Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Gardenarium 19:54, 04 mar 2015

Na rysunku mało widać, ale może rozszyfruję

Do dereni lepiej pasuje albo Variegatus albo lepiej Gracillimus. Morning za blady chyba i za niski.

Wierzby wywal chyba.

Instagram Ogrodowiska
Sebek 19:57, 04 mar 2015

Gardenarium napisał(a)
Na rysunku mało widać, ale może rozszyfruję

Do dereni lepiej pasuje albo Variegatus albo lepiej Gracillimus. Morning za blady chyba i za niski.

Wierzby wywal chyba.

Danusiu, problem w tym, że nie chcę tu dużo kupować - już i tak wymyśliłem te derenie, bo to kilka złotych za sadzonkę - źródło na ogród w tym roku wyschło... Wierzby na pewno zostaną, bo są już duże i mimo wszystko wyglądają ładnie w sezonie, taka namiastka drzew, które się u mnie nie mieszczą
Gardenarium 20:05, 04 mar 2015

Chyba ten miskant może być bo to dereń Ivory halo a on jest niski przecież) Boję się że magnolia będzie kiepska latem. Magnolii bym nie sadziła chyba w tak reprezentacyjnym miejscu, za krótko jest ozdobna.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:06, 04 mar 2015

Myślę, że można zacząć, najwyżej będziesz korygował

Instagram Ogrodowiska
Sebek 20:11, 04 mar 2015

Magnolie muszą się zmieścić, zresztą u mnie kiepsko rosną to nie będzie ich widać zbytnio

Derenie Ivory Halo zamieniam na Aurea i będzie idealnie Niezbyt pstrokato, a kolorowo No i wreszcie będę mieć derenie w ogrodzie!

Dziękuję Danusiu jeszcze raz
Iwk4 20:24, 04 mar 2015

Sebku, mogę namieszać? Jak oglądam twoje fotki z ogrodu, ciągle się zastanawiam, dlaczego twoje hortensje rosną przy ścieżce? Jak się tak pięknie rozrastają, to włażą na chodnik. Ja bym tam widziała coś niższego przy ścieżce, a twoje cudne hortensje dać przy ścianie razem z miskantami. A jeśli nie tam, to może masz dla nich jakieś stanowisko, aby dawały kolor z oddali? Ale w widocznym miejscu? Skoro już zamierzasz rewolucję, to może warto się nad tym zastanowić? Wtedy mógłbyś ciąć je kaskadowo
agata19762 20:30, 04 mar 2015

Sebku widzę, że Cię nosi ...zmiany szykujesz będę kibicować
makkasia 20:33, 04 mar 2015

i cooo ja mam napisać już wszystko wiesz
ML u mnie nie rosną jakoś okazale anabelki mam dużo wyższe więc gracymilusy musiałyby u mnie być Będzie to biały zakątek z domieszką niebieskości Eligancko będzie A magnolie tam już rosną ? jaka odmiana ?
Sebek 20:34, 04 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Sebku, mogę namieszać? Jak oglądam twoje fotki z ogrodu, ciągle się zastanawiam, dlaczego twoje hortensje rosną przy ścieżce? Jak się tak pięknie rozrastają, to włażą na chodnik. Ja bym tam widziała coś niższego przy ścieżce, a twoje cudne hortensje dać przy ścianie razem z miskantami. A jeśli nie tam, to może masz dla nich jakieś stanowisko, aby dawały kolor z oddali? Ale w widocznym miejscu? Skoro już zamierzasz rewolucję, to może warto się nad tym zastanowić? Wtedy mógłbyś ciąć je kaskadowo

Mieszać możesz, to nic nie kosztuje

Hortensje zostaną na razie przy ścieżce, bo som Danusiowe Zresztą jak zakwitają to uwierz mi każdy kto wchodzi do domu zwraca na nie uwagę Jeśli będą za wielkie to mam na nie plan, ale to może kiedyś jeśli zbudujemy płot między sąsiadką a nami - na razie nie jest potrzebny
Iwk4 20:39, 04 mar 2015

Sebek napisał(a)

Mieszać możesz, to nic nie kosztuje

Hortensje zostaną na razie przy ścieżce, bo som Danusiowe Zresztą jak zakwitają to uwierz mi każdy kto wchodzi do domu zwraca na nie uwagę Jeśli będą za wielkie to mam na nie plan, ale to może kiedyś jeśli zbudujemy płot między sąsiadką a nami - na razie nie jest potrzebny

Hi, hi. To kiedyś zamiast płotu między wami i sąsiadką