Kasiu, warzywnik pierwsza klasa! Apetyczny i bardzo urodziwy ☺ Dalie można potraktować jako rośliny jednoroczne, bulwy nie są bardzo drogie, a jeszcze trzeba mieć gdzie je przechowywać. No i to wykopywanie - rozumiem Cię ☺
Mam nadzieję że teraz już słodko śpisz i śnisz ☺☺☺
Cudne te dalie, szczególnie pomponowe, ale do tego wykopywania muszę dojrzeć. Żal by mi ich było na jednoroczniaki chyba' Spałam jak niemowle, ale widzę, że z Ciebie nocny marek.
Kasiu, Oliwia jest cudna. I to umaszczenie. Słodziak wielki.
Czarny pomidorek już czeka na zebranie nasionek dla Ciebie, tylko czarny pomidorek jest w środku - czerwony i jak się go ze skórki obierze to też jest... czerwony. Najpierw są zielone, potem czarne, potem fioletowieją, potem gdzieniegdzie czerwienieją (takie kameleony) i nie są duże. W każdym razie nasionka dostaniesz. Pamiętam
Ewunia hortka śliczna, ale pędy ma bardzo wiotkie. Wygląda jakby nawozami była pędzona i pędy nie zdążyły zesztywnieć. No, ale za rok będzie już mocniejsza mam nadzieję
no i wylądowała w miejsu mojej najstarszej horty, która znalazła nowy dom
póki co słabo ją widać, ale urośnie
kupiłam też takiego rozchodnika - Blue Pearl, choć moim zdaniem z blue niewiele ma wspólnego to i tak jest śliczny
liliowiec
i paproć Ursulas red, choć wygląda zupełnie inaczej (niestety) niż w ofercie
zapełnia się, a jak się rozrośnie to będzie full
wygląda na to, że kuklik od Anitki się przyjął
lubię baaaaaardzo ten busz
ostatnio budleja tak się przechylała. Po ostatniej burzy przechyliłi ją jeszcze bardziej, prawie leżała na buraczkach
przywiązałam ją do palika i teraz grzecznie stoi . Ja za to swobodnie przechodzę . Nie ma tego złego