Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

"Baśniowy" Ogród 16:20, 10 mar 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Basiu jak czytam o rozprawie o zasadności łóżka w ogrodzie to przypomina mi się moja żelazna zasada że w lipcu nic nie robię w ogrodzie tylko leżę i odpoczywam ........no i w tamtym roku leżałam ....całe 5 dni . z wiekiem coraz mniej silnej woli u mnie do leżenia . pozdrawiam

Alinka z wiekiem coraz mniej silnej woli do leżenia, tzn., że z wiekiem coraz więcej siły Ci przybywa, ja tez tak chce hehe

Gosiniak napisał(a)
Pozdrawiam niedzielnie, jaka u ciebie pogoda, pada deszcz?

Gosia u nas makabra rano deszcz z gradem a teraz też kropi.

Agatka dzięki za kwiatucha
Liliowo i kolorowo:) 15:20, 10 mar 2013

Do góry
Różyczki masz piękne, nie wątp w siebie, nie ma opcji, żeby się nie udało, a co do dostępności to jestem zdziwiona. Ja kupuję w szkółce na miejscu, więc nie podpowiem gdzie jeszcze mogłabyś kupić.
Będziemy niedługo podziwiać razem z tobą nowa rabatkę
pozdrawiam niedzielnie
Wszystko o czym ... Marzysz 15:16, 10 mar 2013

Do góry
Kasiu nie martw się na zapas, już tak raz było u kilku osób na forum, pogoda nas nie rozpieszcza niestety, ale jak mówi dobry duszek- Bociek już bliżej jak dalej....
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:06, 10 mar 2013

Do góry
Fotki śliczne, jak zawsze zresztą
Poczytałam trochę, przygodę z autem- najważniejsze że się dobrze skończyła,
o świętowaniu i wątrobie- widziałam w tv pokazywali ile oni kwiatów w ten jeden dzień kupują- tyle co przez całe kolejne pół roku.
Anitko dobrego dnia i udanego tygodnia
Ogród w skali mikro :) 15:03, 10 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

A w gruncie rzeczy to niesprawiedliwe, dzień chłopaka, dzień mężczyzny, a kobietki tylko jedno święto mają.

Miłej niedzielki

Gosinku Oni cały rok mają święto
Ania i róże i cała reszta :) 14:59, 10 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Aniu dziękuję za podpowiedź w sprawie chopina,
piękne róże pokazujesz, cudeńka po prostu

Dziękuje Gosiu .

Edi00 napisał(a)
Dotarłam do końca wątku Miło spędziłam wczorajszy wieczór i dzisiejszy poranek w Twoim ogrodzie, notes oczywiście zapisany poradami i odmianami róż, w których się zakochałam Dziękuję za to

Edytko, to ja dziękuję, bardzo mi miło .
Czytam właśnie Twój wątek, nie doczytałam gdzie mieszkasz. W jakich okolicach? Ta powódź bardzo smuciła mnie i do dziś smuci, jak o niej pomyślę . Mojej znajomej zatopiło cały dom, nowo wybudowany, równo ze mną się budowała. Żal patrzeć było na dokonane straty przez ten żywioł. Dom był zatopiony po sam dach, też dwukrotnie. Jaki typ róż najbardziej Ci odpowiada na tę chwilę? I jakie barwy?

Marzena2007 napisał(a)
Aniu przeklejam z wątku o austinkach pytanie....
Postanowione!!! Muszą się u mnie austinki pojawić. Mam na razie szt 1 - Golden celebration ale jestem zachwycona. Czy możecie mi polecić austinkę o podobnym pokroju.
Chciałabym posadzić róże o kolorze różowym przy trejażu o wysokosci do 1,5 m
chciałabym aby kwitła długo i obficie oraz na róznej wysokosć . Myslę o James Galeway, Abraham derby lub cottage rose???

Czytałam o nich na Twoim blogu i w rosarium ale gubię się w ocenie....
Zaczyan czytać Twój wątek od nowa

Cottage mogę polecić, Abrahama raczej nie, nie u każdego się spisuje. Śledzę wątki o tematyce różanej już od ponad 5 lat i na temat pewnych odmian już sobie zdanie wyrobiłam . Poleciłabym klasykę - Mary Rose lub nowsze - A Shropshire Lad, James Galway, Princess Alexandra of Kent. Szczególnie ta ostatnia ma dobre oceny pod kątem kwitnienia na całej wysokości.
Ogród w skali mikro :) 14:56, 10 mar 2013

Do góry
U mnie o dniu Mężczyzny nie wspominajcie, ok?, lepiej żeby się nie dowiedział...hihi,
A w gruncie rzeczy to niesprawiedliwe, dzień chłopaka, dzień mężczyzny, a kobietki tylko jedno święto mają.

Ela ja kobei nie wysiałam, ale chyba będą dostępne niedaleko mnie gotowe sadzonki, więc na pewno sobie kupię
Miłej niedzielki
Moje ukochane miejsce na ziemi 14:49, 10 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Fajny prezent, tylko pozazdrościć, kuszą już tymi roślinkami, tylko ta zima jeszcze odstrasza, ale niebawem......
Buziaczki

Gosiu przeraża mnie pogoda, szczególnie mrozy....
a śnieg w tej sytuacji to dobre rozwiązanie
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 14:46, 10 mar 2013

Do góry
Kawa pysznościowa była
i aż nie dowierzam 6 stopni masz- też chcę taką pogodę, u mnie tylko 0- chucham na ten termometr, a on ani drgnie, szczerze to nie wiem jak ten tydzień zniosę, bo ciągle trzeba czekać a tu jeszcze straszą w telewizji i za każdym razem jak oglądam -17 zapowiadają pewnie na wschodzie i w nocy, ale jednak.
Nigdy nie mów nigdy 14:40, 10 mar 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Jeżeli chodzi o wszelkie parametry, co kupić...to raczej też na mojej głowie M wykonawstwem się zajmie

Myślę, że kupię taki czarny plastikowy pojemnik do wkopania, a na to jakaś konstrukcja metalowa, na której kamień się oprze. Będę meldować

O to koniecznie pokazuj, opisuj itd. a ja będę chłonąć wiedzę, już co nieco wiem, Ania pokazała u siebie kamienie, ależ ona wielkie ma.
Spokojnej niedzieli życzę
"Baśniowy" Ogród 14:37, 10 mar 2013

Do góry
Pozdrawiam niedzielnie, jaka u ciebie pogoda, pada deszcz?
Boćkowe perypetie ogrodkowe 14:35, 10 mar 2013

Do góry
Bociek tobie miotła nie potrzebna przecież, latać i bez tego potrafisz
To lepiej mi podrzuć bo ja takiej profesjonalnej nie posiadam a też ciągle czaruję- na razie 0 wyczarowałam, czy to można nazwać sukcesem?
Igiełkowy ogródeczek 14:31, 10 mar 2013

Do góry
No właśnie drogo, w poniedziałek podzwonię, bo mam jeden namiar na bukszpany, zobaczymy, czy jest szansa gdzieś taniej kupić, a w biedronce też będą?....nie wiedziałam, w takim razie biedronki i lidle atakowane będą w najbliższym czasie....przez spragnonych bukszpanów ogrodowiczan...
Igiełkowy ogródeczek 14:21, 10 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ela- ja wczoraj chciałam kupić a tu nie ma w necie jest, ja właśnie z all dziś zamówię i jeszcze siarkę rozdrobnioną, bo to dobre pod rododendrony.
Te buksiki z lidla to trzeba osobiście zobaczyć, choć w zeszłym roku ktoś kupował i pokazywał, nie pamiętam teraz kto i całkiem ładne były, tyle że mi się zdaje, że to nadal drogo, przecież takich małych to na metr sporo wejdzie.

Myślę , że lada moment będą w biedronce , w tamtym roku przed świętami były ... też wydaje mi się , że drogo ... u szkółkach w tamtym sezonie były po 4 zł takie malutkie ....

Pozdrawiam

Gosiu.
Igiełkowy ogródeczek 14:17, 10 mar 2013

Do góry
Ela- ja wczoraj chciałam kupić a tu nie ma w necie jest, ja właśnie z all dziś zamówię i jeszcze siarkę rozdrobnioną, bo to dobre pod rododendrony.
Te buksiki z lidla to trzeba osobiście zobaczyć, choć w zeszłym roku ktoś kupował i pokazywał, nie pamiętam teraz kto i całkiem ładne były, tyle że mi się zdaje, że to nadal drogo, przecież takich małych to na metr sporo wejdzie.

Aniu- u mnie tylko 0 stopni
Ale kawka Ja rzadko piję, ale takiej to bym się nie oparła.....dzięki

Kasiu- to zazdroszczę wam pogody, a tobie jeszcze kamola

Basiu- właśnie spałaszowałam kawałeczek, kawką popiłam i czuję się rewelacyjnie, mimo że za oknem dość smutny widok, bo wiosny brak.

Bociek- ja się nie poddaję i czaruję bez końca, w przyszłym tygodniu to już trawniczek powinien być grabiony, sprzątany i trzymam się planu że tak będzie W zeszłym roku 17 robiłam areację.
Ogród niby nowoczesny ale... 13:29, 10 mar 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Ja pokażę bo Madzia się wstydzi
Ten sprzatał

A ten podlewał to co Madzia posiała

Ewka..ja muszę dobrze porozglądąc się po mojej chałupce i znależć kamerki , którymi podladasz moich pomocików
Marzena2007 napisał(a)
Ale dyskusje o fartuszkach
Pokażesz jutro jak posiałaś? A jak deseczki na warzywniak?

Pokaże
Deseczki przygotowane...może też pokaże
ka1sia napisał(a)
no z taką pomocą to też bym posiała

Hola hola...sama siałam. Panowie tylko sprzątali i podlewali...
Gosiniak napisał(a)
Drugiego poznaję...on już u kogoś podlewał...hihi
Widzę Madzia w doświadczonych gustuje, co by jej ogródka nie zepsuł
A pierwszy widać silny- chyba że bicepsy napompowane powietrzem....
Ale się ubawiłam....hihih
Pozdrówka ślę

Ja też
Boćkowe perypetie ogrodkowe 12:44, 10 mar 2013

Do góry
Aniu asc, Bogdziu, Gosiniak, Alinko, Aniu monteverde, Gosiaku, aga_k dziekuje Dziewczyny

Igiełkowy ogródeczek 12:13, 10 mar 2013

Do góry
Danusiu- bardzo optymistyczne
Basiu- podobno tylko do soboty, przynajmniej ja tak słyszałam, innych nie przyjmuję do wiadomości
Teresa- jak to co...? U mnie mają stać przed drzwiami, więc nic innego jak bukszpany i jakieś kwiaty sezonowe na około nie przychodzi mi do głowy Jak będę miała więcej doniczek to zacznę kombinować, na razie musi być ogrodowiskowo
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 12:10, 10 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Aniu ależ ty się rozwijasz ogrodowo, złapałaś bakcyla na całego, z aparatem się nie rozstajesz- ja też...hihi
I jaka pozytywna energia bije z twoich postów, a z premii nie ma co się dziwić, człowiek radośniejszy to i wydajniejszy
Hosty dopiero sobie pooglądam, więc będę chwalić jak obejrzę
Pan od cięcia widać poznał się na prawdziwej ogrodniczce- wiedzę przyswoisz, najważniejsze jest zamiłowanie do roślin a tego ci nie brakuje

Gosia - miód lejesz na me serce Dzięki wielkie. O hostach napiszę na priv Pozdrawiam
Nigdy nie mów nigdy 11:47, 10 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Kamień świetny, będę dokładnie śledzić jego przeistaczanie się w ciurkadełko, jak możesz napisz mi na czym go ustawisz, bo to jednak spory ciężar, ja się też przymierzam, nie wiem jeszcze co z tego wyjdzie, bo ja z tym tematem raczej sama jestem, jak nie załatwię wszystkiego to nie będzie, a ja bardzo chcę

Jeżeli chodzi o wszelkie parametry, co kupić...to raczej też na mojej głowie M wykonawstwem się zajmie

Myślę, że kupię taki czarny plastikowy pojemnik do wkopania, a na to jakaś konstrukcja metalowa, na której kamień się oprze. Będę meldować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies