Aniu udany ten avatarek rower w ogrodzie jest super dekoracją.
Nie mogę się doczekać pięknych dorodnych Vanilek, Limki rosną giganty same
z siebie, czy Vanilki traktujesz w jakiś specjalny sposób?
W kółku będzie trawa. Za placykiem będziemy się rozwijać, więc chyba rabata. Ale mąż pod wpływem O , zafiksował się na wodę. No i chodzi mu po głowie jakieś nieduże oczko wodne.
To miała być rzeczka Red Barona
Po lewej stronie jest kępka od Basi / Marba /, po prawej od Nowalijki, to są tegoroczne sadzonki i do nich nie mam zastrzeżeń.
A te smętne pojedyncze źdźbła i kępka w środku / zrobiłam ją parę dni temu / mają dwa lata, aż wstyd pokazywać
Postanowiłam kupić i dosadzić kilka sadzonek, niech to jakoś wygląda.
Aniu, jeszcze sporo zmian nas czeka z tylu domu i jeden bok wogole mi nie pasuje No ale byloby nudno, gdyby nie bylo czego zmieniac Problem w tym, ze my robimy wszystko jednoczesnie. Remont domu a pomiedzy troche w ogrodku. Cala kuchnie podloge zmienialismy.Przebijalismy sie do jednego z pokoi i laczylismy go z salonem, bo byl maly. Okna na wieksze wymienilismy. A za kilka miesiecy wszystkie podlogi na gorze bedziemy zmieniac, wybijac sciane na balkonie i go zabudowywac. Potem jedna z lazienek bedziemy remontowac. Mam nadzieje, ze za 3-4 lata bedziemy mieli w koncu tak jak chcemy
Grześ, dziękuję, cieszę się, że Ci się podoba
Ten mój ogródek taki mały, że można obejrzeć całość za jednym zamachem
Masz rację, w tym oświetleniu wyszedł bajkowo, nie mogłam nie zrobić zdjęć
Oglądaj do woli
Smagliczki wokół ogrodnika Wojtka też fajnie wczoraj wyszły
To zdjecie jest z dzisiaj- miejscami jest troszke azurowo, ale jak po cieciu odrosnie z mojej stronie to juz niczego nie bedzie widac. Chcemy tam zrobic porzadny warzywniak- na dwa lata z desek zrobilismy grzadke i jestesmy zachwyceni jak w niej rosna warzywa. Dlatego za dwa lata usuniemy wszystko i postawimy plot i wymurujemy grzadki.
To jest czesc kompletnie do przebudowy.
2012
Wjazd- tu jeszcze nie ma koncowego efektu, bo ekran z cisa jeszcze maly.
zanim dojechalismy do Polski zrobilismy sobie przerwe w podrozy . Tuz przy autostradzie A4 miedzy Chemnitz a Dreznem blizej Chemnitz) jest w tym roku Saksonska wystawa ogrodowa.
Ladnie bylo ale ja juz tyle tych wystaw widzialam i chyba ta byla najslabsza.
Ogolnie wszedzie panowala Gaura a rabaty wyawaly mi sie ciagle takie same jakos malo bylo takich "wow" - musze to miec
Mysle, jednak, ze jak ktos jest w okolicy to koniecznie powinien zobaczyc.
Aniu, a dla mnie patelnia to zmora. Dlatego posadzilismy buka. W sasiedztwie maja takie dwa, ogromny, piekny pien ale niski i ciety. Daje cien. Moj maz kocha czerwone buki Posadzilam dlatego kuliste drzewa, by miec pozniej choc troche cienia. Rabaty sloneczne sa super, ale trawnik po 3 dniach upalow bez podlewania wysycha na siano. A tam gdzie sa drzewa jest zieloniutki
Tez mam okresy ze chce wszystko zmieniac. To chyba normalne
Robie z alkoholu i nagietka specyfik na trudno gojace sie rany, egzeme, ukaszenia owadow.