Ten sadziec masz fioletowy czy w cieniu większym jest? Bo Sylwia mnie namawiała ale znam tylko różowy. Bałam się ekspansywności ale tłumaczyła że odmianowy nie jast taki.
Ten mi się podoba, mogłabym ulec namowom
no wreszcie ogrodowe fotki .
Róże, hibiskusy, rozchodniki,piękności
I na tarasie roślinki są.A co tam masz w tych donicach ??
A i wypoczynek zapewne był bardzo udany.
Suuper
Fajniutki ten ptaszek.Ja mam kilka różnych w ogrodzie
Kicio super!
Śliczna ta ostania fotka.Takie słoneczne zywe zestawienie, słoneczników,rudbeki, dzielżanów
Aniu, tawułek nie tnę, same gubią liście jesienią/ zapewne pytasz o tawuły spirea/
Te tnę kiedy mam czas. Najczęściej po kwitnieniu latem, i koryguję przyrosty wiosną. Najładniej wyglądają ze świeżym przyrostem.
Czas brać się za sekator-borówki do przycięcia i wycięcia niektórych pędów. Może dam radę, a jak nie, to wiosną.
No to już się cieszę! Wydawało mi się,że na "lasek" potrzeba więcej sadzonek Jeśli w ogóle dadzą sobie radę, bo już trochę zaczęły przysychać. Zawsze zastanawiam się , co i jak oni robią w szkółkach, że rośliny trzymane miesiącami w doniczkach, zachowują dobrą formę. U mnie czekały tydzień na posadzenie, codziennie podlewane i tak zewnętrzne liście zaczęły usychać. Posadzone są w półkolu, trzy mają więcej słońca , a trzy bardziej w półcieniu. Ciekawe jak sobie dadzą radę...
Ewo, jak przygotowujesz podłoże pod sadzenie traw? Czy miskanty potrzebują dużo wody, jak często je podlewasz?
I pytanie do wszystkich odwiedzających: czy są jakieś trawy , które poradzą sobie w cieniu?