Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Podwórkowa rehabilitacja 10:31, 21 sie 2019

Do góry
ryska napisał(a)

Tak, tak dodam tylko, że w moim małym ogródeczku nie ma miejsca na rośliny zapychacze. Ideą moją było, aby stanowiły dopełnienie dla róż. Bywa różnie, czasem zaskakująco. Taka róża Heritage ledwie zipie (mrówki w korzeniach dokarmiane cynamonem) ma za towarzystwo samosiejkę kosmosu. I kto dominuje, zachwyca?
Albo Mary Rose, zamiast mega kęp jak u Ciebie, bździny po kostki.
A ja z uporem maniaka nazywam tę rabatkę różanką a nie bylinówką.

Reniu, a co to za cudna róża? Wydaje mi się tylko, czy ona w pełnym rozkwicie ma kwiaty półpełne? Takich ostatnio szukam...bardzo mi się spodobały
Podwórkowa rehabilitacja 10:23, 21 sie 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Jakie cudne zdjęcia!
Pierwszy raz widzę dalię z perowskią - bardzo nieszablonowe zestawienie ale obłędne!

Asia u mnie, witam
Lubię Cię czytać, byłam nawet kiedyś na Twoim blogu.

Kolorystycznie i fakturowo to bardzo udane połączenie. Mam tam jeszcze pysznogłówkę Kardinal dla podkręcenia barw ale z powodu mączniaka nie zdobi tylko straszy a raczej straszyła, bo przycięłam krótko.
Dziękuję za miłe słowa.

Strong Annabelle i wszechpanująca gdzie się da werbena patagońska
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 10:17, 21 sie 2019

Do góry
Mam Dąbka chciałam wyżej szczepionego ,ale niestety nie było już wzięłam takiego szczepionego na wys.2m

Dokupiłam jeszcze cisy hicksi
wszystko fajnie tylko pogoda na sadzenie nie odpowiednia pada deszcz a w nocy lało jak z cebra

Podwórkowa rehabilitacja 10:15, 21 sie 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

O to fajnie.
To muszę ja kupić.

Kiedyś kupiłam sadzonki wiosną do doniczek a teraz, od lat rosną same z nasionek.
Polecam
Powojnik bylinowy Cassandra
Podwórkowa rehabilitacja 10:11, 21 sie 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
A moja gaura po dwóch sezonach zniknęła. Smagliczki mam posadzone we wiadra h. Pachną obłędnie.

Ta duża kępa na zdjęciach jest z zeszłego roku. Cztery nowe ledwie widoczne, chyba inna odmiana, bardziej kompaktowa. Też jestem ciekawa czy przetrwają przyszłą zimę i wiosnę.
Budleja dla Ciebie

Budleja, agastache i róża cudownie pachnąca Chandos Beauty.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 10:05, 21 sie 2019

Do góry
waldek727 napisał(a)

Wiem Tomasz, że napisałeś to z przymrużeniem oka, ale ja ,,tej chęci" posiadania trawnika i czegokolwiek lepszego od sąsiadów nie mam. Nie jestem nazbyt wymagający i cieszę się z tego co mam. Sąsiedzi dokoła ,,stają na głowie, nawożą mineralnie czym się tylko da, a i tak najczęściej zaglądają do mnie. Ja nie mam zamiaru nikogo naśladować. Od lat mam własne recepty na ogród, a jak ktoś ma w/g mnie coś ładniejszego, to się tylko cieszę, bo jestem pasjonatem ogrodów i z nikim nie rywalizuję.

Waldku, piękny trawnik!
Tajemniczy Ogród 10:05, 21 sie 2019

Do góry
Może taki by ci się nadał,1,4 z pióropuszem i wcześnie kwitnie

Podwórkowa rehabilitacja 09:58, 21 sie 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Śliczna ta smagliczka!
Gaurę w stipie mogę oglądać nieustannie. Sama poezja.

Tak, tak dodam tylko, że w moim małym ogródeczku nie ma miejsca na rośliny zapychacze. Ideą moją było, aby stanowiły dopełnienie dla róż. Bywa różnie, czasem zaskakująco. Taka róża Heritage ledwie zipie (mrówki w korzeniach dokarmiane cynamonem) ma za towarzystwo samosiejkę kosmosu. I kto dominuje, zachwyca?
Albo Mary Rose, zamiast mega kęp jak u Ciebie, bździny po kostki.
A ja z uporem maniaka nazywam tę rabatkę różanką a nie bylinówką.
Pszczelarnia 09:45, 21 sie 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Miłośnikom szklarniowych upraw

Delektuję się tym widokiem i dozuję smak tych winogron (Arkadia) - niczym nie pryskane.

Nawet ja która nie uprawia nic szklarniowego a warzywniak traktuje hobbystycznie zauważam wyjątkowo pięknie skomponowane otoczenie szklarni. To mi się podoba przeciętnie w Polsce szklernie kojarzą się zupełnie inaczej. Muszę też powiedzieć że szklarnia dziś to droga inwestycja więc wielu zostaje podziwianie tego trendu ogrodniczego w takim wydaniu jak pokazujesz, naprawdę jest co oglądać u Ciebie osobiście zawiesiłabym się na winogronie a swój wykopała
Przedziwny Ogród 09:29, 21 sie 2019

Do góry
AgataM napisał(a)

Fajnie, że chciałaś nam pokazać te kompozycje Te łuki szczególnie mnie urzekły chociaż wszystkie bardzo ładne. Pokazuj jak najwięcej i baw się dobrze
Moja działka na Dębowym Lesie 09:27, 21 sie 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Tak Dorotko, moja Chryzantema Yellow Tea rośnie na słońcu.Jak też dużo różnych roślin.
I ja ją lubię.Biała chryzatemka też mi już kwitnie.
A żółta jest w pączkach.a jeszcze kilka chryzantem mam.
ale póki co biała w kwiatach zawsze pierwsza jest.

Ale fajnie wygląda w tej trawce
W zeszłym roku kupiłam chryzantemy do donic na jesień - ale takie "pędzone" - nie wiem w sumie jakie one są bo kupiłam takie "kopki" zwarte ale nie chciały tak mi kwitnąć ładnie a potem zaczęły "wyrastać" W każdym razie - nie byłam zadowolona z tego co się okazało w donicach i przesadziłam je do ziemi późną jesienią. Przeżyły zimę i teraz są bardzo ładne, mocne krzaczki - choć nie wyglądają tak samo jak w momencie zakupu Ale miejsce mam dla nich nie za bardzo i zastanawiałam się czy mogę je przesadzić w miejsce bardziej słoneczne. U Ciebie czytam, że Twoja rośnie w słońcu - to super - bo się trochę obawialam czy w słońcu będzie im ok.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 09:11, 21 sie 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Wilczomlecz Bonfire

Stardust z ciemnym rozchodnikiem

Firletka ponowiła kwitnienie

Przepięknie pachnie ta hosta

Kasia, piękne zdjęcia wrzuciłaś. I Lavender Ice też przepiękna
Wszystko, co pokazujesz, jest wyjątkowo zdrowe. Rozumiem, że do Ciebie nie dochodzą już ślimaczki? U mnie teraz ślimole (takie okropne bezskorupkowe) żrą na potęgę, wrrr.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:59, 21 sie 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Halinko, dobre wieści, że bukszpanom rosną nowe listki
Uśmiałam się z pomysłu Izy, bo i nam wpadło do głowy kupno kozy
Ale wtedy miałam tylko trawę, o ogrodzie musiałabym zapomnieć, bo koza zje wszystko
Postawiłam na ogród i mam, a nawóz można tanio kupić

Z kozami wiem jak to jest bo mój Syn je ma są piękne i urocze ale!!!!!! Zostaje przy ogrodzie.

To dla Ciebie.
Skąpana w słońcu 08:53, 21 sie 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Ależ piękna ta angielska alejka

Bardzo dziękuję Też ją lubię i ciągle coś dosadzam. Tzn rozmnażam rośliny w celu powiększenia plam kolorystycznych. Efekt będzie ładniejszy jak utworzy się wyższe piętro z róż.

Crocus Rose

Pastella

Ogród w remoncie 08:52, 21 sie 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Pokażę wam czym ostatnio z M się bawimy. Zdjęcia robocze, w trakcie produkcji
Zgadniecie co z tego będzie?

A to ci zagadka
Asia powiedz nie trzymaj w napięciu
Może to podstawa pod oświetlenie co ?
Ogród pod lasem 08:51, 21 sie 2019

Do góry
o takie ło:

No dobra, to jest purpura in spe… ale o to się rozchodzi
Ogród w remoncie 08:48, 21 sie 2019

Do góry
Pokażę wam czym ostatnio z M się bawimy. Zdjęcia robocze, w trakcie produkcji
Zgadniecie co z tego będzie?
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:35, 21 sie 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Przepięknie pachnie ta hosta

Kasiu, pachnące hosty przeżywają renesans. Od kiedy odkryłam u mojej Mamy pachnącą nn (kilkunastoletnia), wącham wszystkie hosty, które wydają mi się "podejrzane" o zapach . U Hani - Gruszki też taką odkryłam, ku radości gospodyni, która nie wiedziała . One oprócz zapachu, mają piękne kwiaty, prawda?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies