Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Moja codzienność - ogród Oli 23:06, 24 lut 2015

Do góry
Olu, znowu muszę nadrabiać. Teraz to już czytam u ciebie na końcu i nadal w środku. A jak przyjdzie weekend i nie mam czasu na forum, to potem gonię, nawet pendolino mi ucieka
Idę do łóżeczka poczytać u ciebie na dobranoc. Może dogonię
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 23:05, 24 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ciekawam jest, czy projekt będzie lepszy od twojego z pomocą dziewczyn? Dużo do roboty to chyba ten pan mieć nie będzie?
Miłego wypoczynku

Iwonko Pan to samo powiedział
Dostał konkretne sugestie ode mnie
Zobaczymy.
Dzięki.
Kosolkowa Pasja 22:59, 24 lut 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Jeden z pociachanych dereni

Olu, piękne cięcie. Pokaż tą fotkę Mirelli, może swojego bardziej przytnie
Przeglądam twój wątek i szukam mojego wpisu z dziś. Kurcze, nie ma.
To jest tak, jak piszę z doskoku.
Wpadłam dziś na pewną myśl związaną z cięciem tuj, ale muszę sobie poukładać wszystko i wtedy napiszę. Tniemy w marcu?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 22:49, 24 lut 2015

Do góry
Ciekawam jest, czy projekt będzie lepszy od twojego z pomocą dziewczyn? Dużo do roboty to chyba ten pan mieć nie będzie?
Miłego wypoczynku
Ogródek Iwony 21:56, 24 lut 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
... zapisuje wszelkie nowości i nowinki w kalendarzu ogrodnika... Zapisuję w nim również marzenia

Marzenia, to najważniejszy chyba punkt. Dzięki nim określamy cele, a cele sprawiają, że nasze istnienie ma sens.
A marzenia są po to, żeby je spełniać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:39, 24 lut 2015

Do góry
Danusiu, dziś po raz drugi obejrzałam twoją nową wizytówkę, tym razem dokładniej. Jest piękna. Nic więcej nie potrafię powiedzieć.
I awatarka nie zmieniaj, ślicznie na nim wyglądasz, tak kolorowo. Bynajmniej na razie.
Ogród tworzony z pasją 21:29, 24 lut 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Się naciachałeś.
To pienne porzeczki, agrest teraz ciąć?
Na miskanty za wcześnie. Można przyciąć o połowę, a do zupełnego ciachania jeszcze miesiąc. Tak pana Trawkę relacjonowała dziś Iwk4.

Tak, przytnij, to dobry okres. Ja nie będę przycinal miskantow o połowę. Były związane, więc nie są połamane.
Ogródek Iwony 21:28, 24 lut 2015

Do góry
Marzenko, dałaś piękną lekcję. Warto te pomysły kopiować. Papierowy kalendarz ogrodnika - tego nie mam. Musze o tym pomyśleć

Sebku, zazdroszczę dobrej pamięci Czy na pw niema wyszukiwarki? Kilka razy z niej korzystałam I zostawiam sobie tylko pocztę z ważnymi plikami. Ale też tego trochę jest.

Kasiu, jeden folder w pewnym momencie przestał być przydatny. Czasami potrzeba więcej, podział wg pewnych kategorii.

Beatko, będzie moment, ze będziesz miała taką potrzebę. A może wcześniej zrobisz swój ogród i nie będzie ci nic więcej potrzeba?
Ogród tworzony z pasją 21:26, 24 lut 2015

Do góry
Się naciachałeś.
To pienne porzeczki, agrest teraz ciąć?
Na miskanty za wcześnie. Można przyciąć o połowę, a do zupełnego ciachania jeszcze miesiąc. Tak pana Trawkę relacjonowała dziś Iwk4.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:19, 24 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ana, czy to możliwe, aby werbena siana 17 lutego kiełkowała? Na wierzchu widać kilka pojedynczych par listków. I stwierdzam, ze werbena ciągnie do światła. Muszę ciągle doniczkę przekręcać. Stipa tak nie robi.
jak ma dobre warunki to licho wie, to ta którą Ci wysłałam? jeśli tak to się ciesze
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:08, 24 lut 2015

Do góry
Ana, czy to możliwe, aby werbena siana 17 lutego kiełkowała? Na wierzchu widać kilka pojedynczych par listków. I stwierdzam, ze werbena ciągnie do światła. Muszę ciągle doniczkę przekręcać. Stipa tak nie robi.
Lawendowy zawrót głowy 21:06, 24 lut 2015

Do góry
Jola, bank to ty odwiedź taki, co dają kredyt na kogoś innego. Bo ty tego spłacać tak szybko nie dasz rady. Potem następne chciejstwa będą
Ogród na glinie 20:57, 24 lut 2015

Do góry
Nazwę żurawki sobie zapisałam, zawsze mnie jej kolor bije po oczach
Dzięki
Makowo na Kociewiu 20:17, 24 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, to ja się też cieszę Wiesz, to mój rejon zakupowy. Nie wiesz, od kiedy szkółki otwierają ?

Przy takiej pogodzie powinni od 1 marca ...pojęcia nie mam ale jak się dowiem to dam znać
Ogród Mirelli 19:25, 24 lut 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Iwonka - piękny ten jałowiec u Ciebie. Fakt wielki jest, ale ładnie prowadzony. Obserwuję u nas jak mają w ogrodach, jedni mają takie wielkie, a inni mają też wielkie, ale tak ładnie strzyżone i to mi się podoba. Coś czuję, że raczej będę z tych co lubią ciąć, przycinać, wycinać. Ale chyba faktycznie jego miejsce będzie na tyłach ogrodu.

Mirella, jak w niedzielę pójdę na spacer, to ci pstryknę fotkę tego wielkiego. Się założę, że trzech nie posadzisz. Chyba, że w odległości 5 metrów od siebie. Resztę jałowce zapełnią
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:23, 24 lut 2015

Do góry
Kasia, jak ty tą wiadomość o buksach ogłosisz, to już nie będzie po co tam jechać, a ja mam trochę dalej niż 5 minut. 100 km
Ogródek Iwony 19:20, 24 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Słuchajcie kochani: dziś kupuję wszystkie pomysły na zrobienie porządku w wątku.
Sami wiecie, że jak człowiek nie jest na bieżąco, to się gubi, gdzie co jest. Ostatnio czegoś szukałam i mimo, że szukałam w listopadzie na wątku, wcale to nie było w połowie stron
Tak sobie myślę, że chyba przydałoby się wszystko przeczytać i zrobić spis tematów na stronach (zajmie sporo czasu i pisać ręcznie nie lubię)
Zastanawiałam się, czy dla osób, które lubią pismo obrazkowe nie zrobić Wizytówki 2014 - zebrać najciekawsze zdjęcia, a w przyszłym roku wymienić, bo to się dopiero zacznie w tym roku robienie rabat z planem.
Jak ktoś ma pomysły, jak sobie poradzić, pomóżcie, bo szukanie czegoś po stronach trwa długo.

Ja już nic nowego nie doradzę - mam to szczęście, że większość rad pamiętam (ehhh, wrociłbym do czasów, gdzie starałem się wszystkim doradzić...). Pamiętam, że zrobiłem sobie spis najważniejszych wydarzeń w moim wątku i w wątku Danusi w Wordzie - komputer padł wraz z notatkami Gdzieś są wysłane w wiadomościach, ale kilkadziesięciu stron PW przeszukiwać nie będę
Ogródek Iwony 19:19, 24 lut 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Wpadłam tylko na chwilkę, bo czasu brak, ale u Ciebie musiałam się zalogować.
Podziwiam determinację robienia porządków. Naprawdę. A już katalog w exelu - rzecz dla mnie nie do ogarniecia. Teraz juz po wszystkie informacje bedę od razu udawać się do Ciebie

Ps. Widać duszę zawodowca

Beatko, w papierach lubię mieć pookładane, bo pamięć jest nie taka już.
Exel lubię i MS Office wykorzystuję często No, ale matematyk powinien
Na to wpadanie musisz poczekać, zanim to stworzę. Najpierw zrobię wizytówkę, bo wybór zdjęć już zaczęłam
Ogródek Iwony 19:15, 24 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Ja z tych co lubią pisać odręcznie Tydzień temu założyłam sobie zeszycik,czytam swój wątek od początku i zapisuję wszystkie porady i cenne informację. Nie wiem czemu ale boję się, że to wszystko zapisane w kompie może kiedyś gdzieś ulecieć...

Wrzośce teraz na wiosnę będą dostępne. Nie wiem czy miałaś już z nimi doświadczenie ale u mnie po dwóch sezonach są do wyrzucenia Rozrosły się strasznie, zajmują trzy razy tyle miejsca co wrzosy a do tego ilość kwiecia nie zachwyca. Ania Mała pokazywała ostatnio swoje wrzośce i również będzie się ich pozbywać. Oczywiście u Ciebie może być całkiem inaczej i będziesz zachwycona

Polinko, jakoś ręczne pisanie mnie nie zachwyca, choć sobie kupiłam ostatnio kalendarz, aby notować wszystko, co zrobiłam w ogrodzie danego dnia. Podziwiam cię, ze lubisz, ja wolę klawiaturę komputera

Czasami drżę, że mogę stracić informacje, dlatego od czasu do czasu drukuję, albo zapisuję na dysku zewnętrznym np. kopię zdjęć.
Pamiętam, jak sukcesywnie zbierałam w komputerze zdjęcia, scenariusze zajęć, programy napisane przeze mnie, projekty, opracowania własne, gdy robiłam staż na nauczyciela dyplomowanego. Syn miał ze mną wspólny komputer wtedy z podziałem na partycje. Zanim wróciłam z pracy zrobił formatowanie swojej partycji. A że komputer nie widział jednej ukrytej partycji, zamiast części C skasował część D z moimi wszystkimi danymi. Rok pracy przepadło, musiałam korzystać z roboczych, wydrukowanych wcześniej opracowań I może potem było to dziwactwem,ale od tamtego zdarzenia każde dziecko miało swój własny komputer, a ja miałam swój. Dzieciaki dostawały kolejno w spadku sprzęt i nikt nikomu nie grzebał.

Dziękuję za informację o wrzoścach, jeszcze ich nie miałam, ale czytałam gdzieś, że w trzecim roku robią się brzydkie. Ja mam małe poletko,kilka sztuk dla koloru by wystarczyło, więc płaczu nie będzie przy wymianie
Ogródek Iwony 19:04, 24 lut 2015

Do góry
Kochani, dziękuję wszystkim za dobre rady.
Tym razem odpowiem zbiorowo, bo wasze wypowiedzi dotyczą jednego tematu:
1. Postanowiłam stworzyć notatnik, ale w exelu, bo tam wiem, jak zrobić sortowanie wg danej kolumny, muszę tylko pomyśleć, jakie kolumny nadać, by było przejrzyście. Tam zrobię sobie też spis stron wokół danego zagadnienia. Jest tu wiele porad doświadczonych ogrodników, a z moją pamięcią trwałą już trochę nie najlepiej jest.
2. Wizytówka powstanie w celu zobrazowania mojego ogrodu dziś. To dla zaglądających, którzy są tu krócej, niż ja, bo przecież sporo jest tu do czytania na forum, a najlepiej czyta się pismo obrazkowe.
3. Inspiracje z Ogrodowiska zapisuję obecnie na pinteresie, a robocze zdjęcia w folderach na kompie z nazwą wątku. Wiem wtedy, skąd pochodzi zdjęcie. Na pinteresie dodatkowo po kliknięciu na zdjęcie przechodzi się do strony, skąd pochodzi zdjęcie, więc łatwo wejść do wątku i zagłębić się w temacie.
4. Swoje zdjęcia kataloguję podobnie, jak Łukasz w folderach - miesiącami w folderze rok. Każde zdjęcie we właściwościach zdjęcia ma datę, staram się wklejać fotki w dniach, kiedy są zrobione, chyba, że temat dotyczy przywołania czegoś, co było wcześniej.
5. Cenne rady faktycznie ostatnio kopiowałam, kiedy dotyczyły tematu aktualnego. Niestety pamięć jest ulotna, a ja i tak muszę wrócić do początków wątku. Zrobię więc ich spis
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies