Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z rzeźbą 07:56, 07 sie 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
Aniu, po raz pierwszy oficjalnie nawiedzam twój ogród, bo cichaczem to od ponad 2 lat tu jestem . Ogromnie podobają mi się te światłocienie i cienie, i jestem wielką fanką hostowej.
Fajny jest ten dereń rozłogowy. Derenie mają taki fajny rysunek liści i odcienie zieleni też ciekawe. A w ub. roku kupiłaś derenia kousa Satomi - jak się on sprawuje?
No a ścieżki to majstersztyk. Też planuję bezczelnie zgapić Twoje patenty (podobno naśladownictwo to najwyższa forma uznania).

Asiu, gratki za odwagę ujawnienia się po dwóch latach cichego podglądactwa. Cieszę się, że mam taką wielbicielkę mojego ogrodu, chociaż on cały czas w procesie budowy. Ścieżkę zgapiaj sobie do woli, mogę się tylko cieszyć, że moja twórczość znajduje naśladowców. A patent nie jest mój, też podgapione.

Co do derenia, to hmmm... Przede wszystkim zaskoczyłaś mnie niezmiernie taką pamięcią. A dereń, no cóż, niestety poległ. Ponieważ kupiłam go wyłącznie z łakomstwa, nie mając miejsca docelowego, był zadołowany ale tropikalnych upałów nie zdzierżył. Kolejna nauczka, żeby nie dać ponosić się fantazji zakupów.
A Ty planujesz założyć swój wątek? Skoro już się ujawniłaś to chyba nie ma na co czekać.

Sporobolusy zaczęły kwitnąć:

Ogród z rzeźbą 07:43, 07 sie 2019

Do góry
effka napisał(a)
Aniu bardzo mi brakowało Twoich pięknych zdjęć Cudnie, cudnie, cudnie!!!
Ścieżka profesjonalna, będę odgapiać z pewnością, bo mam kawałek do zrobienia na wjazdowej między rodkowiskiem a brzozami

Ach dzięki, dzięki, dzięki.
Eeee, profesjonalnie to to raczej nie jest, zobaczymy co będzie po zimie i za dwa lata. Mam nadzieję, że będzie się to jakoś trzymać. Ta ścieżka z ubiegłego roku (tak samo robiona) ma się bardzo dobrze, tylko obrzeża nieco się wypaczyły, trzeba trochę poprawić. No ale tam było bardziej prosto w poziomie, w tym miejscu wszystko jest krzywo.

Przerwa na kawę... 07:42, 07 sie 2019

Do góry
Wczoraj pracowity dzień miałam. Kończyłam wykuwać jedną z zaplanowanych rabat.

Najpierw przymiarki krawężników i kombinacja coby zrobić aby kostka bez cięcia weszła. eMa nie ma a sama za piłę diamentową się nie wezmę. Udało się.

Potem okazało się, że pod kostką wylali nam tzw chudziak. No dłutkiem tego nie skuję. Trzeba było zakupić sprzęt. Mina Pana w sklepie budowlanym bezcenna jak podeszłam i poprosiłam o młot z udarem. Jeszcze od razu model podałam tak wyglądała moja robota i narzędzie pracy.
Ogród z rzeźbą 07:40, 07 sie 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Przepiękne fotki ogrodu
Wszystko sliczne,hakonki boskie
Nowa ścieżka extra,bardzo w moim guście

Ta ścieżka to trochę czasu i dosyć ciężkiej pracy kosztuje. Samo przywiezienie ok. 40 płyt to kilka kursów (cholernie ciężkie są), zdjęcie darni to pikuś przy ich taraganiu. Kamienie też w workach po 25 kg, trzeba dokupić i zatargać. Ciężarówka z tragarzem by się przydała. Samochodem osobowym nie da się na raz wszystkiego zawieźć, tak więc wszystko na raty i trwa dosyć długo. Fajnie, że się podoba.

Sporobolusy porosły takie długaśne, że musiałam je pozawijać.

Ogród z rzeźbą 07:33, 07 sie 2019

Do góry
malgol napisał(a)

Anula, ja to już ostatnio prawie nie zaglądam do kompa i forum zapuszczone,ale do Ciebie postanowiłam zajrzeć po weekendzieI nie zawiodłam się Piekne wszystko a ten carex coraz bardziej mi się podoba.Szkoda,ze nigdzie go kupic nie mogę
Usmiecham się do Ciebie w razie gdybyś dzieliła go wiosna i szukała dobrego domu

te zdjęcia Izowego ogrodu tez wymiatają

Kochana, jak Ty tkwiąc w stanie izolacji forumowej zaglądasz do mnie, to to taki zaszczyt dla mnie, że hej. Ale coś byś u siebie jednak może wstawiła, cooo?
Carexa będę wiosną dzielić jak najbardziej, ale już niestety mam co do niego plany u siebie.

Em podlewał swoje dosiewki trawnikowe i wyszedł taki wieczorny deszczyk w słońcu

Ogród z rzeźbą 07:23, 07 sie 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ale ładnie wyszła Wam ta ścieżka. Z jakiego to jest materiału?

To płyty betonowe kupowane w jednym z marketów budowlanych. Wolałabym kostkę granitową, ale jakoś temat mnie przerósł (kupić, przywieźć, znaleźć fachowca do położenia itp.).

Ogród z rzeźbą 07:20, 07 sie 2019

Do góry
asiak napisał(a)
Pocieszyłam oczy pięknymi widokami przed pracą Pozdrawiam

Ach muszę zajrzeć do Ciebie na piękne widoki super wzorcowo dopieszczonej bombonierki.

Polestar się przebarwiają, ale jakoś mnie nie powalają. Ślicznie wyglądały w pierwszej fazie kwitnienia na biało. Teraz mam wrażenie jakby zgubiły trochę tych kwiatów

Ogród z rzeźbą 07:15, 07 sie 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

A może posadzisz coś kwitnącego wczesną wiosną? Brunnery, tiarelki, serduszek nie polecam w to miejsce.

Ha, też myślałam o czymś kwitnącym wiosną. No i tak mi chodzą po głowie ciemierniki (choć wiosną to chyba tam za dużo słońca dla nich), na pewno będzie "morze" szafirków, może narcyzy albo tulipany botaniczne.
Planuję tu tę moją carex montana Raureif, bo w przyszłym roku mus ją już dzielić. Myślałam jeszcze o kępkach jakiegoś niskiego bodziszka. No zobaczymy. Tiarelki mam już w dwóch miejscach, tu odpuszczę. Ale może właśnie brunnery, choć chyba mi trochę nie pasują do tej Raureif.

Chaos na słonecznej, perowskie rozkładają się na wszystie strony, liatry w dużej części też leżą. Nie wiem dlaczego u innych stoją pionowo a u mnie nie chcą.

Tajemniczy Ogród 07:14, 07 sie 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Uwielbiam ten widok! A te anabelki po prostu masz tak obłędne, że ach!

To vanilla fraise już te różowości pokazuje? U mnie narazie bielusieńka. Za to anabelki zielenieją...

Rozplenicę w półcieniu (Hameln gold) pokazała Anula Zana i wygląda świetnie możesz sadzić
W Dolinie Muminków 07:13, 07 sie 2019

Do góry
Przedogódek......

Ogród z rzeźbą 07:05, 07 sie 2019

Do góry
April napisał(a)

Aniu, jak fajnie że wróciłaś
Ten dereń bardzo fajny, muszę go chyba na żywo obejrzeć
Ślicznie u ciebie jak zwykle, zdjęcia wywołują westchnienia. Będziesz w najbliższy weekend na działce. Szukam towarzystwa na zakupy do ZP Daj znać

Aprilku, dobrze że napisałaś o tym niecierpku himalajskim, że taka z niego cholera. Chociaż w ogóle nie znałam tej rośliny i chyba ze względu na zakaz uprawy ciężko go zdobyć.

Derenia na żywo jak najbardziej możesz obejrzeć, zapraszam.
Do ZP niestety się nie wybiorę, teraz na pierwszym miejscu są roboty ziemne, zakupy w przyszłym roku.
I nie wiem jak będzie z dokończeniem tych robót ziemnych. Wczoraj był dzień złych wiadomości, mój tata znowu jest w szpitalu. Nie wiem czy na ten weekend będę na działce. Muszę dogadać się z rodzeństwem kto do niego kiedy pojedzie. No i raczej nici z ogrodu w następny długi weekend. I tak powoli zaraz będzie koniec sezonu.

U mnie przesadzana w lipcu piwonia już łapie jesienne kolory

A to od Ciebie uwielbiam

Zawiązuje nasiona, nic nie ścinam, będzie multum siewek. Mam nadzieję, że ślag mnie nie trafi
Ogród z rzeźbą 06:58, 07 sie 2019

Do góry
Zana napisał(a)

w towarzystwie rutewki:

Wstaw zdjęcie z rutewką w gąszczu miliona innych, a
właśnie to zacytuję

Co mojej robię źle, że praktycznie nie kwitnie wszyscy mają obłędne kwiatostany, a moja marna aż żal patrzeć rok temu kwitła, a teraz zonk.

Dobrze, że już wróciłaś z solidną porcją genialnych fot fajnie będzie z nową ścieżką, a jeszcze jak dodatkowa rabata
dzięki temu powstanie, to już w ogóle bajka
Ogród z rzeźbą 06:52, 07 sie 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
ale bedzie cudownie z tymi sciezkami hortki zachwycają

Cieszę się, że ścieżka Ci się podoba. Fajnie, że już wróciłaś

Za drzwiami do ogrodu... 00:40, 07 sie 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dzisiaj byłam w pięknym ogrodzie Ani-anpi.
Daleko mi do tak pięknego, uporzadkowanego,wymuskanego bardzo przemyślanego ogrodu i tych misternie dobranych rabat i roślin
Sierpniowy ogrody Ani

Aniu ślicznie dziękuję z tyle komplementów,które tak pozytywnie nastrajają i dopingują do dalszych starań i działań w ogrodzie Oraz za wszystkie, wyjątkowe ujęcia ogrodu
I za te pogaduszki,na których czas umknął nie wiadomo kiedy...i dalej się nie nagadałyśmy
Do następnego...!
Moja działka na Dębowym Lesie 00:11, 07 sie 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Aniu to ja dziękuję za odwiedzinki,jak fajnie jest mieć z kim pogadać po raz setny ,czy tysięczny o hostach i jeżówkach... i daliach...
Może ponowimy zamówienie z numerkami które miały być,tylko wcześniej złożymy zamówienie?!Tylko nie wiem gdzie posadziłabym kolejne 17 dalii?
Z toba to nie tylko o hostach i roslinkach się świetnie rozmawia.Dziękuje za wszystko.Rower jest cudny.
Hmm, nawet jest za tym nowym zamówieniem dali z owymi właściwymi numerkami.

a to są te z nowych dali
Ta ma bardzo duży kwiat.I jest cudna

Mala , ale ladna

I moja kupiona w ubieglym roku

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 00:05, 07 sie 2019

Do góry
Takie słodziaki teraz nawożą nam trawnik

Za drzwiami do ogrodu... 00:01, 07 sie 2019

Do góry
Trawka do pozazdroszczenia

Obok host nie umiem przejść obojętnie

Brunnera imponująca

Dziękuje Aniu, za wszystko, za wspólny czas i za roślinki, i za rowerek pełen dyniek

Za drzwiami do ogrodu... 23:56, 06 sie 2019

Do góry
I oczywiscie pełen piennych dodatków

Za drzwiami do ogrodu... 23:54, 06 sie 2019

Do góry
Sierpniowy ogród Ani

Za drzwiami do ogrodu... 23:49, 06 sie 2019

Do góry
Jestem ciekawa jak zmienisz to miejsce...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies