Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

Kasiek 10:22, 13 wrz 2015

Cudownie...az chcialoby sie tam bycMilej niedzieli i smacznego rosolu zycze
bozga 10:35, 13 wrz 2015

ren133 napisał(a)
Mam do Ciebie pytanie natury technicznej
W czerwcu posadziłam hortensje limelight z doniczek. Jednak 40cm od żywopłotu to dużo za blisko ... chcę je przesadzć o jakieś 40 cm ... czy mogę to zrobić teraz właśnie?

Jak najbardziej, ja przesadzam kwitnące i nic im nie jest a znacznie przyjemniej pracuje się w ogródku gdy jest jeszcze ciepło. Wczoraj przesadziłam 5 krzaczków hortensjowych ale na szczęście były młode, najwięcej się namęczyłam z trawami, które z powrotem zwiozłam z działki ( moja działka ma moc uzdrawiającą )Nadźwigałam się okrutnie bo to duże kępy i dzisiaj o dziwo czuję się całkiem dobrze

deszczowymaj 10:57, 13 wrz 2015

Bożenko Ciebie i Twojego ogrodu nie da się zapomnieć
Jest ślicznie -prześlicznie.Wiesz,że Twój ogród to dla mnie ideał...i,że zakładając swój będę zgapiać (zresztą już zgapiam..sadzę u babci hortki)

Bożenko pozdrawiam cieplutko i miłej niedzieli życzę
ewsyg 11:06, 13 wrz 2015

Bożenko, wielką mi uczyniłaś radość w sercu moim tymi zdjęciami. Miłej niedzieli Ci życzę i pozdrawiam cieplutko
zawitka 11:51, 13 wrz 2015

Bożenka nie przesadzaj z tym dźwiganiem ,ja nie dźwigałam a zcinałam płot i krzywa chodzę a zła jestem na siebie
Matka 11:57, 13 wrz 2015

Bożenko, a czy możesz pokazać w zbliżeniu to drzewko hortensjowe?może i mnie się uda takie wyprowadzić?to vanilla?ile ma?
agnieszka_m 12:34, 13 wrz 2015

Marga napisał(a)
Bożenko, TAKIEGO ogrodu nie da się zapomnieć W deszczu czy w słońcu zawsze jest piękny

ZGADZAM SIĘ jest Cudnie
bozga 12:36, 13 wrz 2015

Matka napisał(a)
Bożenko, a czy możesz pokazać w zbliżeniu to drzewko hortensjowe?może i mnie się uda takie wyprowadzić?to vanilla?ile ma?

Drzewek hortensjowych mam kilkanaście, plan na przyszły rok- wyprowadzić formę pienną Pinky Winky. Nie wiem które drzewko konkretnie wzbudziło Twoje zainteresowanie więc pokażę Limelight

Piewsze kupne, mam je trzeci rok, to ono zainspirowało mnie do samodzielnych prób, w momencie kupna miało 4-5 gałązek. Obok moja własna zeszłoroczna produkcja ( sposób wyprowadzania jest taki sam u wszystkich odmian)

agnieszka_m 12:40, 13 wrz 2015

bozga napisał(a)

Drzewek hortensjowych mam kilkanaście, plan na przyszły rok- wyprowadzić formę pienną Pinky Winky. Nie wiem które drzewko konkretnie wzbudziło Twoje zainteresowanie więc pokażę Limelight

Piewsze kupne, mam je trzeci rok, to ono zainspirowało mnie do samodzielnych prób, w momencie kupna miało 4-5 gałązek. Obok moja własna zeszłoroczna produkcja ( sposób wyprowadzania jest taki sam u wszystkich odmian)

ja spróbuję tez ale za rok bo w tym moje hortki to miniaturki dopiero zakupione
piękne są Twoje pienne
bozga 12:41, 13 wrz 2015

Dzięki Kochane za miłe słowa w tym też za troskę o moje zdrowie

To dla Was ( wiedziałam ,że w słońcu będzie bardziej różowo )