Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 23:14, 19 lut 2015

Kompost super.
W zeszłym roku darń wywoziłam na kompost, teraz wszystko pięknie przerobione, ziemia pulchna, wcale nie jest tam zmarznięta
Jeszcze nie odkrywałam kompostu z liścmi jesiennymi. Poczekam do marca. Mam plan, aby ten mniej przerobiony wrzucić głębiej do ziemi, a na wierzch dodać ten przerobiony. Muszę koniecznie dobrze przygotować ziemię pod rabatę bylinową. Tam są piaski, więc muszę sporo nawieźć.
Viola 23:20, 19 lut 2015

Tak, tak wrzucałam na kompost oczywiście, nie zmarnowałam, ale harówa jaka. U mnie bardzo dobra trawa, gęsta, korzenie zbite - M. zadbał o swój obowiązek, trawę mieliśmy w pierwszym roku tylko, pięknie urosła, jak w drugim roku (czyli 2014) zaczynałam rabaty robić to ledwo szpadel w ziemie mogłam wbić, nie mówiąc o wycinaniu tego Ale kompost będzie ładny
anka_ 23:38, 19 lut 2015

Iwk4 napisał(a)
A ja dziś w ogrodzie zaliczyłam pierwsze przekopywanie ziemi.

Podziwiam za wytrwałość. My zaczęliśmy dzisiaj prace przy tunelu i trzeba było dołek wykopać, kiepsko- ziemia zmarznięta na ponad 30cm.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Ewa777 23:50, 19 lut 2015

Pracowicie u Ciebie, Iwonko. Miałam dziś ciężki długi dzień i jutro tez nie będzie łatwiej. Nie wyrabiam się z czytaniem i pisaniem na O.
Iwk4 00:01, 20 lut 2015

Aniu, to kopanie dziś to z konieczności było. Na wierzchu ziemia też zmarznięta.

Ewuniu, ja też nie wyrabiam. Jak co innego wpadnie, to potem nie ma szans na doczytanie A wątki same lecą i tyle ważnych informacji. Nawet do Danusi jeszcze nie zdążyłam zajrzeć, a tu północ, trzeba iść spać

Violu, chciałabym mieć taką trawę w ogrodzie, jak masz u siebie
Malgosik 07:53, 20 lut 2015

Według schematu cięcia hortensji, to się je wycina niemal do zera
Moja sąsiadka tak tnie, że środkowa część hortensji jest wyżej, a skrajna niżej.
Na początku myślałam, że to jakaś taka dziwna odmiana hortensji, ale mnie uświadomiła.
siakowa 07:57, 20 lut 2015

Iwk4 napisał(a)
Oj tak, Agnieszko. A ja dziś w ogrodzie zaliczyłam pierwsze przekopywanie ziemi. Gdybym patrzyła na siebie z boku, popukałabym się w czoło

ale zazdraszczam, ja mam taką ciągote do szpadla ze eM to powinien zacząć być juz powoli zazdrosny
Iwk4 07:59, 20 lut 2015

Malgos, tak jak mówisz, piętrowo tnie Ana. ☺
Pozdrawiam wszystkich z rana ☺
Kacha123 07:59, 20 lut 2015

Cześć Iwonko, Ty też jesteś ranny ptaszek widzę. U nas jeszcze śnieg, nie da się kopać
Iwk4 08:00, 20 lut 2015

siakowa napisał(a)

ale zazdraszczam, ja mam taką ciągote do szpadla ze eM to powinien zacząć być juz powoli zazdrosny

Kasia, ty jak co powiesz, to banana mam na twarzy
Wiem, kochana tęskno ci, bo śniegu masz pełno