Ku pamieci. Uchwycony na szybko. Ogród z końca sierpnia 2019 .
Na ostatnim zdjęciu rozplenica sadzona w maju z własnoręcznie zebranych malutkich siewek . A w tle kwitnąca hortensja z patyka wsadzonego do ziemi po wiosennym cięciu .
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Czy jeśli lebioda jest już wysoka a trawa jeszcze nie nadaje się do skoszenia to mimo b wszystko ja skosić czy czekać aż trawa urośnie. Lebiody jest tyle że mnie jestem w stanie jej wyrywać bo "trawnika" jest ok 600m2.
Czy po wyrwaniu skrzypu dosiewc trawę na bieżąco?
Jeszcze chciałbym poznać opinię odnośnie trawy dsv220
Czy chwast widoczny na 2 zdj na środku kadru to na pewno skrzyp?
Nie mogłam się doczekać, więc posadziłam:
grab Monument (nie było fastigata, a pani w ogrodniczym mówiła że to jest prawie jedno i to samo) - w necie nic nie znalazłam na temat tej odmiany, możesz coś o nim powiedzieć?
Nie jestem przekonana do tych berberysów, ale posadziłam - najwyżej w przyszłym roku przesadzę - w końcu tym się zajmują ogrodnicy
W rogu przy rynnie, pomiędzy rozplenicami planuję wsadzić Gracilimusa, mam ogromy okaz do podzielenia, więc będzie jak znalazł.
Bluszcz puszczę na stodołę na obu ścianach.
czekam jeszcze na krokusy i potem wysypuję kamień.
Róże zakwitły drugi raz
A w hostach oprócz ślimaków są pająki:
Przed chwilą przeczytałam właśnie, że są to tygrzyki, których jad powoduje silne reakcje alergiczne.
Pogryzienia są bolesne, porównywalne z użądleniem przez szerszenia.
Grażynko, nie zrażaj się do bukietówek, bo wiele jest naprawdę uroczych. Długo zachowują niewinną biel i każdą, oprócz Anabell możesz poprowadzić w formie drzewka. Zależy to od Twojego cięcia.
Ja nie jestem zadowolona z hortensji Little Lime, młodszej siostry Limelight. Na początku kwitnienia jest limonkowa, bardzo ładna, ale bardzo szybko różowieje. Z daleka wygląda buro.