Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kraina Czarów w fazie projektów

Kraina Czarów w fazie projektów

AlicyaLK 15:58, 20 maj 2014

regli napisał(a)
Polinko, Ala ma w wizytówce, że dołączyła 25 marca, a ja 5 maja, jak Ty No i nic sobie na rocznicę nie kupiłam [/quote

a ja nawet nie wiem, kiedy dołączyłam no pięknie...
polinka 07:10, 21 maj 2014

regli napisał(a)
Polinko, Ala ma w wizytówce, że dołączyła 25 marca, a ja 5 maja, jak Ty No i nic sobie na rocznicę nie kupiłam

Spojrzałam na datę założenia wątku, nie pomyślałam o wizytówce. Ale to nic, w maju się ujawniłyśmy to możemy sobie gratki składać
AlicyaLK 10:24, 21 maj 2014

polinka napisał(a)

Spojrzałam na datę założenia wątku, nie pomyślałam o wizytówce. Ale to nic, w maju się ujawniłyśmy to możemy sobie gratki składać

Tylko nie mów, że o 7 pisałaś już do mnie z pracy
AlicyaLK 10:39, 21 maj 2014

U mnie wczoraj niestety konieczne były opryski i sekator w dłoni. Moje dwie trzmieliny chyba zaatakował grzyb, tak więc wycinałam wszystkie listki i gałązki i pryskałam Topsinem, mam nadzieję, że to im pomoże

Z tulipanów już nic nie zostało Wszystkie łodyżki poszły pod nóż... zostały tylko paskudne liście Że też trzeba czekać, na to, aby zbrzydły jeszcze bardziej

I w zasadzie tyle... czekam na sobotę będę przerabiać rabatkę i zakładać hostowisko
polinka 11:31, 21 maj 2014

AlicyaLK napisał(a)

Tylko nie mów, że o 7 pisałaś już do mnie z pracy

Zaczynam o 6.30
Ja wczoraj też pryskałam Topsinem,cały ogród prewencyjnie obleciałam
AlicyaLK 11:47, 21 maj 2014

polinka napisał(a)

Zaczynam o 6.30
Ja wczoraj też pryskałam Topsinem,cały ogród prewencyjnie obleciałam

Boziu i do 19 siedzisz??? to ja już nie narzekam na swoją pracę... ja piję kawę na słonecznym tarasie i wtedy zwlekam się do pracy na 9.00

Polinka, a tym Topsinem to można sobie tak bezkarnie psikać prewencyjnie?? Nie zaszkodzi jakimś owadom? Ja się zawsze boję chemii używać w ogrodzie... Co pryskałaś? Hortki też spryskać prewencyjnie? Co Ty pryskałaś?
polinka 13:02, 21 maj 2014

Wczoraj się troszkę poedukowałam nt. oprysków na grzyba. Marzenka pryska Calypso ( nieszkodliwy dla pszczół) tylko zaatakowane rośliny. Jak dobrze pamiętam Syla pryska cały ogród Topsinem. Ja wczoraj pryskałam bukszpany, hortki, śliwy, wrzosy, hosty. Ominęłam trawy, liliowce, żurawki, bluszcz, lawendę i szałwię.
Jak chcesz więcej się dowiedzieć poczytaj ostatnie kilka stron u Marzenki, ciekawa dyskusja była nt. chemii w ogrodzie
AlicyaLK 15:09, 21 maj 2014

polinka napisał(a)
Wczoraj się troszkę poedukowałam nt. oprysków na grzyba. Marzenka pryska Calypso ( nieszkodliwy dla pszczół) tylko zaatakowane rośliny. Jak dobrze pamiętam Syla pryska cały ogród Topsinem. Ja wczoraj pryskałam bukszpany, hortki, śliwy, wrzosy, hosty. Ominęłam trawy, liliowce, żurawki, bluszcz, lawendę i szałwię.
Jak chcesz więcej się dowiedzieć poczytaj ostatnie kilka stron u Marzenki, ciekawa dyskusja była nt. chemii w ogrodzie

hmmm zaglądnę tam i poczytam w takim razie... Może hortki na wszelki wypadek popryskam...
Ozz 21:11, 21 maj 2014

Zaglądam by się dopisać i mimo, że nie zagłębiałam się bardzo w perypetie po drodze to taka myśl mnie nawiedziła - a nie chcesz posadzić czegoś pod ogrodzeniem na żwirowym placyku z prawej strony domu? Tak, żeby te domy sąsiedzkie trochę zakryć.

Taka ładna wiśnia Amanogawa by się pięknie nadawała lub co innego kolumnowego, hm?

Pozdrawiam.
AlicyaLK 21:55, 21 maj 2014

Ozz napisał(a)
Zaglądam by się dopisać i mimo, że nie zagłębiałam się bardzo w perypetie po drodze to taka myśl mnie nawiedziła - a nie chcesz posadzić czegoś pod ogrodzeniem na żwirowym placyku z prawej strony domu? Tak, żeby te domy sąsiedzkie trochę zakryć.

Taka ładna wiśnia Amanogawa by się pięknie nadawała lub co innego kolumnowego, hm?

Pozdrawiam.

czy mowimy o żwirowym placyku pod drewnianym ogrodzeniem? Tam juz jest kostka i waska rabatka z trzmielinami na pniu sąsiedzi tam mi bardzo nie przeszkadzają bo ich prawie nie ma, a zresztą najbliższemu sąsiadowi zacieniłabym warzywnik caly nie będę złośliwa ale dziękuję za odwiedziny i za pomyśl musze wrzucic nowsze zdjecia, to moze cos fajnego doradzisz wiśnia mi sie ta szalenie podoba juz i myslalam, gdzie by jej bylo dobrze, ale mamy ten mój ogródek i juz mocno zadrzewiony