wczoraj wspomniane jezowki zwykle samosiejki w zestawie z pomidorem samosiejka
i dzielzan zaczyna. Bardzo lubie ta bylinke i tak kombinuje, by sie wybrac w przyszlym tygodniu do szkolki w Austrii oni maja duzo dzielzanow, moze cos znajde nowego
a jeszcze wysialamdziezan i bede po powrocie z urlopu sadzic do urlopu, bedzie w przyszlym roku niespodzianka, ciekawa jestem jakie bedzie mial kwiatki.
i rabatka .... na którą co roku brak koncepcji ... była stipa ale pokładła się strasznie:
w donicy też będzie wymiana stipy na rozplenice little bunny (czekam na dostawę) tylko w pierwszym roku stipa w donicy była fantastyczne - w tym roku bardzo marnie:
Z drugiej strony też taki zrobię. Jednak przed murkiem w czasie opadów będzie chwilowo stała woda bo to jest znaczny spadek terenu i w tym kierunku schodzi cała woda. Murek więc nie będzie wysoki i nie będzie równał poziomu terenu. Tak to przemyślałam. Będzie tylko dekoracyjnym wykończeniem rabaty.
Z tej strony budynku mam duży problem, więc myślenie moje jest tak jak u Sylwi żeby teren był jak najbardziej przesiąkliwy i z roślinami które będą dodatkowo wodę wyciągać. Bo w zasadzie trzeba by robić drenaż do studni chłonnej a to są drogie koszty na które mnie nie stać a po drugie dreny jak się zamulą to i tak robota na próżno.