Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nowocześnie z różAnką :D 21:31, 09 sie 2019

Do góry
anna_t napisał(a)
Front się robi, schodzi nam z tym niemiłosiernie. Czyszczenie z perzu to katorga! Mało kto pewnie pamięta ale były tu 2 swidosliwy i ponad 70 lawend
Teraz będzie pasek trawnika A za nim 12 hortensji sadzone w L, pomiędzy nimi rozplenice i irysy A na tyłach miskanty, trzcinniki i serby

Wszystkie hortensje są mojej produkcji
Za rok powinno być już fajnie, napewno baardzo wcześnie zacznę nawozi hortensje...

Siły dużo Wam życzę!
I gratuluję plantacji
Przerwa na kawę... 21:29, 09 sie 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
teraz to nie ma jak zdjęcia zrobić. W 4 różnych miejscach jest. Nawet dziś nie podlewam coby nie drażnić tematu. W skrócie kupiłam ze 2 miskanty, trzcinniki, prosa, palczatkę i coś takiego podobnego z czerwono bordowymi końcówkami liści, hosty, krwawnice, chyba że 4 floksy, kulkę z cisa, taki wysoki bordowy (uciekła mi nazwa), chryzantemy do donic, gipsówkę, kocimiętki 2 odmiany, kremowe aksamitki na nasiona i chyba z 8 jeżówek. Jutro muszę przynajmniej część ogarnąć.

Niestety nie udało się dostać tego na co polowałam - będzie później na początku września. Nie piszę co to, bo jak napiszę to potem dziwnym trafem wszystko wykupią. Dziewczyny wiedzą o co chodzi. I jednego floksa nie było. Tego - chęcią bym przytuliła.

Jednak wiedziałam jakiego masz na myśli, mogę podzielić

Zobacz u mnie na str. 602
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:18, 09 sie 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Ciężka sprawa, bo jesienią ma być Mały Leon, a mnie by się chciało kokardek, falbanek spineczek i innych dziewczęcych gadżetów. Ja mam 3 chłopców i następne pokolenie same chłopaki.

Ale masz bajkowo u siebie.No śliczności w kazdym kątku
Pienne kwitnienia, piękne dekoracje

Dorotko tutaj pokazałam swoje rojniki:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5032-moja-dzialka-na-debowym-lesie?page=1364
Przerwa na kawę... 21:15, 09 sie 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Ale żeś poszalała. Tym bardziej nie mogę się doczekać coś tam nakupowała.
teraz to nie ma jak zdjęcia zrobić. W 4 różnych miejscach jest. Nawet dziś nie podlewam coby nie drażnić tematu. W skrócie kupiłam ze 2 miskanty, trzcinniki, prosa, palczatkę i coś takiego podobnego z czerwono bordowymi końcówkami liści, hosty, krwawnice, chyba że 4 floksy, kulkę z cisa, taki wysoki bordowy (uciekła mi nazwa), chryzantemy do donic, gipsówkę, kocimiętki 2 odmiany, kremowe aksamitki na nasiona i chyba z 8 jeżówek. Jutro muszę przynajmniej część ogarnąć.

Niestety nie udało się dostać tego na co polowałam - będzie później na początku września. Nie piszę co to, bo jak napiszę to potem dziwnym trafem wszystko wykupią. Dziewczyny wiedzą o co chodzi. I jednego floksa nie było. Tego - chęcią bym przytuliła.

Ogród Małej Mi 2017 21:12, 09 sie 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Perowskia dla Anabuko.

Az mnie skreca na widok takich cudnych perzowskich.No śliczności masz.
O takich marzyłam.
Ą mam rachityczny 1 badylek mały
Ale za takie piękne widoczki dziękuję
Mój ogrodowy pamiętnik 21:12, 09 sie 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Ewa, biała rutewka to Splendide White pierwszy sezon u mnie ma jakieś 80 cm wysokości.

Przypomniałaś mi że faktycznie róż się nie wsadza w to samo miejsce. Ale mogłabym tam dać coś innego. Muszę się zastanowić bo ona jest niska rabatowa i za bardzo nie ma ją jak zasłonić a taki straszący wygląd prawie od pierwszego kwitnienia to trochę bez sensu ją trzymać.
A pomysł z trawami fajny bo rzeczywiście zasłonią brzydkie liście.
O kartonie pierwszy raz czytam. Nie znałam tego.

Jest śliczna! Zamawiam Dzięki!

Jak Cię ta róża wkurza nie ma co trzymać, wsadź coś innego.
Nowocześnie z różAnką :D 21:06, 09 sie 2019

Do góry
anna_t napisał(a)
Moja skrzynia na warzywa i plony na leczo i pomidorke

Skrzynia zajmuje miejsce 3x3, jest bardzo wygodna i naprawdę spora. Teraz mam już tylko pietruszke naciowa do koktajli i pomidory, czekam na kolejny rzut szpinaku i rzodkiewki.

Bardzo dekoracyjne te skrzynki twoje
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:02, 09 sie 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Sierpniowy gąszcz w Aganiowie

no, pięknie, pięknie
I ta łączkę z kosmosów ładnie się prezentuje,
A ławeczka cudna
RODOS - trochę inaczej 20:54, 09 sie 2019

Do góry
sylszu napisał(a)
Taka rabata

Dalie są tam chwilowo. Docelowo zastanawiam się nad 3 roślinami

1. Krwawnica pospolita Robert

2. Liatra kłosowa fioletowa oczywiście

3. Czyściec gęstokwiatowy Hummelo

Wszystkie spełniają moje oczekiwania i wszystkie spokojnie mogą tam rosnąć ( wilgotno będzie, bo rośnie wierzba i wszystkie kuszą i nęcą. Którą wybrać?

Rabata ładna, ja byłabym za latriami
Malwowy ogród 20:51, 09 sie 2019

Do góry
ElaS napisał(a)
Mam dzisiaj chwilę wolnego. Nadrobię Ogrodowiskowe zaległości. W przyszłym sezonie zdecydowanie więcej lilii posadzę. Czemu na to wcześniej nie wpadłam? Nie wiem.

Ale śliczne widoczki.Lilia piękną,I te floksy tez.
Takie właśnie chcialam, kupowałam , a bardziej różowe mam
Moja bajka 20:50, 09 sie 2019

Do góry

musiałam pomidorom tyczki poprzedłużać bo takie wielkie porosły

za garażem też dojrzewają pomidorki
W ogródku emerytki 20:43, 09 sie 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Zrobiłam wreszcie skalniak w krześle, tak wyszło

Pięknie wyszło.I to bardzo
Pamiętajcie o ogrodach 20:42, 09 sie 2019

Do góry
Dziewczyny dzieki
Jest dziś zamówie pare jeżówek bo mi sie miejsce zrobiło, ha, ha, ha, takie nadprogramowe

a w balii kwitnie mięta i oczar

muszę w przyszłym roku pomyśleć nad trawnikiem choćbym małym skrawkiem

Moja bajka 20:42, 09 sie 2019

Do góry
wygląda na to, że kuklik od Anitki się przyjął

lubię baaaaaardzo ten busz

ostatnio budleja tak się przechylała. Po ostatniej burzy przechyliłi ją jeszcze bardziej, prawie leżała na buraczkach

przywiązałam ją do palika i teraz grzecznie stoi . Ja za to swobodnie przechodzę . Nie ma tego złego
Mój ogrodowy pamiętnik 20:41, 09 sie 2019

Do góry
effka napisał(a)

Agato, masz tak cudownie w ogrodzie, że aż dech zapiera... Tyle różności!
Zacytowałam rutewkę, bo chodzi mi po głowie od jakiekoś czasu, zakochałam się w tym delikatnym ażurowym pokroju. Masz może zdjęcie z dalszej perspektywy? Jaka to odmiana?

Co do róż i plamistości, mam róże Schneewitchen (nie polecam), owszem ma przepiękne kwiaty ale liście to tragedia. Plamistośc i żółknięcie od wiosny, gubi je i takie łyse badylki z kwiatkami sterczą. Nie mam sumienia jej wyrzucać, dlatego posadziłam wokół seslerię jesienną, żeby nie było widać tych liści. Wogóle stwierdzam, że obsadzenie róż niższymi trawami to świetny pomysł.
Z wymianą róży chyba nie jest tak łatwo, bo nie powinno się sadzić róży w miejscu, w których rosła róża. Ewentualnie (Danusia kiedyś pokazywała) można wsadzić nową róże w dołku w kartonie, wtedy nicienie z tej poprzedniej nie zaatakują nowej i róża będzie zdrowo rosła a karton z czasem się rozłoży.

Ewa, biała rutewka to Splendide White pierwszy sezon u mnie ma jakieś 80 cm wysokości.

Przypomniałaś mi że faktycznie róż się nie wsadza w to samo miejsce. Ale mogłabym tam dać coś innego. Muszę się zastanowić bo ona jest niska rabatowa i za bardzo nie ma ją jak zasłonić a taki straszący wygląd prawie od pierwszego kwitnienia to trochę bez sensu ją trzymać.
A pomysł z trawami fajny bo rzeczywiście zasłonią brzydkie liście.
O kartonie pierwszy raz czytam. Nie znałam tego.
Podmiejski ogródek 20:41, 09 sie 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Ehh, nie ma rady. Violu, to, co pokazane na zdjęciu, niekoniecznie pokrywa się z rzeczywistością. Światło, odpowiednie kadrowanie potrafią czynić cuda
To jest uczciwsze zdjęcie, sprzed dwóch tygodni, jak zawilce jeszcze nie kwitły, za to kwitły resztki przetaczników:

Co to takie śliczne różowiutkie ?
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:40, 09 sie 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)

Tak Basiu, zrobiło się bujnie i kolorowo... buziaczki
taką fotkę jeszcze wrzucam, w tle widać drewutnię sąsiada, ale mam nadzieję, że jeszcze chwilka i szmaragdy zrobią swoje i zieloną ścianę stworzą

Och jak ja takie kolorowe widoczki bardzo lubię .
A twoje wygladaja bardzo wyjatkowo i ślicznie
Moja bajka 20:34, 09 sie 2019

Do góry
kupiłam też takiego rozchodnika - Blue Pearl, choć moim zdaniem z blue niewiele ma wspólnego to i tak jest śliczny

liliowiec

i paproć Ursulas red, choć wygląda zupełnie inaczej (niestety) niż w ofercie

zapełnia się, a jak się rozrośnie to będzie full

Mój ogrodowy pamiętnik 20:34, 09 sie 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Takie widziałam dzisiaj rozchodniki w sklepie: Dazzleberry, Lidakense, Ruby Crowned. Całkiem ladne sadzonki ale cena 40 zł za sztukę!

rozchodniki bardzo ciekawe i piękne.
Ale cena trochę wysoka
Za hostę to taka kwotę dałabym, ale za rozchodnika nie.
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:33, 09 sie 2019

Do góry
I mam wrażenie, że jesień nadciąga, zawsze tak mam, jak mi rozplenice zaczynają kłosy puszczać i zaczęły... a ponadto przymglenia ranne od pól idą...

pozdrawiam wszystkich
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies