Sama się dziwię, że tak dobrze wygląda o tej porze roku. Na wiosnę było dużo gorzej Ale chwastnica zaczyna mi się bardzo panoszyć, chyba będę musiała przekopać całe placki i zrobić dosiewki
Próbowałam, ale ja z tej strony nie umiem. Na zdjęciu wygląda to jak jeden wielki chaos
A ja jak leniwiec leżałam i twoje fotki oglądałam ile ty zrobiłaś
No i wieczorkiem nie wytrzymaliśmy, pojechaliśmy na działkę teścia, oberwaliśmy wiaderko aronii, jeżyny, cukinie, dynie i brzoskwinie. I już nie miałam wyrzutów sumienia.
Dziękuje za wszystko i polecam się na przyszłość. Ja też podziałałam z roślinkami od ciebie - przeniosłam je do cienia Musisz mi dać choc odrobinkę twojego powera
Śliczna ta jeżówka. Będzie pomiędzy bordowymi penstemonami.
Eddie nie wychodzi z wody
Juz bylismy z nim w hotelu w Polsce i bylo super. Teraz tez pokazuje jaki jest bezproblemowy i cichy. Zdjecia z komorki wiec takie sobie.
rozchodnik chyba karfunkelstein i kłosowiec coral kudos (trochę ciemniejszy niż w rzeczywistości) to bardzo ładny duet. mam nadzieję, że tym razem kłosowiec przezimuje, w zeszłym roku zginął
no ba!
jeżówka pow wow wild berry - bardzo fajna, sztywna, raczej niska, tylko w tym roku jakoś nierówno wyrosła
pamiętacie może, że przy okazji odwiedzin u April kupiłam żurawkę glitter? kiedy to było - na początku czerwca? Kwitła jak ją kupowałam i kwitnie nadal.
już sprawdzałam, czy na pewno prawdziwa
Aniu - dziękuję za wszystkie rady
Przemyślę jeszcze zastępstwo dla tego blue fortune. On się tak rozrasta na boki, że zdecydowanie nie może zostać na tej rabacie. Nie zdecydowałam jeszcze, czy bardziej potrzebuję kwiatu w lecie (wtedy byłby inny kłosowiec) czy na jesieni (wtedy ten aster).
Astrów tak ogólnie to nie planowałam (z jesiennych kwiatów wolę zawilce, a miałam ograniczać gatunki) ale ten calliope bardzo mi się podoba.
Dziewczyny, pamiętacie, jaka długa lista roślin rośnie na tej rabacie? Jak kiedyś wymieniałam, to co poniektórych rozbolała głowa.
No to jak tylko Ania (Kwartecik) i Iza (Ursa) weszły do ogrodu i spojrzały na tą rabatkę, to natychmiast zakrzyknęły jednogłośnie: "dosadzić!"
Pytam się: "Ale czego: gatunków czy sztuk?"
"Wszystkiego!"
Rabata w tej chwili wygląda tak:
przy kłosowcu rośnie jeżówka double decker - w zeszłych latach gwiazdorzyła, a w tym ledwie ją widać. nie wiem, czy kłosowiec tak ją przytłoczył, czy taka krótkowieczna jest. W każdym razie - siewki już rosną w siłę
Floks tak daje czadu, że razem z bodziszkiem rozanne w zasadzie robią całą rabatę
Po wizycie u Ciebie rozkręcam się w dodatkach. To też już stary temat, ale nie pokazywany. Dostałam cynk od Iwonki o takim lustrze. Lustro wyciągnęłam, dołożyłam sznurek jutowy i po długim czasie leżakowania w piwnicy wisi od kilku miesięcy.
Musze tylko postawić drabinę i poprawić sznur.
W miseczce mały lifting. Chrobotek na nowy wymieniony, bo po trzech sezonach był czarny od kurzu.
Pojawiło się też kolejne poidełko. Szuka dobrej miejscówki dla siebie na ten moment.