Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Życie w wiejskim ogrodzie 21:56, 06 sie 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
Dziękuję Przemku za wskazówki.
Ja już 5 kulek bukszpanowych wywaliłam, wręcz ulgę odczułam Ciągle w grzybie były, wiele lat z tym walczyłam, nic nie pomagało, grzyb ciągle wracał. Nie mam zamiaru walczyć z wiatrakami, ani sił już nie mam.

Bukszpany zrobiły się bardzo problematyczne przez ostatnie lata ale nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich. Walczę o nie jak tylko potrafię, profilaktyka jest istotna i systematyczność w obserwacji. Mam bukszpanów wiele w ogrodzie, najstarsze były sadzone przeszło 20 lat temu i ciężko by mi było się z nimi rozstać ale dobrze Cię rozumiem, czasem jak nie widać efektów walki trzeba złożyć broń.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:52, 06 sie 2019

Do góry
Kiedyś pisałaś, że chcesz się przymierzyć do zawilców (nic nie pokręciłam?). Zaczynają kwitnąć. To Pamina. Mała jeszcze, ale ma dojść do 90 cm.
Platan - Platanus 21:50, 06 sie 2019

Do góry
Dzień dobry,
To będzie mój pierwszy post na Ogrodowisku.
Dopiero zaczynamy przygodę z ogrodem. Tydzień temu zasadziliśmy 3 platany klonolistne Alpens Globe. I dziś zauważyłam, że z dnia na dzień zaczynają mizernieć- zwijać liście, brązowieć- w tym młodziutkie listki.
Choróbsko, grzyb? Błędy w pielęgnacji?
Będę wdzięczna za radę
Pozdrawiam!

W ogródku emerytki 21:44, 06 sie 2019

Do góry
gogo napisał(a)

Zawitał do mnie taki gość, spodobało mu się i został

przystojniak
W cieniu - zacieniona 21:43, 06 sie 2019

Do góry

Jak podwiązujesz te hortensje, że tak stoją?
Podziwiam Twoj ogród, masz upchane mnóstwo roślin, a wszystko sobie świetnie radzi, mimo zagęszczenia rośliny są zdrowe i bujne
Ogród w remoncie 21:41, 06 sie 2019

Do góry
Moje frontowe żółte tuje poszły dziś w niebyt. Nareszcie mam tam wyciepane to co było w planach. Pamiętacie jeszcze?

I z dziś

Szukając starego zdjęcia przy okazji jeszcze takie porównanie

Kiedyś

Teraz

j
Życie w wiejskim ogrodzie 21:40, 06 sie 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dalie masz przepiękne. Jeszcze ich nie zaprosiłam do mojego ogrodu.
Dekoracje jak zawsze piękne u Ciebie. Nawet bukiety robisz śliczne. Karczoch świetny. Pasuje do reszty dekoracji

Ewo dalie jak najbardziej pasowałyby do Twojego ogrodu i begonii na obwódkach. Możesz je traktować jak jednoroczne lub spróbować przezimować jeśli masz do tego celu warunki.

Ostatnio sukulentami się zainteresowałem, pasują do betonowych donic idealnie.

Przedziwny Ogród 21:38, 06 sie 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
ogromne kiście

W tym roku jestem z nich bardzo zadowolona

Mój taras we Francji 21:36, 06 sie 2019

Do góry
Em zrobił kilkucentymetrowy dystansownik i przykręcił wszystko bardzo długim wkrętem
Moja działka na Dębowym Lesie 21:36, 06 sie 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Aniu piekne zdjecia przecudownych kwiatow

Kasiu ,dziękuję bardzo w imieniu kwiatuszkowi.
Jeżówka Lenom Drop

Jeżówka Butterfly Kisses

Życie w wiejskim ogrodzie 21:34, 06 sie 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Urodziwe te Twoje warzywka Bukiety i dekoracje też pierwsza klasa!Dalie zadziwiają ilością kwiatów.Mam nadzieję,że moje też się tak rozpędzą,nie były podpędzane to będą późniejsze. Jeszcze nawet nie wszystkie rozkwitły.

Aniu bardzo dziękuję za słowa uznania, tym bardziej że jesteś właścicielką takiego pięknego i dopieszczonego ogrodu.
Dalie oprócz żyznej gleby bardzo lubią wodę, mają płytki system korzeniowy wiec są wrażliwe na jej niedobór. Jeśli tylko masz taką możliwość podlewaj obficie a szybko odwdzięczą się obfitym kwitnieniem.

Moja działka na Dębowym Lesie 21:27, 06 sie 2019

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)
Aniu, pochwalę się, kupiłam dębolistną. Piszą ,że raczej do półcienia lub na leśną rabatę, ale podglądam ją jeszcze raz u Ciebie i wygląda na to ,że jednak masz ją w pełnym słońcu, a pięknie rośnie! No i nie wiem jakie miejsce jej wybrać

no to suuper.
To fakt, lepiej z nia do półcienia.Moja hortensja debolistna rodnie na pełnym słońcu i ono w lecie ja sporo .Także ,jeżeli masz możliwość to posadź ja trochę półcieniu.Ja nie mam takowego miejsca.
Niektóre kwiaty ma bardziej podpalone słońcem .Echh

Liscie tez zaczynają się już przebarwiać od slonca.Ale dzięki nim tez jest bardzo dekoracyjna.

Moja działka na Dębowym Lesie 21:16, 06 sie 2019

Do góry
Rumianka napisał(a)
Ale pięknie prezentują się Twoje hortensje, takie urocze i dostojne...Moje dopiero startują z pączkami więc jeszcze potrwa zanim będą zdobiły rabatę... Ale co się odwlecze, to nie uciecze...

Hortensje z dnia na dzień pięknieją, zmieniaja się i cieszą oczy.
I twoje wypięknieją.
Mial być czerwonawy , a jest,,,

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 21:12, 06 sie 2019

Do góry
Kim napisał(a)
Narazie tyle komary kąsały jak diabli nie dało się dłużej robić

U mnie też wieczorem komary żrą jak najęte a chwię było spokoju. Ale ja mam 2 stawy niedaleko więc komarów u nas nie brakuje. Dorodne masz te hortki a trawnik tnij, nie żałuj sobie .
Życie w wiejskim ogrodzie 21:10, 06 sie 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Miałam pytać wcześniej, a tym zdjęciem mi przypomniałeś...Wzruszasz ziemię wyściółkowaną trawą?
Ogród z koniczynką 20:58, 06 sie 2019

Do góry
Rumianka napisał(a)

Piękne floksy
Tajemniczy Ogród 20:26, 06 sie 2019

Do góry
TAR napisał(a)

te horty po lewej sa obłędne, a napisz to drzewko co widac po prawej to tez ten klonik Gold?

A nie, to ściętolistny Te cytrynowe są po drugiej stronie. Z tej strony trochę giną w cieniu za wiązem, ale z okna wyglądają super:

Mój ogrodowy pamiętnik 20:18, 06 sie 2019

Do góry
Nie wiem co zrobić z taką różą czy jest sens ją trzymać w ogródku. Co roku łapie plamistość i robi się łysa. Pierwsze plamy łapie już podczas pierwszego kwitnienia. W dodatku tak kłuje że nie można ją poobrywać .
Męczycie się z takimi różami czy wymieniacie na zdrowe odmiany?

Tajemniczy Ogród 20:17, 06 sie 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

te horty po lewej sa obłędne, a napisz to drzewko co widac po prawej to tez ten klonik Gold?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:16, 06 sie 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Brzozowa Agatko, Ty to wiesz jak człowieka słownie dopieścić.
Zapraszam serdecznie, jeśli zbłąkasz się jeszcze w me strony.
Widok z okna wolałabym mieć na las i góry, ale skoro możliwości brak, to musi wystarczyć to, co jest.

O, Haniu, to jest właśnie ten obraz, który zapamiętałam z tamtego okna!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies