Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Migawki z ogródka 21:45, 09 cze 2020

Do góry
A wcale nie uszczykiwałam bocznych pąków w tym roku, odpuściłam sobie

Szałwia okręgowa zaczyna

Bez się rozkręca

I taka śliczna pierwszy raz się pokazała
Pamiętajcie o ogrodach 19:15, 09 cze 2020

Do góry
Mgduska napisał(a)
Grzesiu, czy możesz pokazać szerzej tą wodę w balii? Strasznie to ładne

Mam dwie balie. Pogubilem karteczki co gdzie jest, w tej drugiej szałwia na pewno a tej pierwszej powinien być oczar i coś jeszcze, ciekawe czy coś zakwitnie

Słoneczny Ogród 15:29, 09 cze 2020

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Dziękuję, dziękuje i jeszcze raz dziękuję!!!

Oczko... jestem z niego bardzo zadowolona ♥
Hehe no właśnie dofinansowania, grzech nie skorzystać, a jak!

Jak Ci sie podoba to odgapiaj.
Oczko powstało poprzez wykopanie dołu z półkami, w sumie z jedną półką wkoło i na tej półce stoją kamienie, które zanurzone są we wodzie maskując brzeg. A całe oczko jest wyłożone folią EPDM. Wkoło oczka jest położona mata szkółkarska żeby kamienie nie przecięły foli, no bo ja tam wszędzie chodzę wkoło i depczę po brzegu, z resztą podchodzę stale bo tą wodą z oczka podlewam.

Teraz szałwia się rozkwieciła i fajnie wygląda taka gęsta kępa, a z seslerią jesienną nie dosyć że kontrastuje to rozmiarowo pasują do siebie.

Dziękuję za instruktarz może się skuszę
Słoneczny Ogród 14:24, 09 cze 2020

Do góry
effka napisał(a)

Daria, cudownie, cudownie i jeszcze raz cudownie!!! Chyba odgapię od Ciebie oczko, bo jest bajkowe! Tym bardziej, że mają być dofinansowania teraz

No ale jednak szałwia wygrała!!! Jest przepiękna zapisuję sobie odmianę

Powiedz, jaka jest konstrukcja tego oczka? Jak je pielęgnujesz?

Dziękuję, dziękuje i jeszcze raz dziękuję!!!

Oczko... jestem z niego bardzo zadowolona ♥
Hehe no właśnie dofinansowania, grzech nie skorzystać, a jak!

Jak Ci sie podoba to odgapiaj.
Oczko powstało poprzez wykopanie dołu z półkami, w sumie z jedną półką wkoło i na tej półce stoją kamienie, które zanurzone są we wodzie maskując brzeg. A całe oczko jest wyłożone folią EPDM. Wkoło oczka jest położona mata szkółkarska żeby kamienie nie przecięły foli, no bo ja tam wszędzie chodzę wkoło i depczę po brzegu, z resztą podchodzę stale bo tą wodą z oczka podlewam.

Teraz szałwia się rozkwieciła i fajnie wygląda taka gęsta kępa, a z seslerią jesienną nie dosyć że kontrastuje to rozmiarowo pasują do siebie.
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:01, 09 cze 2020

Do góry
Karolino nawet się nie obejrzysz a ogród bedzie kipiał od roślin

Rok temu tak było u córki w ogródku i dla porównania obecnie

Tu piwonie sadzone z pąkami ,myślałam ,że nie przeżyją a tu prosze

szałwia też dzielona z pąkami ,a teraz wałek jak sie patrzy

Ogród KasiWB - część II 22:16, 08 cze 2020

Do góry
A tu nieskończona rabata, nie zdążyłam przed nadejściem ciepłych dni a teraz i deszczowych... Ostrogowiec i szałwia zajmują większość miejsca :/
W Kruklandii 20:44, 08 cze 2020

Do góry
iryski... maluszki...ponad metr chyba mają

Szałwia gdzieniegdzie nieśmiało zaczyna

Słoneczny Ogród 15:17, 08 cze 2020

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Szałwia compacta Deep Blue i sesleria

Daria, cudownie, cudownie i jeszcze raz cudownie!!! Chyba odgapię od Ciebie oczko, bo jest bajkowe! Tym bardziej, że mają być dofinansowania teraz

No ale jednak szałwia wygrała!!! Jest przepiękna zapisuję sobie odmianę

Powiedz, jaka jest konstrukcja tego oczka? Jak je pielęgnujesz?
Droga do spełnienia 14:36, 08 cze 2020

Do góry
Makusia napisał(a)
Jej! Ale się ciepło robi na sercu, jak patrzę na Twój ogród i to, jak dojrzał. Ślicznie masz i zdjęcia piękne!
PS. Wiesz może, co to za szałwia? Kupiłam taka ostatnio, ale niestety nazwana była "szałwią".

Martuś ta ciemna to Caradonna
i dzięki kochana za dobre słowo
Droga do spełnienia 14:30, 08 cze 2020

Do góry
Jej! Ale się ciepło robi na sercu, jak patrzę na Twój ogród i to, jak dojrzał. Ślicznie masz i zdjęcia piękne!
PS. Wiesz może, co to za szałwia? Kupiłam taka ostatnio, ale niestety nazwana była "szałwią".
Słoneczny Ogród 12:09, 08 cze 2020

Do góry
Szałwia compacta Deep Blue i sesleria

Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:25, 08 cze 2020

Do góry
Ale z Was wiariatki . Jedna Kasia co się oparła temu szaleństwu .

Ja mam do posadzenia jeszcze sporo darów, które na razie siedzą w doniczkach więc nie mam takiej napinki. Wczoraj też bym nic nie posadziła, ale Lucy obdarowała mnie sadzonkami fiołków i trzeba je było na cito posadzić bo by się zmarnowały więc nie miałam wyjścia . Ale to co czeka chciałabym posadzić dziś i jutro by zdążyć przed tymi zapowiadanymi upałami.

Wczoraj u mnie nieźle popadało. Na szczęście obeszło się bez burzy i gradu jak u niektórych. Ale szałwia nn i tak leży - muszę ją koniecznie wymienić na niską zwartą odmianę a tę dać gdzieś na tyły rabaty bo teraz leży mi na trawniku. Jak obeschnie muszę jej dać obręcze.

Reszta towarzystwa w niezłej kondycji na szczęście, ślimaków tfu tfu jakoś nie widać za dużo...
Ogród Ani :) 07:44, 08 cze 2020

Do góry
Asiu, Aniu, Kasiu, Monia, Wiolu dzięki
Joasiu nic z choinami nie robię, chyba im dobrze u mnie. O dziwo rosną w pełnym słońcu.
Reniu na tej rabacie nie mam tawuł. W sumie to nigdzie ich nie mam, zrezygnowałam po tym jak poczytałam o nich opinie na forum Tam rosną cisy, bukszpany, hosty ciemierniki i paprocie
Agato, szałwia to deep blue

Buźka
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:50, 07 cze 2020

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Wiola nie cytuje nic bo musialabym zacytować wszystko. OBLĘDNIE! A szałwia rządzi. Wszędzie masz caradonne? Bardzo wysoka u Ciebie. Czekam na Twój tarasik ☺

Dzięki Aga ! miło mi bardzo

Szałwie na wjazdowej urosły giganty,bez nawozu i podlewania, uwielbiam je tak to Caradonna wszędzie

Tarasik pokażę jak będzie skończony
Blaski i cienie nowego życia 21:30, 07 cze 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ulcia moja edenka też się już szykuje. Ma największe pąki z wszystkich

To fajnie Edenka potrafi zadowolić kwiatem i szybko zaczyna.

A u mnie szałwia szaleje nie spodziewałam się już szałwie prawie wywalałam. One lubią wodę...ciekawe....myślałam że to roślina na suche miejsca. A Sylwia też pisała że swoją przywiozła z rowu.
Muszę ją przesadzić do tyłu i drugą też przytargać. Czekam aż przestaną kwitnąć ale one nie chcą

Małymi krokami-Ogród Wioli 21:19, 07 cze 2020

Do góry
Wiola nie cytuje nic bo musialabym zacytować wszystko. OBLĘDNIE! A szałwia rządzi. Wszędzie masz caradonne? Bardzo wysoka u Ciebie. Czekam na Twój tarasik ☺
Mój ogrodowy pamiętnik 15:11, 07 cze 2020

Do góry
Mszyce są wszędzie. W tym roku dosłownie inwazja. Nie przepuszczą żadnej roślinie.
U prawie wszystkich już kwitną róże a u mnie na razie pąki.

A tu jaśminowiec, pęcherznica i tawułka. A i jeszcze szałwia.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 00:05, 07 cze 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Szałwia śliczna i ta cebulica rarytasik.

Zobaczymy jak się będą sprawowały
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:20, 06 cze 2020

Do góry
Szałwia śliczna i ta cebulica rarytasik.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:25, 06 cze 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

A co to za piękna szałwia ??
Współczuję akcji przymrozkowej z bukszpanami.
U mnie tylko zerknął trochę ziemniaczków i fasoli
Może się jeszcze odrodzą ??

Musze ściąć te góry to może szybciej odbudują...Szałwia z rowu sporo rosło jak wracaliśmy z Wojsławic. Może im z ogrodu uciekła, a moż ewystępuje naturalnie nie wiem, bardzo mi się spodobała jedna sadzonkę udało mi się pozyskać z korzonkiem i złapała ziemi, teraz nasionka mam zamiar zebrać i wysiać na rabaty i w łąkę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies