Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:34, 04 mar 2015

Do góry

Iwk4 napisał(a)
Sebku, mogę namieszać? Jak oglądam twoje fotki z ogrodu, ciągle się zastanawiam, dlaczego twoje hortensje rosną przy ścieżce? Jak się tak pięknie rozrastają, to włażą na chodnik. Ja bym tam widziała coś niższego przy ścieżce, a twoje cudne hortensje dać przy ścianie razem z miskantami. A jeśli nie tam, to może masz dla nich jakieś stanowisko, aby dawały kolor z oddali? Ale w widocznym miejscu? Skoro już zamierzasz rewolucję, to może warto się nad tym zastanowić? Wtedy mógłbyś ciąć je kaskadowo

Mieszać możesz, to nic nie kosztuje

Hortensje zostaną na razie przy ścieżce, bo som Danusiowe Zresztą jak zakwitają to uwierz mi każdy kto wchodzi do domu zwraca na nie uwagę Jeśli będą za wielkie to mam na nie plan, ale to może kiedyś jeśli zbudujemy płot między sąsiadką a nami - na razie nie jest potrzebny
Ogródek Iwony 20:30, 04 mar 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Iwonko jeśli możesz napisz mi na priv nazwę firmy, może się skuszę

Aniu, wysłałam
Ogródek Iwony 20:27, 04 mar 2015

Do góry
Olu, Juzia, to ciut obetnie mi drugie oczko na zeszłorocznych gałązkach. Zostanie jedno oczko w drugim piętrze (jeśli rozumiecie, o co mi chodzi)
Czy to nie szkodzi?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:24, 04 mar 2015

Do góry
Sebku, mogę namieszać? Jak oglądam twoje fotki z ogrodu, ciągle się zastanawiam, dlaczego twoje hortensje rosną przy ścieżce? Jak się tak pięknie rozrastają, to włażą na chodnik. Ja bym tam widziała coś niższego przy ścieżce, a twoje cudne hortensje dać przy ścianie razem z miskantami. A jeśli nie tam, to może masz dla nich jakieś stanowisko, aby dawały kolor z oddali? Ale w widocznym miejscu? Skoro już zamierzasz rewolucję, to może warto się nad tym zastanowić? Wtedy mógłbyś ciąć je kaskadowo
Ogródek Iwony 20:16, 04 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Iwonko zamówiłaś te droższe czy tańsze sadzonki ?
Ja bym je jeszcze troszkę przycięła

Olu, te tańsze, dwuletnie sadzonki. Jak mocno je przyciąć?
Juzia napisał(a)
Też myślę, że za wysokie

Juzia, czy tak? to by tak było nad drugim oczkiem po rozgałęzieniu. Czy niżej?
Ogródek Iwony 20:08, 04 mar 2015

Do góry
Dziś przyjechał do mnie kurier i dostarczył mi mój prezent urodzinowy, który został zamówiony u pana polecanego przez Olę (Moja codzienność ...)
7 sztuk hortensji Limlight, świetnie zabezpieczonych na czas podróży.

Hortensje są przycięte, więc przy okazji mogę się przyjrzeć, jak przyciąć te, co mam w ogrodzie.
Teraz muszą poczekać do połowy marca, by minęły prognozy mrozów w nocy.
Ogródek Iwony 20:03, 04 mar 2015

Do góry
Moje przedszkole musiało znaleźć nowe miejsce na przytachanym ze stryszku stoliczku. Postawiłam go przy drzwiach tarasowych. Światła powinno być dosyć.
Ogródek Iwony 19:55, 04 mar 2015

Do góry
Agatko, na drugi rok mam nadzieję, ze też mi się w ogrodzie wysieje. Teraz jeszcze nic nie mam, więc dlatego zależało mi na wysianiu.
Ty masz dobrze bez roboty

Marzenko, dziękuję Czekam na twoje fotorelacje. Często z nich korzystam

Kasiu, z lupą nie pikowałam. Potrzebne są dobre oczy, ja takich nie mam, ale bardzo się starałam Wczoraj już było słabe światło, więc dziś, jak tylko przyszłam z pracy na obiad było sadzonkowanie stipy Młody poszedł na pizzę

Sebku, byś nie oszalał. Determinacja uczy cierpliwości

Ogródek Iwony 19:49, 04 mar 2015

Do góry
Danusiu, dziękuję. Miło mi, staram się.
Jak zaczynałam na Ogrodowisku, czytałam wątek Any i najwięcej nauczyłam się z takich opisów instruktażowych.

Reniu, Joasia mówi, że stipa nie może się nie udać. A jak się już będzie miało w ogrodzie, to sama się będzie wysiewać.

Olu, dziękuję

Łukasz, panowie mają większe paluszki. A to zegarmistrzowska robota. Ja na drobiazg nie narzekam, po 100 sadzonkach dochodzi się do wprawy Gorzej z oczami moimi. Dlatego dziś za dnia kończyłam.

Małgosiu, masz rację. Wystarczy kilka sadzonek na początek. Ja wysiałam zaledwie 20% nasionek, tylko wszystko wzeszło Będę miała gdzie obsadzać, a nadmiar na pewno znajdzie właścicieli. Dziś wpadła szwagierka i też mnie za sadzonkowanie tych niteczek podziwiała Na pewno zgłosi się po gotowe

Ogródek Iwony 19:43, 04 mar 2015

Do góry
Akcja sadzonkowanie stipy zakończona powodzeniem. Zrobiłam 120 rozsad, sadziłam po 2 sadzonki razem. Maleńkie siewki odrzuciłam. Ktoś się pytał, jak one są duże, więc zrobiłam fotkę, na której położyłam zapałkę dla porównania.

Przesadziłam też rozpoznane wczoraj sorgo czarne. Posadziłam w 10 doniczek po kilka sadzonek do jednej. Zasłonię nim kompostownik.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:30, 04 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Siać stipę po 2 ziarenka? To chyba trzeba wziąć pincetę? Ja chyba za ślepa jestem
Dziś pikowałam swoją, a raczej zaczęłam. Jutro ciąg dalszy rozrywki

Tak myślę, że ja też za ślepa jednak na takie mikroziarenka
Piękną relację z pikowania zrobiłaś. Polecam Wszystkim co są przed I życzę cierpliwości w ciągu dalszym

ewakatowice napisał(a)
Ja tam nic nie pikuję, Pikowanie – nie dla mnie. Raz zrobiłam eksperyment z nasionami. Owszem wyrosły ale to pikowanie – nie na moje nerwy.
Najwyżej jako jedyna nie będę miała tej trawy marzeń ha ha ha

Kurcze, też tak mówiłam, ale mi się zmieniły poglądy Zwłaszcza, że moje wcześniejsze doświadczenia z sianiem raczej niepowodzeniem się kończyły, a ostatecznie i tak szłam kupić gotowe sadzonki. A w tym roku jakoś tak.... niechcący i samo wyszło Wszystko przez to, że któraś napisała jesienią, że zebrała nasiona u siebie, to poszłam zobaczyć czy u mnie to też nasiona są No i przecież, że były Zebrałam ile się w rękę zmieściło, a potem to wszytko wysiałam I pooooszło, w setki
Kochana jak ona się zacznie sama rozsiewać u mnie to i do Ciebie doleci i się sama zasieje

Jazzy of course, że tak
Lawendowy zawrót głowy 08:38, 04 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Nie wiem jak w waszym regionie, ale prognoza na moj podaje -7 w nocy ok. 15 marca.

Nie patrzyłam tak daleko ....tak jakos to wyglada ze zima długo sie zegna ....
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:26, 04 mar 2015

Do góry
No i po co ja sie przypomnialam ? Jednak snieg przegonilyscie do mnie. Na szczéscie resztki. Więc tylko przypruszylo.
Ogrodnik Mimo Woli cd 07:21, 04 mar 2015

Do góry
Szkoda, że wykupilaś wszystkie przebiśniegi. Są piękne. Myslalam, że dla mnie też starczy.
Ogródek Iwony 07:14, 04 mar 2015

Do góry
W nocy się ochlodzilo i przypruszylo śniegiem. Mam puder na trawce.
Najzimniej ma byc u mnie ok. 15 marca. Wtedy w nocy zapowiadają -7 stopni.
Lawendowy zawrót głowy 07:11, 04 mar 2015

Do góry
Nie wiem jak w waszym regionie, ale prognoza na moj podaje -7 w nocy ok. 15 marca.
Ogródek Iwony 06:58, 04 mar 2015

Do góry
Haniu, właściwie to tak robię, że robię dziurkę do pikowania. Z tym uciskaniem ziemi chodziło o to , że sadzonkę trzeba potem ucisnąć. Ta kupiona przeze mnie ziemia jest mocno pulchna i po podlaniu dopiero siada. Dlatego wkładając ją w pojemnik trzeba lekko "ucisnąć".
Zapomniałam też napisać , żeby jej wcześniej nie podlewać przed pikowaniem, bo to utrudnia rozdzielanie siewek.
Dziękuję Haniu, że zwróciłaś uwagę na sformułowania. Poprawię opis. Instrukcja powinna być czytelna.
edit:
A tak uciska się siewki. Mi najlepiej wychodziło końcem widelca.
Ostnica - Stipa 00:43, 04 mar 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Wielgachna ta stipa, prawie do koszenia

Ile czasu minelo od wykielkowania ?

4 lutego siana, ok. 14 lutego pokazały się siewki. Wzeszły niemal wszystkie Okno południowe nad kaloryferem, codzienne zraszania
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:40, 04 mar 2015

Do góry
Marzenko, bo ten widok brzóz i twoich trzech słoneczek jest cudny
Nie ma się co dziwić
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 00:01, 04 mar 2015

Do góry
Polinko, macham. U nas na plusie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies