Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kompostownik"

Ogródkowe rewolucje 22:42, 23 sie 2017

Do góry
Kompostownik pierwsza klasa!
Ogródkowe rewolucje 22:34, 23 sie 2017

Do góry
Asiu dziękuję, ale gdzie mu do Twojej aranżacji babci teraz faktycznie 200 lat trzeba śpiewać

Kasiu M zadowolony, że kompostownik się podoba. Dziękuję za pomysł z doniczkami, zostawię te największe.

Aniu też mi się podoba, a koszt to tylko farba i śrubki.

Natalio, już nie będzie straszyć, choiny i szmaragdy już go prawie zakrywają, nie rzuca się tak w oczy.

Magdo można odgapiać

Toszko w klapie między deskami są centymetrowe szczeliny, myślę że powinno starczyć. Czy lepiej w razie deszczu odkrywać te klapy?

Ogródkowe rewolucje 21:59, 23 sie 2017

Do góry
Kompostownik ekstraklasa. Jedna tylko uwaga - ta klapa od góry utrudni podlewanie przez deszcz, a woda potrzebna jest do procesu kompostowania.
Ogródkowe rewolucje 21:58, 23 sie 2017

Do góry
Kompostownik wart odgapienia bardzo fajny
Ogródkowe rewolucje 21:49, 23 sie 2017

Do góry
Kompostownik ładnie uporzadkował to miejsce. No i 2 komory.
Ogródkowe rewolucje 21:06, 23 sie 2017

Do góry
Ekstra kompostownik !!!
Ogródkowe rewolucje 20:24, 23 sie 2017

Do góry
Ale fajny kompostownik, brawa dla ema! Własny kompost .
Zastanów się nad pozostawiem kilku największych doniczek, naprawdę się czasem przydają - ja przy ostatnich majowych przymrozkach nakrywałam nimi rośliny .
Ogródkowe rewolucje 20:19, 23 sie 2017

Do góry
Kamciu, kompostownik pierwsza klasa
Ja też u siebie zbierałam doniczki, bo się przydadzą hihihi kupa śmieci tylko.
Zostawiłam kilka, resztę wywaliłam.
200 lat dla babci
Ogródkowe rewolucje 20:08, 23 sie 2017

Do góry
Mam nadzieję, że moje się zbiorą, bo drugi rok takie małe, ale i tak mi się podobają.

Dzisiaj u mnie była akcja kompostownik, razem z M krzyże nam odpadną

Najgorsze moje miejsce w ogródku, tylko się nie wystraszcie , kompostownik i sterta walajacych się doniczek "bo się przydadzą" , z rogu już wyjęte.

Poprosiłam M o zrobienie kompostownika, z desek które mieliśmy po doniczkach.Dzisiaj M skończył kompostownik.

Ze starego kompostownika M wszystko wrzucił na plandekę, stary rozmontowaliśmy, postawiliśmy ten nowy i przesialiśmy ziemię z tego starego.

Po lewej stronie jeszcze kompost się robi, po prawej przesiany.

M zamontował drzwiczki i daszki . Komory mają po 1x1x1. Kompostownik nie jest idealnie równy, bo deski były stare i się trochę powyginały, ale wydaje mi się, że ten trochę lepiej wygląda.

Mam swój pierwszy kompost, podpowiedzcie czy coś na jesień powinnam nim podsypać?, czy on jest tylko do sadzenia roślin i mieszana z ziemią rodzimą?

W piątek śmieci mi zabierają to te doniczki muszę wywalić, to jeszcze nie wszystkie

Zmykam piec ciasto bo jutro babcia M kończy 100 lat
Migawki z ogródka 23:25, 20 sie 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
dziękuję dziewczyny

zakupy w większości posadzone, jeszcze hochle i tuje kulki i perowskie. ale to po weekendzie.

czy dynie ozdobne nadają się do jedzenia? najobficiej mi obrodziły właśnie te dekoracyjne...

wycinam jeden z dwóch jaśminowców i żylistka. jaśminowiec wystarczy jeden, a żylistek poza kwitnieniem nie podoba mi się za bardzo. nie umiem go przyciąć ładnie może... w ich miejsce przeniosę kompostownik, będzie najbliżej warzywnika

potrzebuję tylko w miejsce tych krzewów jedno małe, kolumnowe raczej, drzewo... i jeszcze dobrze by było, gdyby pasowało do różowo kwitnącego głogu za płotem. najbardziej pokrojem odpowiada mi wiąz wredei, ale nie wiem... a może amanogawa?

z tego co wiem i wiąż i amanogawa nie są trwałe i lubią chorować - poczytaj więcej
ta hosta z ciemnymi łodyżkami cudowna a ostatnie zakupy też niezłe - dzieje się

pozdrawiam
Mój ogród pod lasem 21:05, 19 sie 2017

Do góry
Małgoś, kompostownik full wypas Ja właśnie odpoczywam po urlopie
Mój ogród pod lasem 20:44, 19 sie 2017

Do góry
Dziewczyny, kompostownik odgapilam od Ani
Faktycznie się narobilam dzisiaj niechcący bo to miała być przymiarka jak będzie działał a skończyło się zapakowaniem go "dobrociami" i ogólnym sprzątaniem ogrodu żeby było co wkładać do niego No tyle miejsca to dawno nie miałam!
Bardzo mnie cieszy teraz będę dalej nic nie robić
Mój ogród pod lasem 19:33, 19 sie 2017

Do góry
Co do choiny to sama najlepiej ocenisz jej kondycję.
Kompostownik wypasiony - i tak nasunęło mi się jedno: jeśli przerzucenie kompostu nazywa się nicnierobieniem to to co nazywa się pracą?
Migawki z ogródka 23:01, 17 sie 2017

Do góry
dziękuję dziewczyny

zakupy w większości posadzone, jeszcze hochle i tuje kulki i perowskie. ale to po weekendzie.

czy dynie ozdobne nadają się do jedzenia? najobficiej mi obrodziły właśnie te dekoracyjne...

wycinam jeden z dwóch jaśminowców i żylistka. jaśminowiec wystarczy jeden, a żylistek poza kwitnieniem nie podoba mi się za bardzo. nie umiem go przyciąć ładnie może... w ich miejsce przeniosę kompostownik, będzie najbliżej warzywnika

potrzebuję tylko w miejsce tych krzewów jedno małe, kolumnowe raczej, drzewo... i jeszcze dobrze by było, gdyby pasowało do różowo kwitnącego głogu za płotem. najbardziej pokrojem odpowiada mi wiąz wredei, ale nie wiem... a może amanogawa?
Winobluszcz pięciolistkowy - Parthenocissus quiquefolia 11:00, 16 sie 2017

Do góry
Nie wrzucać na kompostownik bo będą rosły. Położyć na słońcu - niech wyschną a potem spalić.
Podwórkowa rehabilitacja 08:18, 15 sie 2017

Do góry
ryska napisał(a)

Tak każdy kąt ma swoją funkcję.
Mam też plany na przyszłość. Zamiast wędzarni ma być kompostownik.
Zamiast warsztatu mechanika kuchnia letnia z wędzarnią, piecem chlebowym, grillem.
Mam już do tego miejsca stary kredens. Do tego stoliczek, krzesła...
W tym pomieszczeniu jest zejście do piwniczki.

Bardzo m, ale to bardzo w moich klimatach
Podwórkowa rehabilitacja 22:37, 14 sie 2017

Do góry
ryska napisał(a)

Zamiast warsztatu mechanika kuchnia letnia z wędzarnią, piecem chlebowym, grillem.

Chyba nie nadążam.

Dziadkowi może przydałby się dodatkowy wyjazd, może sanatorium....
Podwórkowa rehabilitacja 22:06, 14 sie 2017

Do góry
ryska napisał(a)

Plany świetne Bardzo pasujące do tego co do tej pory pokazywalaś

A co mechanik na te plany dotyczące kuchni letniej ? Też taką bym chciała...
Podwórkowa rehabilitacja 21:57, 14 sie 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Renia fajnie u Ciebie, wszystkiego po trochu, warzywka, kwiatki, zakątki urocze.

Ogródkowe perypetie:) 09:13, 12 sie 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Czy ja wiem Sylwuś.
Ta rabata z piwoniami mi się po nocach śni, bo nie wiem jak ją ugryźć.
Drzewko jest cudne.. i bardzo mi pasuje.
Kupiłam wczoraj dwa miskanty Variegatę i Gracimilusa i posadziłam we wrzosowisku, gdzie kazała Kasia z Krk i drugi, żeby zasłonić kompostownik.
Piaskownica idzie do zlikwidowania we wrześniu i już wiem co tam przesadzę

Ach i z niebieskiego jałowca powstał niwak dla ubogich jak mówię, bo mój Ł. nie chciał się z nim rozstać, więc niestety na razie do Ciebie nie trafi

A derenie czekają chyba na wrzesień- przez te upały.

Niwaki z jałowców są bardzo ładne i zdziwiłabyś się ile teraz ten twój po cięciu kosztuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies