Ogród z wilkiem zamkn.
20:33, 28 wrz 2019
Iwonka
świeczki w domkach zapalam sporadycznie ….częściej jesienią -jak je mam w domu ….na zewnątrz prawdę mówiąc w tym sezonie ani razu nie zapaliłam ….
dzisiaj pojechałam szukać świdośliwy …..a wróciłam z astarami ,małymi chryzantemami na parapet
i w dodatku od razu cały dzień tworzyłam nową rabatę ….jestem nie lekko ,a bardzo szurnięta -teraz rąk i pleców nie czuję
zdjęcie już prawie po ciemku zrobione
nie wiem co z tego będzie ,bo większość roślin zabrana z innych rabat ,gdzie już busz był -nie wiem czy się przyjmą -zobaczymy …
sesleria jesienna i gracki podzielone nie w takiej porze jak trzeba
mam tam 3 gracki,seslerie jesienną ,kupione dziś różne astry ,3 barbule,3 mini brzózki-nie pamiętam jak ta odmiana się nazywa ,oczara , kruszynę i grujecznika nisko szczepionego
i zrobiłam tą rabatę dziwnie ….tylko w dołkach dobroci -zdarłam trochę darń wertykulatorem ,zasypałam korą -na to jeszcze dam tekturę i dosypię dobrej ziemi ( mam zamówioną od ogrodnika -podobno dobrą -mieszaną z obornikiem ,kompostem -okaże się
wiem ,że od d...strony ale oglądałam i czytałam gdzieś o takiej metodzie szykowania nowych rabat -eksperymentuję więc
tu przy wiśniach też zamierzam tak zrobić ….wiosną okaże się czy pójście na łatwiznę przyniesie jakiś skutek
buziaki