Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:52, 05 sie 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
A ja białej rutewki nie mam... chyba muszę zgapić pomysł .. przywrotnik idzie won, hakonkę rozsadzę i dodam rutewkę

A po psie płakałam nie mniej niż po rodzinie..

Pomysł popieram w 100 %
Podmiejski ogródek 10:49, 05 sie 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Rabata na wprost tarasu - fajne listeczki ma ten niziutki przywrotnik (?) - spodobał mi się

Tak - przywrotnik alpejski - dostałam od Toszki
Podmiejski ogródek 10:48, 05 sie 2019

Do góry
kwartet napisał(a)
A trawa to po oczach dawała,świeżo malowana jak nic

Sama się dziwię, że tak dobrze wygląda o tej porze roku. Na wiosnę było dużo gorzej Ale chwastnica zaczyna mi się bardzo panoszyć, chyba będę musiała przekopać całe placki i zrobić dosiewki

kwartet napisał(a)
NO mówiłam że rodkowej to od tej strony trza zdjęcia robić,u Asi to tak jakoś mało cieniście było ,a słońca brak był.

Próbowałam, ale ja z tej strony nie umiem. Na zdjęciu wygląda to jak jeden wielki chaos

orszelina zakwitła i pachnie
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:44, 05 sie 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Anitko dziękuję za cudowne wczorajsze popołudnie Twój ogród zachwyca mnie nieustannie ,jest zgrany idealnie ,wszystko do siebie pasuje ,ma określony styl ,a Twoje dodatki skradły moje serce

Dziękuję za wszystkie roślinki ,właśnie zamierzam sadzić za chwilkę

Buziaki i do następnego razu

Ps. Dziękuję za wszystko ,za nasze długie rozmowy na boku w szczególności

Wyślę ci coś co zrobiłam rano

A ja jak leniwiec leżałam i twoje fotki oglądałam ile ty zrobiłaś
No i wieczorkiem nie wytrzymaliśmy, pojechaliśmy na działkę teścia, oberwaliśmy wiaderko aronii, jeżyny, cukinie, dynie i brzoskwinie. I już nie miałam wyrzutów sumienia.

Dziękuje za wszystko i polecam się na przyszłość. Ja też podziałałam z roślinkami od ciebie - przeniosłam je do cienia Musisz mi dać choc odrobinkę twojego powera

Śliczna ta jeżówka. Będzie pomiędzy bordowymi penstemonami.

Przerabianie ogródka pod swój gust 10:42, 05 sie 2019

Do góry
Eddie nie wychodzi z wody
Juz bylismy z nim w hotelu w Polsce i bylo super. Teraz tez pokazuje jaki jest bezproblemowy i cichy. Zdjecia z komorki wiec takie sobie.

Plywa z nami i chce wyciagac dzieci z wody

Podmiejski ogródek 10:42, 05 sie 2019

Do góry

rozchodnik chyba karfunkelstein i kłosowiec coral kudos (trochę ciemniejszy niż w rzeczywistości) to bardzo ładny duet. mam nadzieję, że tym razem kłosowiec przezimuje, w zeszłym roku zginął

no ba!

jeżówka pow wow wild berry - bardzo fajna, sztywna, raczej niska, tylko w tym roku jakoś nierówno wyrosła

pamiętacie może, że przy okazji odwiedzin u April kupiłam żurawkę glitter? kiedy to było - na początku czerwca? Kwitła jak ją kupowałam i kwitnie nadal.
już sprawdzałam, czy na pewno prawdziwa

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:40, 05 sie 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

poleżałabym na tym tarasie eh cudnie
pachnie? taras znaczy
Blaski i cienie nowego życia 10:35, 05 sie 2019

Do góry
Kompletnie nie jestem pewna czy ten murek będzie dobrze wyglądał (1 kamień dla próby dałam)

Podmiejski ogródek 10:26, 05 sie 2019

Do góry
kwartet napisał(a)
Asiu pięknie dziękuję za możliwość obejrzenia na żywo twojego kawałka świata.
Świetna kompozycja rabat,widać planowość nasadzeń wszytko spójne .
Byłyśmy tak krótko że nie zdążyłam wszytkiego pochwalić.świetny kolor elementów drewnianych zgrywa się z elewacją domu i wtapia w rabaty.
Wogóle to co z projektu jest już wykonane zapowiada że jak go skończysz to się nie pozbieramy.
W sprawie machania przeze mnie rekami nad rabatą słoneczną to tak sobie myślę że zamiast tego wertykalnego wysokiego kłosowca to można by dać jakiegoś wysokiego astra np laevis Caliope albo lady in black,byłby kwiat na koniec sezonu a uliswienie dawałoby wyższe piętro wcześniej

Aniu - dziękuję za wszystkie rady
Przemyślę jeszcze zastępstwo dla tego blue fortune. On się tak rozrasta na boki, że zdecydowanie nie może zostać na tej rabacie. Nie zdecydowałam jeszcze, czy bardziej potrzebuję kwiatu w lecie (wtedy byłby inny kłosowiec) czy na jesieni (wtedy ten aster).
Astrów tak ogólnie to nie planowałam (z jesiennych kwiatów wolę zawilce, a miałam ograniczać gatunki) ale ten calliope bardzo mi się podoba.

Dziewczyny, pamiętacie, jaka długa lista roślin rośnie na tej rabacie? Jak kiedyś wymieniałam, to co poniektórych rozbolała głowa.
No to jak tylko Ania (Kwartecik) i Iza (Ursa) weszły do ogrodu i spojrzały na tą rabatkę, to natychmiast zakrzyknęły jednogłośnie: "dosadzić!"
Pytam się: "Ale czego: gatunków czy sztuk?"
"Wszystkiego!"
Rabata w tej chwili wygląda tak:

przy kłosowcu rośnie jeżówka double decker - w zeszłych latach gwiazdorzyła, a w tym ledwie ją widać. nie wiem, czy kłosowiec tak ją przytłoczył, czy taka krótkowieczna jest. W każdym razie - siewki już rosną w siłę

Floks tak daje czadu, że razem z bodziszkiem rozanne w zasadzie robią całą rabatę

Zawilce (chyba prinz heinrich) całe w pąkach

Sezon 2017 u Hanusi 10:26, 05 sie 2019

Do góry
Dziękuję, Izabelko. Tobie również.
Po niedzielnych lenistwach czas brać się do pracy, nie ma to, tamto! Ale do ogrodu jutro.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:21, 05 sie 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

Kochana moja❤

Kasiu prośba rozpatrzona pozytywnie

Po wizycie u Ciebie rozkręcam się w dodatkach. To też już stary temat, ale nie pokazywany. Dostałam cynk od Iwonki o takim lustrze. Lustro wyciągnęłam, dołożyłam sznurek jutowy i po długim czasie leżakowania w piwnicy wisi od kilku miesięcy.
Musze tylko postawić drabinę i poprawić sznur.

W miseczce mały lifting. Chrobotek na nowy wymieniony, bo po trzech sezonach był czarny od kurzu.

Pojawiło się też kolejne poidełko. Szuka dobrej miejscówki dla siebie na ten moment.
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:20, 05 sie 2019

Do góry
W Chorwacji pelno motyli Pazie, takze zeglarze, rusalki i nawet te niebieskie.

Wielkich jak reka pajakow (uroki chodzenia wieczorem z psem ) i jaszczcurek.

Przedziwny Ogród 10:14, 05 sie 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ach te piękne hortki

Ta sama już jest taka

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:11, 05 sie 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Ciesze się, że nie tylko mnie zainspirowała.

Tu wciąż eksperymentuje.

Poprosilabym o nazwe tego bialego czegos po lewej i tej trawki Z gory dziekuje.
Piekne dodatki.
A floksa to zgapilam od ciebie
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:09, 05 sie 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Staram się zapisywać nazwy roślinek, ale ten rozchodnik kupowany był w markecie jako Rozchodnik mix. Ale naprawdę jest śliczny.

A mnie ciekawi na strzelista trawkka, ktora jest z nim posadzona.
Ogród w mieście-ogrodzie 10:07, 05 sie 2019

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 10:06, 05 sie 2019

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 10:06, 05 sie 2019

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 10:05, 05 sie 2019

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 10:04, 05 sie 2019

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies