Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Coś jeszcze, coś więcej... 21:04, 03 sie 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

plan B ....dla moich ludwiczków sie nie nada niestety ja tez pomalu sie przyzwyczajam do mysli ze może przyjść taka godzina gdzie ludwiczki pójda na ognisko .....ech to nie tak miało byc ...

trudny rok ...zajadam już pomidory .. a jak twoje ?

Dzisiaj zerwane kolejne koktajlowe a te duże już drugi tydzień tak samo zielone - możliwe to?
Coś jeszcze, coś więcej... 20:37, 03 sie 2017
Do góry
Sebek napisał(a)

Na razie plan dotyczy kul, ale brutalny jest Po prostu je wykopie, a w ich miejsce pójdą zarośnięte miskanty w rzędzie Ot i cały plan

A tak to ratuję bukszpany na bieżąco - nawet nie wiem czy ich teraz nie isc psiknać?
No to idę

plan B ....dla moich ludwiczków sie nie nada niestety ja tez pomalu sie przyzwyczajam do mysli ze może przyjść taka godzina gdzie ludwiczki pójda na ognisko .....ech to nie tak miało byc ...

trudny rok ...zajadam już pomidory .. a jak twoje ?
Coś jeszcze, coś więcej... 20:22, 03 sie 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Masz za mały telefon

ZPlan B.. uchyl rąbka tajemnicy

Na razie plan dotyczy kul, ale brutalny jest Po prostu je wykopie, a w ich miejsce pójdą zarośnięte miskanty w rzędzie Ot i cały plan

A tak to ratuję bukszpany na bieżąco - nawet nie wiem czy ich teraz nie isc psiknać?
No to idę
Coś jeszcze, coś więcej... 19:57, 03 sie 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Warzywo dnia Taka cukinie dziś wyrwałem - na tydzień mamy zapewnione obiady Dla porównania mój telefon

Masz za mały telefon

Plan B.. uchyl rąbka tajemnicy
Typografia ogrodu 19:49, 03 sie 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Nie
Za to zakwitły magnolie, pełnia wiosny u nas

Nauka jazdy celem zdobycia karty rowerowej śmiem domniemywać? Ale... jakim cudem masz tak zielony trawnik!
Tak w ogóle kiedy zdążyłaś zrobić tą rabatę wielkości mojego ogrodu po lewej? Myślałem, ze tam nadal pusto!

Magnolie powiadasz...strzeż się i u was zaraz będą

Rabata po lewej czy po prawej? Ta z annabel? Ma już rok i ciut. I cała zarośnięta
Trawnik zielony. A żółtych pasów nie widzisz?

Karta rowerowa? Nie. Córka ma 6 lat. Chyba jeszcze za wcześnie za wcześnie można od 10 lat (sprawdzilam).to po prostu efekt zamiłowania do roweru i kombinatorstwa
Coś jeszcze, coś więcej... 19:31, 03 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Idę na pomidory prosto z krzaka.

Właśnie zerwałem pare
W Kruklandii 19:08, 03 sie 2017

Do góry
Z czym działasz w domu?
Ogród Małej Mi 2017 19:07, 03 sie 2017

Do góry
Jak teraz wpadam raz na dwa - trzy tygodnie do ogrodu to... tez nieraz wątpię
Plag w postaci gąsienic nie mam (tfutfu), ale muszę czuwać - w razie czego dzisiaj mnie olśniło i... mam plan B
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:02, 03 sie 2017

Do góry
Juzia napisał(a)

No to jest mistrzostwo!
Żeby tak idealnie kule wyciąć????
Szok!

No ja tez tego nie kumam

Renia pięknie jest. Aż nierealnie, CHFS się przy Tobie chowa Oni tam maja idealnie 5 dni, a Ty 365
Typografia ogrodu 18:59, 03 sie 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
U was tez rozplenice kwitna?

Nie
Za to zakwitły magnolie, pełnia wiosny u nas

Nauka jazdy celem zdobycia karty rowerowej śmiem domniemywać? Ale... jakim cudem masz tak zielony trawnik!
Tak w ogóle kiedy zdążyłaś zrobić tą rabatę wielkości mojego ogrodu po lewej? Myślałem, ze tam nadal pusto!
Ogród w skali mikro cz.II 16:41, 03 sie 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Figa urosła, a santolina nie da rady?

Przy tych upałach to będziemy nieługo tylko zioła hodować - suszone

Bazylię, oregano - żeby nie było!

Sebciu jak ta santolina będzie rosła i kaprysiła jak ta figa , to niech to ślag
Chciałam bylicę, bo mi zależało na srebrzystych listeczkach..ale ..zapppooomnij..bylica..echhh.. Za to santolina była ostatnia a więc ..rydzyk fizyk
Bazylia ??? ...a jesteš Ty pewien ,że o to właśnie zioło Ci chodzilo ???? ale tak od razu suszone ??.. hmmm..fiu, fiuuuu
Aa
Ps...miło mi było , jak poczytałam Twoje streszczenie u Madzenki i wpadłam na wzmiankę o mojej sadzawce dziękuję
Ogród w skali mikro cz.II 14:11, 03 sie 2017

Do góry
Figa urosła, a santolina nie da rady?

Przy tych upałach to będziemy nieługo tylko zioła hodować - suszone

Bazylię, oregano - żeby nie było!
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 11:59, 03 sie 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Nic tylko spocząć
Że niby ja? Już? Tak szybko??

Madżenie ogrodnika sezon 2017 09:06, 03 sie 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Sebek jesienne powinny się już w sierpniu zebrać, szybko odrastają. Moje po cięciu dobrze wyglądają jak jeżyki
Na razie nie mam za bardzo czasu aby przejrzeć zdjęcia chyba potrzebuje jeszcze z tydzień
A na razie zaczęłam cięcie bukszpanow .... pierwsze w tym sezonie. Nawet jednej trzeciej jeszcze nie ogarnelam.. najgorsze ze teraz nie mam ani czasu ani ochoty na działanie w ogrodzie w tygodniu. Zostaje przyszły tydzień.
Cieszyłam się ze moje Bukszpany zdrowe, bzdura , jedn cały łysy od grzyba , dwa wyżarta prze gąsienice...

cieszę się, że nie tylko ja mam nieścięte buksy
a gąsienice to otrzep z roślin i pozbieraj
u mojej mamy zjadły wszystkie bukszpany
ona nawet nie zaglądała co im dolega
mają spore możliwości pochłaniania liści
Madżenie ogrodnika sezon 2017 17:57, 02 sie 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Sebek jesienne powinny się już w sierpniu zebrać, szybko odrastają. Moje po cięciu dobrze wyglądają jak jeżyki
Na razie nie mam za bardzo czasu aby przejrzeć zdjęcia chyba potrzebuje jeszcze z tydzień
A na razie zaczęłam cięcie bukszpanow .... pierwsze w tym sezonie. Nawet jednej trzeciej jeszcze nie ogarnelam.. najgorsze ze teraz nie mam ani czasu ani ochoty na działanie w ogrodzie w tygodniu. Zostaje przyszły tydzień.
Cieszyłam się ze moje Bukszpany zdrowe, bzdura , jedn cały łysy od grzyba , dwa wyżarta prze gąsienice...

Madzenko, sprawdź swoje bukszpany, bo piszesz, że dwa wyżarte przez gąsienice. W Krakowie pogrom bukszpanowy - szaleje jakaś ćma azjatycka, a tak dokładniej jej gąsienice i robią wielkie spustoszenie. Poniżej link do artykułu:
http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,21923853,motyl-z-azji-zzera-krakowskie-bukszpany-i-nie-ma-na-niego-sposobu.html
i opis z jakiegoś bloga:
http://mmm.drl.pl/ratujemy-bukszpany-cydalima-perspectalis-cma-bukszpanowa/

Sprawa jest dość poważna, a twój watek wiele osób odwiedza, więc może informacja do większej ilości osób dotrze. Ja mieszkam w Krakowie i dopiero z wątku boguslaw_r_ - Ogród Bogusława o tej inwazji się dowiedziałam.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 13:42, 02 sie 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Nic tylko spocząć
o tak, takim grobikiem i ja nie pogardzę
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:51, 02 sie 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Widzę, ze niestety złym prorokiem jestem

Kulki odrosną w następnym sezonie, ale widok mocno przykry...

Oby Sebciu
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 12:37, 02 sie 2017

Do góry
Sebek, cóż za poczucie humoru
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies