Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Za drzwiami do ogrodu... 23:56, 09 wrz 2019

Do góry
GorAna napisał(a)
Aniu, ależ bogato masz w ogrodzie!...tyle kolorów i wcale nie widać suszy.

Wiesz Aniu ,sytuację ratuje kropelkowe nawadnianie ...ale deszcz,to deszcz A u nas dawno padało.A na "daliowej" brak nawadniania i niektóre jeszcze nie kwitną,trawy tam też marne.
Na zdjęciach kolorki się bardziej kumuluja A w rzeczywistości ogród łapie jesienny klimat...lecą liście z brzóz...

Malutki pod lasem 23:42, 09 wrz 2019

Do góry
Dziś myślałam dalej działać, szczególnie, że jutro bio śmieci zabierają, ale cały dzień leje. W sumie dobrze, będzie się lepiej ryło
Z góry wygląda to tak:

Pomyślałam, że tą jedną posadzoną brzozę przeniosę bardziej do przodu i posadzę je równo trzy po łuku, w równej odległości od krawędzi rabaty.
Za drzwiami do ogrodu... 23:38, 09 wrz 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Mi też niektóre rośliny chorują,niektóre coś podjada.Np. ciemne rozchodniki zasmakowały jakimś gąsienniczkom.A kreciki zaczęły ponownie buszować w rabatach.Także nie wszędzie tak kolorowo jak by się mogło wydawaćAle cieszmy się tym co się da

Hmmm a ty wiesz,że moje dwa rozchodniki też są bez liści.i zastanawiałam się , co je zwarło
Krecik tez tu i owdzie buszuje.
ale ogólnie jeszcze wszystko cieszy.Tylko róze mnie wkurzają.
A u ciebie żądnie.
A , moja barbula już kwitnie .Dzięki
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:35, 09 wrz 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

W ubiegłym roku zakochałam się w tym trzcinniku... szczególnie gdy rosa na nim siądzie to tylko stać i podziwiać

Miłość zasłużona - zjawiskowy jest, naprawdę! chyba nie skłamię, jak powiem, że wolę tego trzcinnika od wieeelu wielu innych traw

Dla Ciebie Medium boy
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:33, 09 wrz 2019

Do góry
April napisał(a)
Kasiu, postaram się cyknąć fotki i wstawię moje molinie KF nad basenem

super! czekam cierpliwie

Dalijki dla Ciebie
Za drzwiami do ogrodu... 23:23, 09 wrz 2019

Do góry
Dorotko,trochę daleko na częste odwiedziny ...ale chyba nie aż tak żeby w ogóle..!?Daleko jesteś od Warszawy?... i na którą stronę od niej?Mam nadzieję że kiedyś do mnie zawitasz Miło byłoby się zobaczyć

Laguną mnie zainteresowałaś I ciekawa jestem gdzie posadziłaś New Dawn i jaką masz dla niej pergolę.

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 23:05, 09 wrz 2019

Do góry
To szałwia powabna. Nie zimuje niestety ale sama się rozsiewa. Dobrze widzisz jest biała, fioletowa i różowa. Traktuję ją jako wypełniacz rabat i nawet w trakcie sezonu przesadzam. Jak zaczyna źle wyglądać to przycinam powyżej pierwszych liści na gałązce, tam już rosną kolejne. Dzięki przycinaniu ładnie się zagęszcza. Można też nie przycinać tylko że z czasem zasychające nasienniki wyglądają mało atrakcyjnie.
Ja i mój ogródek, a może ogród 23:04, 09 wrz 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Dominika stipa wymiata Z hortensjami pięknie wyglada ,fajnie połączenie A i jeszcze derenia masz extra
Sezon 2017 u Hanusi 22:51, 09 wrz 2019

Do góry
Aniu, miło mi, że zajrzałaś do mnie.

Dziś mam znowu lenistwo domowe, deszcz na 2 dni zapowiedziany i faktycznie dotarł. A już planowałam mały grzybny wypad. Odkładam go na czwartek w tej sytuacji. A dziś już tylko spanko mi zostało w planie.

Spokojnej nocy

Moja działka na Dębowym Lesie 22:34, 09 wrz 2019

Do góry
Czubajkowy Ogród 22:33, 09 wrz 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

Świetny wyjazd miałaś.I tyle pięknych roślin.Ech,,,
Te najbardziej mi się spodobały
Ogród do odnowy 22:32, 09 wrz 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Przepiękne zdjęcia. Jaka to odmiana hortensji?
Moja działka na Dębowym Lesie 22:25, 09 wrz 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Napisałaś że za tyranie w ogrodzie należy nam się rozpusta - zgadzam się, zawsze ciężką pracą w ogrodzie usprawiedliwiam moje slodyczowe grzeszki ☺
Ciekawe, że Twój guzikowiec wciąż kwitnie, mój już zakończył. Ale barbula też mi zakwitła. To naprawdę urocza roslinka ☺

Dorotko, pewnie ,że nam sie nalezy trochę słodyczy za te w szystkie ogrodowe prace i spalanie.
mój guzikowiec w maju był przesadzany.Nie daleko stawu.I widze tam jest mu lepiej.Ziemia inna.Liście ma ciemniejsze.Kwitnie dłużej.ale może to przez tegoroczne przesadzanie .
Ale na wiosnę chce go jeszcze przesadzić i dać całkiem nas staw.
Barbule mam pierwszy raz w ogrodzie. nie wiem czy dobrze ja posadziłam.Czy ona duża rośnie ??

Jeszcze kwitną jeżówki.Nie wszystkie oczywiście.ale trochę jeszcze cieszy oczy i serducho

Green Twister

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:19, 09 wrz 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Kwiaty i kwiatki. W roli głównej róża Elmshorn i wysokie astry.

Ładne kwiatki U mnie marcinki przerosły.. mnie posadziłam w pierwszej linii, bo miały mieć 30-40 cm, a teraz świata poza nimi nie widać
Moja działka na Dębowym Lesie 22:19, 09 wrz 2019

Do góry
Kim napisał(a)
Mieczyki przepiękne u mnie dawno przekwitły

Dalie też podziwiam

Dziękuje w imieniu mieczyków.W tym roku nie spieszyłam się z nimi w posadzeniu.Wolałam aby włąsnie kwitły ciut później.I nawet to mi pasuje.
Chryzantemki kwitną..ale jeszcze nie wszystkie
NN

Dzielżany
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 22:15, 09 wrz 2019

Do góry
Kim napisał(a)

Trawniczek świeżo po koszeniu trochę moje dziecię za nisko kosiło ale też w tym roku taka susza że trudno o ładny trawniczek bez nawadniania

Tak wyglądał przed koszeniem

Pozdrawiam I dziękuję za odwiedziny

I trawniczek, i trawy i hortki pięknie u ciebie wszystko wygląda
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 22:12, 09 wrz 2019

Do góry
Dorii napisał(a)
W 2018r rabaatka troszkę się rozrosła.

Dorii, jaka to roślina na zdjęciu? czy dobrze widzę, że jest i biała i fioletowa, czy ta biała (po lewej) to wcześniejsze stadium???
Ja i mój ogródek, a może ogród 22:12, 09 wrz 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Trawki piękne.
ale bardzo ciekawy ten hibiskus.Kolorek miodzio
Życie w wiejskim ogrodzie 22:11, 09 wrz 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Wiosna i jesień to okres największej ilości doniczek, zwłaszcza tych małych na stołach w ogrodzie. Wybór jest tak ogromy że ciężko mi się ograniczyć no i nie trzeba tak często podlewać przy tej pogodzie.

Przemku, ten Twój komplecik stoi pod chmurką - impregnowałeś go jakoś dodatkowo?
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 22:02, 09 wrz 2019

Do góry
Tak jak pisałam wcześniej zależy mi, żeby mój ogród tętnił życiem i był domem dla ptaków, owadów i innych milusińskich Gromadzę owoce dla ptaków na zimę, oprócz irg, które rosły wcześniej na działce, w tym roku posadziłam 2 młode jarząbki takie zwykłe, przyznam, że ciężko było znaleźć, bo były same w odmianach.
Mam owocujące cisy, dosadziłam 2 ostrokrzewy, które już w pierwszym roku mają śliczne owocki. Dereń kausa też owocuje, poza tym mam już 3 kaliny . Najnowszy nabytek to 2 rajskie jabłonki które nie wiem, gdzie posadzić Nie sprzątam jesienią, nie obcinam bylin, przed zimą zostawiam cały ten bałagan a nawet jesienią odbieram liście od sąsiadów, bo wypalają je..w lesie

Owoce ośnieży karolińskiej (ośnieża czteroskrzydła) na gałęziach utrzymują się bardzo długo, nawet 2-3 lata. Kwiaty są miododajne.

I jeszcze na pamiątkę mały, owocujący w pierwszym roku krzaczek ostrokrzewu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies