Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Kasia_CS 07:14, 07 sie 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Uwielbiam ten widok! A te anabelki po prostu masz tak obłędne, że ach!

To vanilla fraise już te różowości pokazuje? U mnie narazie bielusieńka. Za to anabelki zielenieją...

Rozplenicę w półcieniu (Hameln gold) pokazała Anula Zana i wygląda świetnie możesz sadzić
Brzozowadzie... 08:56, 07 sie 2019

Misia napisał(a)
Ja bym swojego ogrodu, ogrodem jeszcze nie nazwała hihi Przydałoby mi się choć trochę poczucia koloru

A właśnie była u Ciebie i popodziwiałam
Brzozowadzie... 08:58, 07 sie 2019

galgAsia napisał(a)
Przeczytałam u Zany, że myślisz o hakonce greenhills. Ja w ub. roku posadziłam 3, w tym dosadziłam 3, w tym jedną z własnego dzielenia. Rosną na różnych stanowiskach. Te z ub. roku mają słonecznie, aureola w tym miejscu się przypala, a one niezmiennie zielone i (chyba) przyrastają. Jestem z nich zadowolona i innych nie chcę ( bo miejsca już nie mam...). Myślę, że warto, zwłaszcza jak masz stacjonarnie, bo ja niestety wszystko przez neta kupuję. Ale - odpukać - nie nacięłam się jeszcze .

No niestety, u mnie stacjonarnie tylko Aureola, tylko net zostaje. Potrzebuję zielonej, żółtej już mam wystarczająco
Brzozowadzie... 08:59, 07 sie 2019

Kasia_CS napisał(a)
A jak nie greenhills to może Beni kaze-też jest zielona

No właśnie jej też się wczoraj przyglądałam, bo gdzieś znalazłam. Ale muszę Izę podpytać, czy te odmianowe też Jej tak bujnie rosną jak zwykła zielona.
Brzozowadzie... 09:03, 07 sie 2019

Kasia_CS napisał(a)

Uwielbiam ten widok! A te anabelki po prostu masz tak obłędne, że ach!

To vanilla fraise już te różowości pokazuje? U mnie narazie bielusieńka. Za to anabelki zielenieją...

Rozplenicę w półcieniu (Hameln gold) pokazała Anula Żaba i wygląda świetnie możesz sadzić

Dzięki Kasiu, a wiesz ile frajdy mi on sprawia? Jeszcze w kwietniu zeszłego roku rosły tam jałowce płożące Tylko myślę jednak na d wyrzuceniem z niej liliowców. Te szable są optycznie za ciężki. Chyba wsadzę tam molinię i przy okazji nawiążę do wiązowej po drugiej stronie.
Tylko zrobi się dziura w kwitnieniu - te lilie kwitły w lipcu, gdy wszystko inne tu odpoczywało...
To nie Vanilia, to Diamant Rouge, moja ulubiona hortensja. Dosadzałam ją jeszcze w tym roku po ogrodzie
Rozplenice już postanowione Tym bardziej, że stacjonarnie mam ładne sadzonki.
TAR 09:20, 07 sie 2019

w weekend dosadzałąm hakonki Beni Kaze i Greenhilsy. Sama jestem ciekawa jak sie zaprezentuja za rok. siedza w dobrej wilgotnej ziemi w sloneczku. All goldy wybarwily mi sie na sloneczny zółty. nie do konca mi sie podoba ale akurat na klonowej pasuje. jak mnie zdraznia to wiosna zmienie na macry a all gold upchne gdzie indziej.

Tez mam te hortke Diamant i juz w połowie rózowa. Ona ten róż ma bardzo intensywny.
Moje anabelki zamiast zieleniec brązowieja, wygladaja naprawde paskudnie, raczej sie ich docelowo pozbede. no chyba, ze cien w koncu tam sie zrobi solidny to zmienia nastawienie
tulucy 09:23, 07 sie 2019

U mnie Greenhills rosną najlepiej ze wszystkich. A część zwykłej muszę przesadzić, bo ma chyba fatalną miejscówkę. Albo nie wiem, czemu nie rośnie...
Brzozowadzie... 09:35, 07 sie 2019

TAR napisał(a)
w weekend dosadzałąm hakonki Beni Kaze i Greenhilsy. Sama jestem ciekawa jak sie zaprezentuja za rok. siedza w dobrej wilgotnej ziemi w sloneczku. All goldy wybarwily mi sie na sloneczny zółty. nie do konca mi sie podoba ale akurat na klonowej pasuje. jak mnie zdraznia to wiosna zmienie na macry a all gold upchne gdzie indziej.

Tez mam te hortke Diamant i juz w połowie rózowa. Ona ten róż ma bardzo intensywny.
Moje anabelki zamiast zieleniec brązowieja, wygladaja naprawde paskudnie, raczej sie ich docelowo pozbede. no chyba, ze cien w koncu tam sie zrobi solidny to zmienia nastawienie

Ta Diamant rośnie u mnie w kilku miejscach i zależnie od nasłonecznienia teraz jest albo śnieżnobiała albo malinowa
No właśnie tych żółtych też już mam sporo i dlatego szukam zielonych.
Z tymi anabelkami to też moje pierwszy raz mają lekko przypalone łebki, one mają pełne słońce tak do 13, potem cień do wieczora. Może je po prostu przenieś w lekki cień? Szkoda by było tak całkiem się pozbywać. Ja swoje lubię, choć też tylko na froncie zostawiłam
Brzozowadzie... 09:37, 07 sie 2019

tulucy napisał(a)
U mnie Greenhills rosną najlepiej ze wszystkich. A część zwykłej muszę przesadzić, bo ma chyba fatalną miejscówkę. Albo nie wiem, czemu nie rośnie...

O, Łucjo, to dobra wiadomość. A różnią się bardzo od zwykłej?
Tym, co źle rosną zajrzyj pod korzenie, dwie sadzonki, które nie chciały u mnie rosnąć miały w korzeniach opuchlaki. Po oczyszczeniu wiosną od razu zaczęły przybierać.
tulucy 09:42, 07 sie 2019

Jak dla mnie różnica niewidoczna ale ja się nie znam
Moje mają w korzeniach nornice chyba w jednym miejscu, a drugim bukszpan je pożera...