Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 08:02, 20 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasia, ty jak co powieszenie, to banana mam na twarzy

do usług
Ogródek Iwony 08:00, 20 lut 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

ale zazdraszczam, ja mam taką ciągote do szpadla ze eM to powinien zacząć być juz powoli zazdrosny

Kasia, ty jak co powiesz, to banana mam na twarzy
Wiem, kochana tęskno ci, bo śniegu masz pełno
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:59, 20 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasia, litości.☺ Ile to ja stron musiała nadrabiac u ciebie. 3 dni zaległości.
Śnieg przepedzam, gra słów - posmialam się i macham z rana

Iwonka niepotrzebnie czas traciłas chyba ze dla smiechu
Ogródek Iwony 07:59, 20 lut 2015

Do góry
Malgos, tak jak mówisz, piętrowo tnie Ana. ☺
Pozdrawiam wszystkich z rana ☺
Ogródek Iwony 07:57, 20 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Oj tak, Agnieszko. A ja dziś w ogrodzie zaliczyłam pierwsze przekopywanie ziemi. Gdybym patrzyła na siebie z boku, popukałabym się w czoło

ale zazdraszczam, ja mam taką ciągote do szpadla ze eM to powinien zacząć być juz powoli zazdrosny
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:56, 20 lut 2015

Do góry
Kasia, litości.☺ Ile to ja stron musiała nadrabiac u ciebie. 3 dni zaległości.
Śnieg przepedzam, gra słów - posmialam się i macham z rana
Ogród na glinie 07:11, 20 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U mnie dziś była temperatura dodatnia, ale ziemia z wierzchu dalej zmrożona.

Bo to faktycznie musi byc dłużej na plusie by odmarzła. U nas już długo jest dodatnio, tylko w ostatnich dniach przymrozek chwyci, to ziemia nie zdąży zamarznąć.
No i dalej nie mam wideł. A do tego auto mi się zepsuło i nie mogę pojechać po nowe. Uziemiona jestem.
Prawie - jak ogród 01:44, 20 lut 2015

Do góry
Beatko, świetny wybór nasion. Życzę powodzenia w siewie i wschodach. Nadrabiam zaległości nocną porą. Pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 01:29, 20 lut 2015

Do góry
Joasiu, nadrabiam zaległości nocną porą i po raz pierwszy się cieszę, że chociaż twój wątek nie pędzi jak pendolino, bo już nie mam sił nadrabiać trzydniowych zaległości. Melduję więc, że stipa rośnie i raduje moje oczy. Werbena posiana 4 lutego pokazała miniaturowe listeczki w ilości 5 sztuk. Czekam na ciąg dalszy mojego parapetowego rozrostu. Pozdrawiam
W Gąszczu u Tess 01:17, 20 lut 2015

Do góry
Tesiu, pozdrawiam nocną porą, nadrabiam zaległości na wątkach
Ogród Mirelli 01:16, 20 lut 2015

Do góry
Fajnie Mirella, że będzie zmiana rabaty na przodzie. Pomysł Andziurka jest świetny. Też kochana o tobie nie zapomniałam, tylko trzy dni bez kompa byłam, z doskoku na telefonie. Pozdrawiam.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 01:10, 20 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Wiem, ze musisz bo się udusisz (czyt. Mała Mi)
nikt Cie nie traktuje jak idiotkę tylko jak nasze guru bylinowe. Chyba nie zdajesz sobie sprawy z siły twego oddziaływania. Stad jedno zdanie u Ciebie wywołuje lawinę wpisów masz potencjał na właścicielkę szkółki bylinowej!

... Robię to co uważam za stosowne dla mnie i mego ogrodu.
....

Marzenko, Aniu, chyba sobie nie zdajecie sprawy z tego, jak obie (i jeszcze parę osób) na tym forum jesteście wyroczniami.
Jest tu kilku specjalistów od czegoś, do Ani biegnę w sprawie bylin, tutaj po terminy, kiedy co należy w ogrodzie wykonać. I jakie trawy posadzić w ogrodzie
Gdyby wszyscy czekali na Danusię - szefową, to kobieta z naszymi pytaniami nie dałaby rady Ma przecież jeszcze swoją pracę i całą naszą gromadkę. Dlatego to, co piszecie jest takie istotne. A że pampersy były zabawne ? No cóż. U każdego wywoływały uśmiech na twarzy, a nasi mężowie pukali się w czoło, jak wszystkie śmiałyśmy się do monitora
W moim małym ogródeczku - Dorota 00:33, 20 lut 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Iwonko moja stipa też już powschodziła, wysiałam sporo różnych nasionek. W 3 doniczkach widać wschodzące roślinki, reszta leżakuje w ziemi, co dzień zwilżam ziemię przez podziurkowaną zakrętkę w butelce. Dziurki robiłam igłą, przy takim podlewaniu nie przewracają się młode siewki i nie są zalewane.

Fajny pomysł. Muszę wykorzystać
Dorotko, codziennie podlewasz?
Ogródek Iwony 00:01, 20 lut 2015

Do góry
Aniu, to kopanie dziś to z konieczności było. Na wierzchu ziemia też zmarznięta.

Ewuniu, ja też nie wyrabiam. Jak co innego wpadnie, to potem nie ma szans na doczytanie A wątki same lecą i tyle ważnych informacji. Nawet do Danusi jeszcze nie zdążyłam zajrzeć, a tu północ, trzeba iść spać

Violu, chciałabym mieć taką trawę w ogrodzie, jak masz u siebie
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:57, 19 lut 2015

Do góry
Nadrobiłam wreszcie zaległości
Zrobiłaś mi Aniu "smaka" na te Wojsławice. Co tam 530 km nie robi żadnej różnicy Będą wakacje, więc jak już się zdecydujesz i pewnie cała reszta, to może dołączę do Was
Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę.

Aha, dziewczyny mi narobiły chęci na pomidorki koktajlowe. W tym roku nie będę miała warzywniaka ( wyższość przebudowy gospodarczego) na rzecz miejsca na warzywa, więc w donicy mam ochotę na kilka roślinek. Możesz mi coś polecić ?
Ogródek Iwony 23:38, 19 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A ja dziś w ogrodzie zaliczyłam pierwsze przekopywanie ziemi.

Podziwiam za wytrwałość. My zaczęliśmy dzisiaj prace przy tunelu i trzeba było dołek wykopać, kiepsko- ziemia zmarznięta na ponad 30cm.
Ogródek Iwony 23:14, 19 lut 2015

Do góry
Kompost super.
W zeszłym roku darń wywoziłam na kompost, teraz wszystko pięknie przerobione, ziemia pulchna, wcale nie jest tam zmarznięta
Jeszcze nie odkrywałam kompostu z liścmi jesiennymi. Poczekam do marca. Mam plan, aby ten mniej przerobiony wrzucić głębiej do ziemi, a na wierzch dodać ten przerobiony. Muszę koniecznie dobrze przygotować ziemię pod rabatę bylinową. Tam są piaski, więc muszę sporo nawieźć.
Kosolkowa Pasja 23:13, 19 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Straszne, dziś mi dnia zabraknie. Dopiero dobrnęłam do końca zaległości u Oli, czytałam z przerwami godzinę, ciągle wkoło mnie dziś coś się dzieje
U Violi jeszcze nie byłam, podglądnęłam tylko, ze planuje rabatę

M mi zapowiedział, że nie da rady mi zrobić warzywnika w tym roku (przebudowa gospodarczego, brak miejsca) i już myślałam, ze sobie odpuszczę, ale dałyście mi pomysł na warzywniak w doniczkach Będzie mniejszy od zeszłorocznego.
No to poproszę o nazwę pomidorków koktajlowych. Będą na tarasie zamiast kwiatków rosły A koperek posieję między kwiatami

Jakieś koraliki czy coś takiego
Kosolkowa Pasja 23:09, 19 lut 2015

Do góry
Straszne, dziś mi dnia zabraknie. Dopiero dobrnęłam do końca zaległości u Oli, czytałam z przerwami godzinę, ciągle wkoło mnie dziś coś się dzieje
U Violi jeszcze nie byłam, podglądnęłam tylko, ze planuje rabatę

M mi zapowiedział, że nie da rady mi zrobić warzywnika w tym roku (przebudowa gospodarczego, brak miejsca) i już myślałam, ze sobie odpuszczę, ale dałyście mi pomysł na warzywniak w doniczkach Będzie mniejszy od zeszłorocznego.
No to poproszę o nazwę pomidorków koktajlowych. Będą na tarasie zamiast kwiatków rosły A koperek posieję między kwiatami
Ogródek Iwony 22:57, 19 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Oj tak, Agnieszko. A ja dziś w ogrodzie zaliczyłam pierwsze przekopywanie ziemi. Gdybym patrzyła na siebie z boku, popukałabym się w czoło

Wiesz, gdybym zdrowa była też pewnie do ogródka bym wskoczyła rabatki poszerzyć. Odwróciłabym darń i za miesiąc już trochę by się trawa rozłożyła, a tak będę znów musiała wywalać te kawały darni z trawą, najgorsza robota
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies