Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 21:15, 09 sie 2019

Zana napisał(a)
Ale żeś poszalała. Tym bardziej nie mogę się doczekać coś tam nakupowała.
teraz to nie ma jak zdjęcia zrobić. W 4 różnych miejscach jest. Nawet dziś nie podlewam coby nie drażnić tematu. W skrócie kupiłam ze 2 miskanty, trzcinniki, prosa, palczatkę i coś takiego podobnego z czerwono bordowymi końcówkami liści, hosty, krwawnice, chyba że 4 floksy, kulkę z cisa, taki wysoki bordowy (uciekła mi nazwa), chryzantemy do donic, gipsówkę, kocimiętki 2 odmiany, kremowe aksamitki na nasiona i chyba z 8 jeżówek. Jutro muszę przynajmniej część ogarnąć.

Niestety nie udało się dostać tego na co polowałam - będzie później na początku września. Nie piszę co to, bo jak napiszę to potem dziwnym trafem wszystko wykupią. Dziewczyny wiedzą o co chodzi. I jednego floksa nie było. Tego - chęcią bym przytuliła.

inka74 21:17, 09 sie 2019

Gosiek33 napisał(a)

Maleństwo... ale piękna jest
Skoro na słońcu może rosnąć to lepiej
Gosiu sadzonki wybrałam z 2 odnogami. Można będzie podzielić coby więcej jej było
inka74 21:18, 09 sie 2019

TAR napisał(a)

dziewczyny o jakiej hoscie piszecie, ja potrzebuje kilka takich na slonce, bym sobie zapisała na liste wiosenna
wpisz hosta babkolistna. Mi udało się dorwać odmianę Aphrodite.
TAR 21:25, 09 sie 2019

inka74 napisał(a)
wpisz hosta babkolistna. Mi udało się dorwać odmianę Aphrodite.

czlowiek sie uczy caly czas, mam kilka tych Aphrodite. Dobrze wiedziec, ze da rade w sloncu
Gosiek33 21:29, 09 sie 2019

inka74 napisał(a)
teraz to nie ma jak zdjęcia zrobić. W 4 różnych miejscach jest. Nawet dziś nie podlewam coby nie drażnić tematu. W skrócie kupiłam ze 2 miskanty, trzcinniki, prosa, palczatkę i coś takiego podobnego z czerwono bordowymi końcówkami liści, hosty, krwawnice, chyba że 4 floksy, kulkę z cisa, taki wysoki bordowy (uciekła mi nazwa), chryzantemy do donic, gipsówkę, kocimiętki 2 odmiany, kremowe aksamitki na nasiona i chyba z 8 jeżówek. Jutro muszę przynajmniej część ogarnąć.

Niestety nie udało się dostać tego na co polowałam - będzie później na początku września. Nie piszę co to, bo jak napiszę to potem dziwnym trafem wszystko wykupią. Dziewczyny wiedzą o co chodzi. I jednego floksa nie było. Tego - chęcią bym przytuliła.

Jednak wiedziałam jakiego masz na myśli, mogę podzielić

Zobacz u mnie na str. 602
Zana 21:31, 09 sie 2019

Bardzo ładna ta hosta, aż nabrałam na nią ochoty
inka74 21:34, 09 sie 2019

April napisał(a)
Trzeba ci gnać na pomoc i ugłaskać mężatego? Czy opanowałaś sytuację?

Mój na taki widok tylko by jęknął i zapytał kiedy to dam radę posadzić. I że na starość nie zamierza mnie wozić w wózku inwalidzkim
temat opanowany. Zafiksował się finalnie na młocie udarowym. Nawet pochwalił wybór. Grunt to odpowiednio temat ominąć i na inne nakierować. Tu nie chodzi o ilość ale o to, że na 2 dni nie chciało mi się 400 km w jedną stronę zapylać z 2 przesiadkami pociągiem. Fakt, że naprawa samochodu pochłonęła fundusz wyjazdowy już mniej go interesuje.
inka74 21:37, 09 sie 2019

Kasya napisał(a)

O matko... zazdroszczę troszkę a nawet bardzo

A wiesz co, w tej drugiej szkółce jak bylysmy u ciebie to kupiłam takiego ładnego rozchodnika ciemnego
Masz pomysł jak ustalić jaki to ? Bo chce jeszcze
wy dziś też buszowałyście po szkółkach.
Wstaw zdjęcie u mnie. Był w Kobyłce czy tu bliżej mnie? Jutro Aprilek z Makadamią jadą do AF.
inka74 21:39, 09 sie 2019

TAR napisał(a)

czlowiek sie uczy caly czas, mam kilka tych Aphrodite. Dobrze wiedziec, ze da rade w sloncu
kwitnie na biało? Podobno pachnie. Ja bez kwiatów mam
Kasya 21:40, 09 sie 2019

inka74 napisał(a)
wy dziś też buszowałyście po szkółkach.
Wstaw zdjęcie u mnie. Był w Kobyłce czy tu bliżej mnie? Jutro Aprilek z Makadamią jadą do AF.

Kto buszował ?
Ja w domu cały dzień
W tej szkółce z nagnoliami, tylko na polu
Zdjęcie jutro