Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

ZbigniewG 17:22, 24 maj 2014

Asia i to jest ogród bo u mnie to wciąż tylko zbór roślin posadzonych wzdłuż płotu
reni 18:01, 24 maj 2014

Asia u mnie wczoraj też było oberwanie chmury...dzisiaj raz słoneczko,a raz delikatny deszczyk,pozdrawiam
Jag_58 18:55, 24 maj 2014

Asiu deszczu zazdroszczę ,u nas duszno i gorąco ,gdzieś burza się kręci ,ale jakoś deszczu brak mus podlewać
Anita1978 19:02, 24 maj 2014

A u mnie dopiero grzmi! Cały dzień była piękna pogoda! Ale akurat to dobrze, ze nie padało, bo byłam na spotkaniu u Bożenki w rododendronowym ogrodzie!
asiach 22:11, 24 maj 2014

Kalamandyna napisał(a)
Asiu, ponieważ chwilowo nie mam Internetu streszczam się z pytaniami a mam kolejne. Pamiętasz mój rąb na podjeździe? Miałam w nim posadzić cisa na pniu otoczonego ż
obwódką z bukszpanu. Kupiłam dzisiaj bukszpan ale zamiast cisa ze względów fajansowych chwilowo kupiłam jałowiec. I proszę o coś na jego temat a zwłaszcza czy nadaje się do tego rombu?

Melu, romb na wjeździe pamiętam.
Pytasz mnie co ja bym zrobiła? Ciężko podjąć decyzję. Chciałabyś aby ten klomb był już zrobiony - pewnie to rzecz naturalna. Ja bym posadziła jego tylko pod warunkiem, że nie byłaby to chwilowa zamiana do momentu kupna nowj rośliny. A to z tego względu, że jałowiec i bukszapny ukorzenią się na dobre.
A później kupisz cisa będziesz musiała wykopać jałowiec i myślę, że też bukszpany bo przesadzenie jałowca z pozytywnym wynikiem bez naruszenia ich będzie chyba nierealne.
Jałowce nie wymagają jakiś specjalnych uwarunkowań glebowych. Rosną dobrze w słońcu.
Chociaż z drugiej strony możesz założyć, że wymienisz jego jakby coś się stało z jałowcem.

Jałowiec do rombu pasuje
Masz zagwostkę? Sadź i masz krok do przodu. Skoro go kupiłaś tzn. zwróciłaś na niego uwagę- wpadł Ci w oko a to jest najważniejsze
Pozdrawiam i kolorowych snów w nowym domu życzę
asiach 22:12, 24 maj 2014

Kalamandyna napisał(a)
Dodam tylko że jest to kula na pniu.

Jak wyżej
asiach 22:17, 24 maj 2014

Gardener27 napisał(a)

Asiu u Ciebie deszczowo a u mnie 30 kresek na plusie Wszedłem do domu bo nie da się wytrzymać w tym słońcu Wszelkie prace ogrodowe odpadają Pozostaje lenienie się
Pozdrawiam

A ja nie miałam czasu na lenia. Przygotowanie do imprezy i do jutrzejszego wyjazdu do syna.
Teraz padam
Pozdrawiam serdecznie
asiach 22:23, 24 maj 2014

Gocha napisał(a)
Witaj Asiu. Wczoraj słuchając pogody jak mówili , że wielkie ulewy w Gorzowie to sobie od razu o Tobie pomyślałam i zasmuciłam się, że nie będziesz miała ładnej pogody w weekend. A u nas upał, nie da się nic robić . W cieniu 30 stopni. Pozdrawiam.

Gosiu, ulewa była nawet zdjęcia tego nie oddają. Ale cały dzień byłam zajęta teraz chwila wypoczynku. Jutro Wrocław i wieczorem do domu. Na ogród nie miałabym czasu. Ogród to moja odskocznia chwila relaksu - nie chodzę tam codziennie do pracy. On już po trosze żyje włąsnym życiem. To nie znaczy, że nie trzeba iść - tak ale nie codziennie. On odpoczywa ode mnie ja od niego Dzisiaj pod wieczór mały spacer A deszcz przydał się a ten cwar kilka tylko dni ale dał się we znaki popalił mi hortensje
Pozdrawiam ciepło
asiach 22:25, 24 maj 2014

polinka napisał(a)
Deszcz potrzebny, po tych upałach rośliny spragnione. Może i do nas troszkę dojdzie

Polinko też tak myślę
POzdrawiam i życzę miłego weekendu
asiach 22:26, 24 maj 2014

marta_d napisał(a)

Ładna pompa! U nas to samo

Czyli chociaż u nas rosliny napiją się do syta
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies