Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 23:40, 23 lut 2015

Do góry
Reniu, wszysttko nadrobiłam, doczytałam. Perovska fajnie wygląda w dużych ilościach. Jak znajdę fajne zdjęcie, to ci wkleję. Pozdrawiam
Do raju daleko - u Ewy 23:36, 23 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, pomysł fajny, ale 15 maja - to piątek. Ja i M będziemy w pracy Łatwiej by było 16 w sobotę, ale to jeszcze daleki termin

Ela, pomyliła się pisała o sobocie, więc miała na myśli 16 maja
Mój ogród pod górkę... 23:34, 23 lut 2015

Do góry
Nie martw się pytaniami. Żebyś tylko nadążyła czytać odpowiedzi na nie
Pomóżcie wyczarować mi ogród 23:32, 23 lut 2015

Do góry
Viola napisał(a)

Biorę ze soba laptopa i internet mobilny (prezent od M. na walentynkiwięc mam nadzieję, że będę z Wami w kontakcie

No, fiu, fiu Gwizdać nie umiem, ale taki prezent
Cudownie. M Cię kocha. Prezentami obsypuje Nie zazdroszczę, bo z moim mam też dobrze Cieszę się
Kuruj się, wracaj do zdrowia, nabieraj sił. Nie zapomnij zabrać aparatu foto, może jakąś wiosnę znajdziesz, jak na spacerek wypuszczą
Do raju daleko - u Ewy 23:15, 23 lut 2015

Do góry
Ewa, pomysł fajny, ale 15 maja - to piątek. Ja i M będziemy w pracy Łatwiej by było 16 w sobotę, ale to jeszcze daleki termin
Do raju daleko - u Ewy 23:09, 23 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuś, gdzie to spotkanie i zakupy planujesz?

Iwonko, co roku wybieram się na targi i kiermasz ogrodniczy w Renku
http://www.wiosnawogrodzie.pl/
Przyjeżdżają ogrodnicy z całej Polski. Duży wybór ładnych roślin. Są też narzędzia i nawozy. Ale też wędliny swojskie i góralskie oscypki Może też byś przyjechała i spotkałybyśmy się wszystkie?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:56, 23 lut 2015

Do góry
Kaśka, serwuj chusteczkami, bo ekran opluty
Nie wiem, czy czytać, czy płakać ze śmiechu. Zacytowałam niektóre wypowiedzi młodemu, chichrał się razem ze mną
Do raju daleko - u Ewy 22:44, 23 lut 2015

Do góry
Ewuś, gdzie to spotkanie i zakupy planujesz?
Makowo na Kociewiu 22:36, 23 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No proszę, pierwsza załapałam się na fotki
Róże właściwie nie weszły w okres spoczynku. Pędy u mnie są całe zielone, nie zrzuciły liści

Iwonko mam hosty w kilku odmianach sama zadecydujesz które chcesz
A róże tak jak piszesz mają listki, mam tylko nadzieję, że już nic im nie zaszkodzi
Makowo na Kociewiu 22:28, 23 lut 2015

Do góry
No proszę, pierwsza załapałam się na fotki
Róże właściwie nie weszły w okres spoczynku. Pędy u mnie są całe zielone, nie zrzuciły liści
Makowo na Kociewiu 22:25, 23 lut 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Iwonka to ja się postaram i na pewno będe dzielić i wtedy mus do mnie przyjechać!!!
Kochana już się cieszę !!!

Kasiu, to ja się też cieszę Wiesz, to mój rejon zakupowy. Nie wiesz, od kiedy szkółki otwierają ?
Ogródek Iwony 22:14, 23 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ja w tych kolumnowych ze 3 gałązki skróciłbym przynajmniej o 2/3 aby dołem ładnie się zagęściły. Berberysy to twarde krzewy, ważne tylko, żeby nie zapowiadali na najbliższe noce mocnych przymrozków, ale to tak jak z innymi krzewami

To będę pilnować prognoz Dzięki za instrukcję
Ogródek Iwony 22:05, 23 lut 2015

Do góry
Wracając jeszcze do traw, kopiuję informację od Madżenki dotyczącą cięcia:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5254-madzenie-ogrodnika-cz-aktualna?page=74#reply
Nawigatorka napisała: Przepraszam Marzeno, ze u Ciebie to zamieszczę ale Jak wielu z Was miałam wątpliwości co do terminu ciecia traw i juz mnie kusiło ale w biegłym roku wiele zmarnowałam przez pośpiech i postanowiłam poradzić sie pana Trawki w sprawie kilku gatunków i zacytuję co mi dziś odpisał:

Jeszcze jest za wczesnie na przycinanie bo jest dopiero 3 dekada lutego i napewno będa jeszcze spadki temperatur do kilku stopni ponizej zera a te stare badule daja osłone a ponadto sprawiaja , że słonce tak szybko nie wybudzi nowych pedów.
Wiekszość miscanthusów juz w ubieglym roku wypusciła pierwszy rzut pedów a te ozno kwitnace do których nalezy Gracilimus to nie zakończyły wegetacji i dlatego mają zielone liście. Jezeli koniecznie chce Pani przyciac to moze Pani ale nie do ziemi tylko tak na pólmetra od ziemi a Gigantheusa na metr.
Rozplenice tez mozna przyciac połamane przez snieg ale tez nie do ziemi ale ja bym sie jeszcze wstrzymał z conajmniej na miesiac.
Hakonechloa macra w odmianach to samo jak powyzej tzn nie przycinac bo te stare badyle na ziemi daja osłone nowym kielkom

Ze Stipami Pony Tailis tez poczekać do konca maja bo wtedy te stare badylki da si wyczesać tzn same wychodzą i nie trzeba wyszarpywać. Mozna przyciać ale przycinajac górą pozostawia się brzydkie badyle na dole , które i tak potem trzeba wyskubać. Nie można trawki tej przyciąć na króciutko bo się ją zabije

Carex morowii Ice dance recznie wyskubac uschłe badyle
Carex comans Frosted Curls tez byloby najlepiej wyskubać i lekko przyciąć końcówki uschłych liści .
Proszę pamiętać ,że liść turzyc przycięty przestaje rosnąć"

Może to komuś pomoże
Ogródek Iwony 22:02, 23 lut 2015

Do góry
Łukasz, wielkie dzięki, wreszcie się odezwałeś
To znaczy, że mogę ciąć moje berberysy ?!
Jeden mam do odmłodzenia, muszę krótko, albo coś go trafi
I te moje kolumnowe chyba przytnę o połowę
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:51, 23 lut 2015

Do góry
Dzięki Joasiu za rozplenice. Tą małą kupiłam w zeszłym roku. Zebrałam nasionka, posiałam i czekam na efekt. Chciałabym kupić tą dużą.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:50, 23 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pewnie, ze wkleję, ale do tego czasu na pewno zamówicie też swoje
Tutaj masz Aniu jeszcze link do hortensji u Any i Sebka, jak wyglądają Silver Dollar i Limlight:
Na tej stronie:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=436

Dzięki Iwonko. Cały czas się zastanawiam czy czasem nie zamienić Anabel na Limki. Największe obawy mam przed ich wykładaniem się i to może zepsuć cały efekt na rabacie. No nie miała baba kłopotu
Jak zamaskować szambo? 21:47, 23 lut 2015

Do góry
U mnie też była niechybna dekoracja

Zdjęłam kanienie, posadziłam hortensje a całość przysypałam korą. Wiosną planuję dalsze nasadzenia, ale dekiel szamba już nie straszy. Jak ma przyjechać wóz od szamba, odgarniamy korę z dekla i już. 5 minut roboty, a wygląd jakże miły dla oka

Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:42, 23 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Violu, pewnie zajęta jesteś przygotowaniami do wyjazdu. Będziesz tam miała internet? Bo smutno będzie bez ciebie.

Makowo na Kociewiu 21:38, 23 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, wyczytałam u Karola, że hosty potwory będziesz dzielić. Gdybyś miała za dużo po podziale, to ja się już uśmiecham do ciebie, bo u mnie też ich brak. Nawet osobiście będę mogła odebrać, gdyby co
Pozdrawiam

Iwonka to ja się postaram i na pewno będe dzielić i wtedy mus do mnie przyjechać!!!
Kochana już się cieszę !!!
Ogródek Iwony 21:30, 23 lut 2015

Do góry
Kto wie, kiedy ciąć berberysy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies