Jakbym czytała swój wpis sprzed roku. Dziewczyny u mnie wtedy pisały, że w lepszych warunkach szybciej urośnie niż wynika to z opisów w katalogach roślin. Trudno mi było wtedy w to uwierzyć. Moje po roku wyglądają tak, a szerokość wnętrza rabaty to tylko 70 cm. Zaplanuj więc w około odpowiednio dużo miejsca dla nich.
Magda u Ciebie nawet nie można wybrać fotki do zacytowania bo jest ślicznie wszędzie Uwielbiam Twój ogród i choć jest całkiem inny od mojego to tutaj czułabym się doskonale
U mnie też ślimaki dobrały się do języczek. I zaczekam sypać ten niebieski granulat, bo inaczej zżarły by wszystko
No chociaż w większości rabat wysypuję korą. bo inaczej zajadę się z tym plewieniem.
Ambrowca już mam.
A na grujecznika też mam chęć
Dzięki za rady co do obsadzenia stawu.
Jeszcze jedna część nie wyrównana, hałdy skamieniałej ziemi. Susza u mnie wielka od miesiąca zero deszczu. Miał dziś pan przyjechać i to wyrównać...ale nie przyjechał :
Nic dalej czekamy , bo tego szpadlem nikt z nas ani maż ani ja nie chcemy robic.
Ja mam tam teren , gdzie jest staw , że często po zimie woda stała. Zalewało boki. To niektóre rośliny , byliny i trawa odpadają.
Ja tak chciałam kilka drzew, krzewów , irysy i chyba tyle.
A może jeszcze na coś się skuszę
Dębolistna jest cudna. Moja ma już spore paki kwiatowe.
To hortensja , która wcześnie wypuszcza liście i długo na jesieni je utrzymuje.
Jak dasz go do gleby i będzie mu dobrze sam powinien zacząć się zagęszczać. Moje cięcia to po to głównie, żeby krzaczory z nich nie były. Raczej ograniczam niż zagęszczam
Też mi się podoba kolor tej piwonii. U mnie w tym roku mam więcej kwitnień piwoniowych.
To piwonia coral sunset.
a jak przekwita to płowieje.
też mi
Fajnie ,że masz kota.
Psy lubię. Ale kotka nasza jest łowna i wierna domowi.
Nasza łasi się do nas. ale tylko do domowników. Obcym nie pozwala sie dotknąć. Takie są syjamy.
Fantastycznie Bardzo przyjemnie się zwiedza. Daj tylko znać od kiedy przyjmujesz gości a pakujemy się i jedziemy
Nasiona ostrogowca zbierasz czy pozwalasz mu się swobodnie wysiewać? Mam chrapkę na białego, mam tylko różowy, który wreszcie udało mi się wyhodować. Pierwszy raz zakwitł
No i pytanie, jaki to dereń i co żółtego jest koło świerka?
Szaleją ostróżki i kocimiętka. Walkers Low rozrasta się do ponad metra średnicy.
Obok kocimiętki świeżutka szałwia Caradonna.
Kwitnie róża Aspirin Rose i bodziszki kantabryjskie.
Szałwia nn z siewu własnego. Będę ją przesadzać, bo jest za duża na obwódkę.