plan B ....dla moich ludwiczków sie nie nada niestety ja tez pomalu sie przyzwyczajam do mysli ze może przyjść taka godzina gdzie ludwiczki pójda na ognisko .....ech to nie tak miało byc ...
trudny rok ...zajadam już pomidory .. a jak twoje ?
Magnolie powiadasz...strzeż się i u was zaraz będą
Rabata po lewej czy po prawej? Ta z annabel? Ma już rok i ciut. I cała zarośnięta
Trawnik zielony. A żółtych pasów nie widzisz?
Karta rowerowa? Nie. Córka ma 6 lat. Chyba jeszcze za wcześnie za wcześnie można od 10 lat (sprawdzilam).to po prostu efekt zamiłowania do roweru i kombinatorstwa
Jak teraz wpadam raz na dwa - trzy tygodnie do ogrodu to... tez nieraz wątpię
Plag w postaci gąsienic nie mam (tfutfu), ale muszę czuwać - w razie czego dzisiaj mnie olśniło i... mam plan B
Nauka jazdy celem zdobycia karty rowerowej śmiem domniemywać? Ale... jakim cudem masz tak zielony trawnik!
Tak w ogóle kiedy zdążyłaś zrobić tą rabatę wielkości mojego ogrodu po lewej? Myślałem, ze tam nadal pusto!
Sebciu jak ta santolina będzie rosła i kaprysiła jak ta figa , to niech to ślag
Chciałam bylicę, bo mi zależało na srebrzystych listeczkach..ale ..zapppooomnij..bylica..echhh.. Za to santolina była ostatnia a więc ..rydzyk fizyk
Bazylia ??? ...a jesteš Ty pewien ,że o to właśnie zioło Ci chodzilo ???? ale tak od razu suszone ??.. hmmm..fiu, fiuuuu
Aa
Ps...miło mi było , jak poczytałam Twoje streszczenie u Madzenki i wpadłam na wzmiankę o mojej sadzawce dziękuję
cieszę się, że nie tylko ja mam nieścięte buksy
a gąsienice to otrzep z roślin i pozbieraj
u mojej mamy zjadły wszystkie bukszpany
ona nawet nie zaglądała co im dolega
mają spore możliwości pochłaniania liści
Sprawa jest dość poważna, a twój watek wiele osób odwiedza, więc może informacja do większej ilości osób dotrze. Ja mieszkam w Krakowie i dopiero z wątku boguslaw_r_ - Ogród Bogusława o tej inwazji się dowiedziałam.