Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:13, 18 maj 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Fajny ten Zaprężyn Polinko, prawda? Pan bardzo miły ... ale żeby rzut beretem było z Kraka do Wrocka... no bite 2,5-3 godz. jazdy w jedną stronę... nie chce być inaczej

Aga plantacja świetna. Miałam pół godziny na sam na sam z bukszpanami Ale 2 czy 3 godz. to jeszcze nie aż tak dużo, w Biesy mam ponad 8
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:10, 18 maj 2014

Do góry
ewelaa74 napisał(a)
Witam
Matko! Ile ja się naszukałam Tojego wątku.... Kiedyś w wolnej chwili będąc w pracy przejrzałam Twój wątek pobieżnie z myślą, że jak wrócę do domu to na bank Ciebie znajdę. A tu minęło co najmniej 3 tygodnie...
Podobają mi się te Twoje geometryczne kształty. Z czasem może i u mnie zagoszczą
pozdrawiam

Ewela witaj u mnie i bardzo mi miło. Do geometrii namawiam z całego serca, wg mnie daje taki ład i uporządkowanie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:07, 18 maj 2014

Do góry
Zielona napisał(a)

dlatego ja na pinta nie zaglądam. Przeglądam tylko fotki z linków Marzenki i Konstancji, ale nie dłubię głębiej, bo bym utknęła na amen... Kiedyś Ty pokazałaś dereniowe czerwone gałązki, a ja nierozsądnie zaczęłam zgłębiać temat i... zajęło mi to tyle czasu, że uznałam za niebezpieczne... I masz rację... jest tak, że kiedy się napatrzy na te piękne fotki (często to tylko kwestia dobrego ujęcia!) to u siebie nie widzi się niczego ładnego...
Ale... wszystko jest dla ludzi - jak mawia mój Tato - trzeba umieć rozsądnie korzystać.

Pozdrawiam, Paulina!

Marta a Ty wiesz, że te derenie dalej chodzą mi po głowie Nie wiem jeszcze gdzie ale w przyszłym roku na pewno je gdzieś wcisnę
A co do pinta to na początku miałam załamania po cudach, które tam oglądałam ale dzisiaj patrząć z perspektywy czasu nie każdy może mieć ogród wymuskany, wypieszczony wręcz idealny. Z moim psiakiem jest to wręcz niemożliwe i już sobie włosów z głowy nie wyrywam Ogród ma mi dawać radość i satysfakcję a nie rozczarowanie i wieczne zamartwianie się czy daną roślinkę posadzić 5 cm do przodu czy może do tyłu. Pint niech będzie inspiracją ale nie przyprawiającą ból głowy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 01:37, 18 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Czym pryskać na grzyba? Wszystko jednym środkiem czy różnymi?

Podobno najlepsze na takie długotrwałe opady Signum. Mozesz lać też innymi środkami: topsin, previcur, alette
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:02, 17 maj 2014

Do góry
Czym pryskać na grzyba? Wszystko jednym środkiem czy różnymi?
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 19:32, 16 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Aniu ten karl foerster do jakiej wysokości rośnie?

Polinka z tego co kojarzę, to już za wiele nie urośnie. Za chwilę powinna zakwitnąć. Zaraz poszperam w zdjęciach i wstawię jakieś z ubiegłego roku.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:32, 16 maj 2014

Do góry
Danusiu chciałam podziękować Ci za bukszpanowy i za miłość do bukszpanów Dzięki Tobie od wczoraj jestem posiadaczką 7 kulek Gdyby nie Ty bukszpan kojarzyłby mi się tylko z gałązką do przystrojenia koszyczka wielkanocnego.
Pozdrawiam ciepło.
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 19:28, 16 maj 2014

Do góry
Aniu ten karl foerster do jakiej wysokości rośnie?
Ogród do kwadratu 19:12, 16 maj 2014

Do góry
Aga czy Ty czarujesz jakoś te swoje gracki?! Niewiarygodne, że one takie wielkie już Ja na wiosnę rozdzieliłam swoje i znów będę z dwa lata czekać na giganty
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:33, 16 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Najgorzej jak za długo jestem na Pinter...nic mi się pózniej u mnie nie podoba

dlatego ja na pinta nie zaglądam. Przeglądam tylko fotki z linków Marzenki i Konstancji, ale nie dłubię głębiej, bo bym utknęła na amen... Kiedyś Ty pokazałaś dereniowe czerwone gałązki, a ja nierozsądnie zaczęłam zgłębiać temat i... zajęło mi to tyle czasu, że uznałam za niebezpieczne... I masz rację... jest tak, że kiedy się napatrzy na te piękne fotki (często to tylko kwestia dobrego ujęcia!) to u siebie nie widzi się niczego ładnego...
Ale... wszystko jest dla ludzi - jak mawia mój Tato - trzeba umieć rozsądnie korzystać.

Pozdrawiam, Paulina!
Kraina Czarów w fazie projektów 18:30, 16 maj 2014

Do góry
Ala życzę poprawy pogody i pracowitej soboty w ogrodzie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:22, 16 maj 2014

Do góry
AlicyaLK napisał(a)

Zapewne Moja zeszłoroczna też idzie do przeróbki

Najgorzej jak za długo jestem na Pinter...nic mi się pózniej u mnie nie podoba
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:20, 16 maj 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Bukszpany sliczne i fajnie sie na rabacie prezentują, mnie krzaczki na kulki ...chyba z tej plantacji przywoziła nasza Nikita....juz dawno rosna u mnie a teraz chciałam na obwódke dookoła palcyku żwirkowego, nie wiesz do kiedy kopia - bede jechac z Łodzi do Wrocławia pod koniec miesiaca to bym wpadła, kupiła....śliczne sa i slicznie u ciebie sie robi, a jakie masz wielgasne żurawy ...

Małgosiu bukszpany z tej samej plantacji co Twoje resztę napiszę na pw.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:17, 16 maj 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

a co to jest za wiśnia ? ja ma jedną z czasów przedogrodowiskowych nn, wiem tylko że wiśnia japońska ozdobna i nie wiem kiedy ja ciąc a słabo kwitnie........a twoja to jaka ?

Małgosiu to śliwa wiśniowa Nigra. Ciąć ją należy po przekwitnięciu kwiatków ale też podobno nie trzeba jej przycinać wcale. Ja moją tnę bo chcę z niej zrobić gęstą kulkę.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:17, 16 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Ala wiesz, że w tamtym roku zakładałam ogród i pamiętasz jak doradzałaś mi w sprawie rabaty wrzosowej? Zrobiłam ją w kwadraty a w tym roku cała kompozycja została przeniesiona w inną część a tu poszły kulki Podejrzewam, że jeszcze nie raz zmienisz koncepcję

Zapewne Moja zeszłoroczna też idzie do przeróbki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:13, 16 maj 2014

Do góry
AlicyaLK napisał(a)

hop siup, ale gdzie ja takie kulki bym u siebie dała... Już tyle razy zmieniałam koncepcję, że już się boję kolejny raz

Ala wiesz, że w tamtym roku zakładałam ogród i pamiętasz jak doradzałaś mi w sprawie rabaty wrzosowej? Zrobiłam ją w kwadraty a w tym roku cała kompozycja została przeniesiona w inną część a tu poszły kulki Podejrzewam, że jeszcze nie raz zmienisz koncepcję
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:43, 16 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Lawenda w pączkach?? To mnie zdziwiłaś Ale stipą jestem po prostu zaskoczona i zauroczona. Mało, która trawa jest teraz taka piękna a tu proszę, jednoroczna a najwytrwalsza.
Ściskam mocno Joanko i wiem co przeżywasz

Polinko,
zarówno laweenda jak i stipa mnie zaskoczyły. Lawendy posadzone w ubiegłym roku ale mają wyjątkowo słoneczne stanowisko i pewnie dlatego tak wystartowały. Po zimie wyglądały bardzo ładnie jakby dopiero posadzone, a teraz tak wcześnie w pąkach. Parę stip po zimie wyrzuciłam bo były tak pół na pół żywe, te na zdjęciach nawet ładne jak na jednoroczne
Dziękuje Polinko i pozdrawiam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:41, 16 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Wybrane cuda

Boskie te buksy ? czy to jest ta słynna podwrocławska plantacja z której kupuje pół ogrodowiska ?
Daj namiar na pryw gdzie i co i po ile ?
Dziekuje z góry za info.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:35, 16 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Wiśnia idzie dzisiaj pod sekatorek

a co to jest za wiśnia ? ja ma jedną z czasów przedogrodowiskowych nn, wiem tylko że wiśnia japońska ozdobna i nie wiem kiedy ja ciąc a słabo kwitnie........a twoja to jaka ?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:00, 16 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Ala z Krakowa do Wrocka autostradą to rzut beretem

hop siup, ale gdzie ja takie kulki bym u siebie dała... Już tyle razy zmieniałam koncepcję, że już się boję kolejny raz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies