Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Narodziny ogrodu Eweli 07:16, 21 maj 2014

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu

Nie wiem czy widziałaś?
Narodziny ogrodu Eweli 07:15, 21 maj 2014

Do góry
Ja mam przed tujkami hortensje Limelight, kulki bukszpanowe i będą trawy ice dance. Do limek możesz dać trawy, np.gracki lub ML a do bukszpanów żurawki. Ewela przejrzyj sobie wizytówki Marzenki, Sylii, Any tam dużo fajnych pomysłów.
Kraina Czarów w fazie projektów 07:10, 21 maj 2014

Do góry
regli napisał(a)
Polinko, Ala ma w wizytówce, że dołączyła 25 marca, a ja 5 maja, jak Ty No i nic sobie na rocznicę nie kupiłam

Spojrzałam na datę założenia wątku, nie pomyślałam o wizytówce. Ale to nic, w maju się ujawniłyśmy to możemy sobie gratki składać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:47, 21 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

No cos. Ci się pokićkalo mi się często miesza gdzie i co czytałam, ważne że pamietasz co czytasz a nie u kogo.
Amistar u mnie poszedl na magnolie, hortensje, bukszpany, wiśnie oszdobne, zabrakło na rh i wiele innych roślin... Mam inne środki na grzyba , za tydzień żrobię nimi oprysk.
A w czwartek muszę prysnąć calypso bo mi gąsienice zjadają lisciaste... I ten ciągle zainfekowany mszycami buk...

Też dalej walczę z bukiem. 2 razy Mospilan i 1 raz substral ProAgro 100 i dalej dziady siedzą Nie wiem, może ręcznie spróbować?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:44, 21 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Szybko to tak dwa-trzy lata i jest wieeeelka na 50 cm szerokosci

Czyli podstawowy warunek to ładną i dużą już kupić
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:44, 21 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Bo byś się zarobiła na śmierć... Dlatego

śmierć w ogrodzie, chyba najładniejsza z możliwych dla ogrodnika
Minimalizm z odrobiną romantyczności 19:07, 20 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/390-stawy-kapielowe-oczyszczane-naturalnie

Proszę Też o czymś takim marzę

A wiesz, że kiedyś nawet to czytałam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:53, 20 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Pięknie, pięknie u nas ale co mi z tego jak cały tydzień do 19 w pracy Słoneczko potrzebne, rośliny po tych deszczach będą rosły w oczach.
Odmachuje Aluś

Szybko to tak dwa-trzy lata i jest wieeeelka na 50 cm szerokosci
Kraina Czarów w fazie projektów 15:06, 20 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ja w tamtym roku prawie pod każdą nowo sadzoną roslinę dawałam krowiak granulowany i było widać efekty

Ja pojechałam dokupić więcej to już tylko jeden mi się trafił... ale na hostowisko starczy Nie wiem, czy tym trzmieliną za dużo nie nasypałam, ale nie było dawkowania na opakowaniu. Można przedobrzyć z krowiakiem?
Kraina Czarów w fazie projektów 15:05, 20 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ala wiesz, że nam 6 maja roczek minął na O.? Dokładnie w tym samym dniu I pamiętam jak w tamtym roku też narzekałyśmy na godziny pracy a z rana wypatrywałam kiedy się pojawisz

Tak? 6 maja?? I nic sobie nie kupiłam na rocznicę?? No jak to tak może być Może kupię u szefowej sekator, bo się w niego wgapiam od kilku dni prawie jakby był to pierścionek z brylantem hahah Taki ładny... na pocieszenie, że tak długo w pracy siedzę

Faktycznie, też narzekałyśmy, że od rana do wieczora... pewnie taki okres... ale kiedy ja nie mam takiego okresu w pracy Haha Dziś już kombinowałam jak koń pod górę, jak tu wziąć jakieś ogrodowe wolne Może uda się w czerwcu Póki co musi mi wystarczyć pół soboty,a biedne rododendrony czekają, a nie ma dla nich miejsca.... tak mi ich żal

Trzmielinki już w ziemi sobie od niedzieli siedzą , nogi moczą w oborniku bydlęcym, a te bidulki w doniczuniach siedzą Może dokupię im jakieś tymczasowe duże donice... bo kiepsko widzę przygotowanie miejsca dla nich Sporo się tam musi zadziać i to jeszcze chłopa potrzebuję z piłą, siekierą i łopatą a tacy to nigdy czasu też nie mają
Od ogrodu do łąki i stawu 14:44, 20 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Hortki i trawki Dobrze pisałaś, że podobne klimaty lubimy Głosuję za 4 propozycją i muszę Ci zdradzić, że mi przez myśl przeszło aby i u mnie jakieś drzewo dać w limki

Hehe no to widzisz potwierdza się nasz wspólny wniosek o zbierzności klimatów
dzięki za głos! będą zmiany nieuchronnie w takim razie
Minimalizm z odrobiną romantyczności 14:39, 20 maj 2014

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/390-stawy-kapielowe-oczyszczane-naturalnie

Proszę Też o czymś takim marzę
Kraina Czarów w fazie projektów 14:37, 20 maj 2014

Do góry
Ala wiesz, że nam 6 maja roczek minął na O.? Dokładnie w tym samym dniu I pamiętam jak w tamtym roku też narzekałyśmy na godziny pracy a z rana wypatrywałam kiedy się pojawisz
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:31, 20 maj 2014

Do góry
AlicyaLK napisał(a)

Ja do 18:00 nie lepiej, ale co zrobić, choć przez okno zaglądam na niebieskie niebo

Ja w przerwie wychodzę na taras to nawet poczuję troszkę słoneczka
Wieczorem muszę Topsinem prysnąć ogród i nową trawkę lekko przykosić. Dlaczego doba nie ma z 30 godz.?
Od ogrodu do łąki i stawu 14:27, 20 maj 2014

Do góry
Hortki i trawki Dobrze pisałaś, że podobne klimaty lubimy Głosuję za 4 propozycją i muszę Ci zdradzić, że mi przez myśl przeszło aby i u mnie jakieś drzewo dać w limki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:00, 20 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Pięknie, pięknie u nas ale co mi z tego jak cały tydzień do 19 w pracy Słoneczko potrzebne, rośliny po tych deszczach będą rosły w oczach.
Odmachuje Aluś

Ja do 18:00 nie lepiej, ale co zrobić, choć przez okno zaglądam na niebieskie niebo
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:45, 20 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Ja już ta trawę widziałam w realu i wiem, że jest śliczna. Zakupy internetowe niestety maja to do siebie, że nie wiemy co dostaniemy. Ja w tamtym roku prawie wszystkie rośliny do ogrodu kupowałam przez alle... i na szczęście na nic się nie nacięłam
Marzenka pisała, że one szybko się rozrastają to troszkę cierpliwości i Cię na pewno zauroczy

Oby
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:19, 20 maj 2014

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
Macham słonecznie Polinko Mam nadzieję, że u Ciebie też tak ładnie jak u nas

Odmachuje Aluś
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:17, 20 maj 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)

A tak, czytałam porady

Już u siebie pisałam...nie powaliła mnie ta trawa, ale może dlatego, że przyszła w kiepskiej formie, może jak się rozrośnie, będzie fajnie wyglądać

Ja już ta trawę widziałam w realu i wiem, że jest śliczna. Zakupy internetowe niestety maja to do siebie, że nie wiemy co dostaniemy. Ja w tamtym roku prawie wszystkie rośliny do ogrodu kupowałam przez alle... i na szczęście na nic się nie nacięłam
Marzenka pisała, że one szybko się rozrastają to troszkę cierpliwości i Cię na pewno zauroczy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:34, 20 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)

O cześć Aga Dawno Cię nie było Problem trawkowy już rozwiązany, będzie Ice Dance

A tak, czytałam porady

Już u siebie pisałam...nie powaliła mnie ta trawa, ale może dlatego, że przyszła w kiepskiej formie, może jak się rozrośnie, będzie fajnie wyglądać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies