kocham swój ogród głównie za to
Pamiętacie moją rabatę z lawendą?
Poszerzyłam ją, lawendę przycięłam (nie wiem czy nie za poźno)i przesadziłam, dosadziłam z boku świerk srebrny ... i teraz wygląda tak
wersja robocza
Czekam na wasze propozycje co dosadzić z tyłu za lawendą
Dobrze ...to będę przesadzać w najbliższych dniach
PS Ja w ubiegłym roku ćwiczyłam callanetics żeby trzymać formę a od kiedy pracuję w ogrodzie zaniechałam call a mimo tego waga stoi w miejscu
Mój ogród ma moc odchudzającą
Jak najbardziej, ja przesadzam kwitnące i nic im nie jest a znacznie przyjemniej pracuje się w ogródku gdy jest jeszcze ciepło. Wczoraj przesadziłam 5 krzaczków hortensjowych ale na szczęście były młode, najwięcej się namęczyłam z trawami, które z powrotem zwiozłam z działki ( moja działka ma moc uzdrawiającą )Nadźwigałam się okrutnie bo to duże kępy i dzisiaj o dziwo czuję się całkiem dobrze
Mam do Ciebie pytanie natury technicznej
W czerwcu posadziłam hortensje limelight z doniczek. Jednak 40cm od żywopłotu to dużo za blisko ... chcę je przesadzć o jakieś 40 cm ... czy mogę to zrobić teraz właśnie?