Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Mala_Mi 13:01, 10 mar 2013

Białe aksamitki wpadają w żółtawy odcień......
Dzięki za kawusię
anna_g 13:04, 10 mar 2013

Wczoraj obchodzik robiłam i patrzyłam co tam nowego. Wiele nowego nie ma - jedynie bardziej się rozwijają pąki- u mnie dość ciepło jest ja na to co zapowiadali - +6 stopni, na razie nie pada, nie wieje szczególnie, jest nieźle, ale jeszcze nie "rozpakowałam" roślin, bo jak tak
Wyszły dodatkowe 4 tulipki - maluśko ale wyszły, zatem mam nadzieję, na następne też.
Kilka marnych zdjątek wszystko to już było, no ale... na to co będzie to dopiero poczekać trzeba

anna_g 13:06, 10 mar 2013

GosiaJoanna 13:13, 10 mar 2013

Ale wiosennie już u Ciebie Dziekuję za kawusię ...miłej niedzieli.
nieszka 13:14, 10 mar 2013

Kurcze jakbyśmy w jakiejś innej Polsce mieszkały
U mnie bialuśko ale nie od przebiśniegów...
Gosiniak 14:46, 10 mar 2013

Kawa pysznościowa była
i aż nie dowierzam 6 stopni masz- też chcę taką pogodę, u mnie tylko 0- chucham na ten termometr, a on ani drgnie, szczerze to nie wiem jak ten tydzień zniosę, bo ciągle trzeba czekać a tu jeszcze straszą w telewizji i za każdym razem jak oglądam -17 zapowiadają pewnie na wschodzie i w nocy, ale jednak.
gierczusia 16:25, 10 mar 2013

Piękne zdjątka robisz ... Laaaa ... A ogrodowej wyobraźni nabierzemy na spokojnie ...

Właśnie odkryłam kolejną rzecz .., obie jesteśmy śpioxhami

I za kawusię dzieki ... A do Źurka też jeżdzisz ??
danuta_szwajcer 19:24, 10 mar 2013

ale Ty masz policzone wszystko wszystko musi pasowac ja to nawet juz nie pamietam gdzie co jesienia posadziłam piekne masz te przebisniegi u mnie dopiero wychodza
anna_g 22:28, 10 mar 2013

Nieszko i Gosiu u mnie faktycznie bezśnieżnie (tfu tfu odpukać) i bezmroźnie (tfu tfu odpukać x 2) ale i tak jest nieprzyjemnie już. Temperatura ok. 1 - wilgotno, zimno odczuwalne, brrrr... ale roślinki powinny to przeżyć bez problemu (o ile się nie pogorszy) - tylko nie wiem jak ja to przeżyję Będę się "grzała" na Ogrodowisku...

Ela nie znam Żurka - wrzuciłam w google i mi wyszło że to daleko ode mnie chyba. Śpiochem jestem okropnym, a że wczoraj w babskim gronie "ucztowałam" do nocy to dzisiaj już mi się oczka zamykają Miło mi, że znalazłaś nam wspólne cechy - może i więcej się jeszcze znajdzie

Danusiu - no coś Ty - jakie tam policzone, jakie tam pasuje... to wszystko przez ten brak wyobraźni. Np. w zeszłym roku kupiłam klona Atropurpureum - bo mi sie podobał, ale nie miałam dla niego planu - i do dzisiaj nie mam pojęcia gdzie go wsadzić - na razie siedzi w donicy i chyba tak pozostanie przez ten sezon bo zupełnie nie mam na niego pomysłu i nigdzie mi nie pasuje. Bo to jest tak - ja muszę mieć jakiś pomysł zanim coś kupię a Ty za to masz Ogród pełen barw, zapachów, uroku - i kwiatów które zapierają dech Ja Tobie zazdraszczam

Dobrej nocy kobitki miłe. Ja już dzisiaj "odpadam"
anna_g 10:00, 11 mar 2013

U mnie dzisiaj szpetnie jest - choć bez mrozu i śniegu - za to leje i zimno, brrrrr.... ale deszcz nie jest zły...
Dzisiaj wychodząc do pracy zrobiłam jak zwykle "poranny apel" tulipankom - odliczyły do 14 i pół - bo jeden taki maluśki - czy mogą dwa tulipanki wyjść z jednej cebulki (no co? ja się nie znam) ? to już prawie połowa - a jakie śliczne grubaski z nich Teraz je podleje potem będzie ciepło, może co z nich będzie.
Pozdrawiam wszystkich poniedziałkowo i do roboty biorę się