Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

gierczusia 13:51, 09 mar 2013

Ależ się ubawiłam z tej Twojej premii :... To ten wieczny ogrodowiskowy uśmiech to sprawił .. .. Ja też go mam ... Gdybyś chciała jechać do Kapiasów to daj znać , może też się wybiorę i jakąś kawuśkę zaliczymy ... Co do host .. Nie znam tych odmian , to się nie wypowiem ,ale pewnikiem będą śliczne ..,
Ja mam dwie wielkie hosty , ale zwykle zielone.. Będę chyba je dzielić ( choć nigy tego jeszcze nie robiłam ) .. Gdybyś więc zwykłych teź potrzebowała to napisz , może mi się uda .. Będę miała wtedy motywację
anna_g 15:59, 09 mar 2013

gierczusia napisał(a)
Ależ się ubawiłam z tej Twojej premii :... To ten wieczny ogrodowiskowy uśmiech to sprawił .. .. Ja też go mam ... Gdybyś chciała jechać do Kapiasów to daj znać , może też się wybiorę i jakąś kawuśkę zaliczymy ... Co do host .. Nie znam tych odmian , to się nie wypowiem ,ale pewnikiem będą śliczne ..,
Ja mam dwie wielkie hosty , ale zwykle zielone.. Będę chyba je dzielić ( choć nigy tego jeszcze nie robiłam ) .. Gdybyś więc zwykłych teź potrzebowała to napisz , może mi się uda .. Będę miała wtedy motywację

Super pomysł Ela - dam znać jak się wybierać będę do Kapiasów - może nam się uda umówić na kawkę
Poganiaj nas, poganiaj - to pozytywne działanie było Liczę na takie poganianie - ktoś przecież musi to robić
Co do host - to zobaczę co mi przyjdzie i jaką rabatę wydzielę, i jak mi się wszystko zgra to oczywiście chetnie skorzystam z propozycji
Pozdrawiam
dzisiaj idę wieczorkiem balować z "babami z roboty" pracujemy niby razem ale w innych miejscowościach więc się rzadko widujemy - i po raz pierwszy od lat 7 się spotkamy w pełnym gronie oj się będzie działo
anna_g 16:00, 09 mar 2013

bialofiolet napisał(a)
Ja kobeę dziś wsadzam do ziemi a nasion było 6. szt.

No to masz większe szanse Trzymam kciuki i zdawaj relację
anna_g 16:06, 09 mar 2013

Informuję że cięcia iglaków i nie tylko, którym to sie chwaliłam nieustannie - jednak nic dzisiaj nie wyszło bo w nocy padało i było bardzo mokro. Ale pan fachowiec obcinacz był, połaził ze mną po ogrodzie, powiedziałam mu co i jak widzę - zgodził się że dobrze myślę (nie powiedziałam że to nie ja ino Ogrodowisko, a co będę od razu odkrywać wszystkie karty - niech myśli że to ja taka profesjonalistka jestem to się na pewno bardziej przyłoży
I jak tylko będzie sucho - przyjdzie i zrobi co należy. Obiecał, że nawet jeśli będzie w godzinach mojej pracy - to poczeka z choćby jednym drzewem i pokaże mi jak się to robi.
Przy okazji dowiedziałam się, że mam w ogrodzie trzy świerki serbskie... wot ogrodnik ze mnie Ale i tak podejrzewam że "na mojej ulicy" jestem jedyną która to wie
Gosiniak 21:06, 09 mar 2013

Aniu ależ ty się rozwijasz ogrodowo, złapałaś bakcyla na całego, z aparatem się nie rozstajesz- ja też...hihi
I jaka pozytywna energia bije z twoich postów, a z premii nie ma co się dziwić, człowiek radośniejszy to i wydajniejszy
Hosty dopiero sobie pooglądam, więc będę chwalić jak obejrzę
Pan od cięcia widać poznał się na prawdziwej ogrodniczce- wiedzę przyswoisz, najważniejsze jest zamiłowanie do roślin a tego ci nie brakuje
Gosiniak 21:12, 09 mar 2013

Piękne są, napisz mi gdzie zamówiłaś, może być na priv
aniula 23:53, 09 mar 2013

anna_g napisał(a)
Asia no jeszcze mi się nie udało, ale wierzę że się uda. Pierwszy raz w życiu tak planuję w ogrodzie jak teraz. Jedną rabatkę zaplanowałam na jednoroczne we wszystkich kolorach - tzn. ja właściwie zaplanowałam w różu i bieli, ale mój młodszy syn który mi często pomaga w ogrodzie uparł się na aksamitki - ja osobiście za nimi nie przepadam, ale fakt że są niezawodne No różowych aksamitek jeszcze nie widziałam W związku z czym - plany się zmieniły - bo skoro młody chce to niech sieje - i teraz jest plan kolorowego misz-maszu dlatego jednoroczne że jak nas oczy zabolą to tylko przez jedno lato I tak jest z moim planami. Są jednak często modyfikowane Poza tym powiem Ci, że ja z kolei nie mam"ogrodowej wyobraźni i intuicji" o wszystkim muszę najpierw poczytać, przetworzyć, przemielić Bywa to męczące i czasochłonne Ale fajne..

Ania, a ja kupiłam w tym roku białe aksamitki - te by Ci pasowały.

A co do kobei, to nasionka z różnych firm różnie kiełkują. Mi z jednej wyszło 100%, z drugiej na razie... nic! Dziś wysiałam jeszcze jedno opakowanie, w którym były... 3! nasionka... zobaczymy ile wyjdzie. A tych, które w 100% wykiełkowały było 10 sztuk, mało tego, cena za opakowanie była taka sama, jak tych, których jest tylko 3.... Normalnie skandal!!!

Ach, a ogrodowej wyobraźni i intuicji, to ja jeszcze bardziej nie mam I też czytam, czytam, czytam, czasem aż do rana...
anna_g 12:10, 10 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
Aniu ależ ty się rozwijasz ogrodowo, złapałaś bakcyla na całego, z aparatem się nie rozstajesz- ja też...hihi
I jaka pozytywna energia bije z twoich postów, a z premii nie ma co się dziwić, człowiek radośniejszy to i wydajniejszy
Hosty dopiero sobie pooglądam, więc będę chwalić jak obejrzę
Pan od cięcia widać poznał się na prawdziwej ogrodniczce- wiedzę przyswoisz, najważniejsze jest zamiłowanie do roślin a tego ci nie brakuje

Gosia - miód lejesz na me serce Dzięki wielkie. O hostach napiszę na priv Pozdrawiam
anna_g 12:14, 10 mar 2013

aniula napisał(a)

Ania, a ja kupiłam w tym roku białe aksamitki - te by Ci pasowały.

A co do kobei, to nasionka z różnych firm różnie kiełkują. Mi z jednej wyszło 100%, z drugiej na razie... nic! Dziś wysiałam jeszcze jedno opakowanie, w którym były... 3! nasionka... zobaczymy ile wyjdzie. A tych, które w 100% wykiełkowały było 10 sztuk, mało tego, cena za opakowanie była taka sama, jak tych, których jest tylko 3.... Normalnie skandal!!!

Ach, a ogrodowej wyobraźni i intuicji, to ja jeszcze bardziej nie mam I też czytam, czytam, czytam, czasem aż do rana...

To ciekawe ja tą kobee "pakują" - chyba na wagę... Ja moim mówię codziennie, że po prostu MUSZĄ wyjść Przedwczoraj posiałam zatrwian i dzisiaj już kiełkuje - to ja to chyba wszystko za wcześnie posiałam... Nic to człowiek uczy się cały czas

Do rana Aniula???? Oj to ja nie dałabym rady - chociaż północ przekraczam często, ale śpioch ogromny jestem i niewyspana to zła jak osa

A co do wyobraźni ogrodowej to ja mam nadzieję, że tu jej nabędę - niektóre sprawy po prostu wymagają wiedzy - no bo co tu sobie wyobrażać jak się nie wiem o co chodzi Pozdrawiam
grazyna 12:43, 10 mar 2013

anna_g napisał(a)

....- niektóre sprawy po prostu wymagają wiedzy - no bo co tu sobie wyobrażać jak się nie wiem o co [/b[b]]chodzi

No i tego było mi potrzeba w ten ponuracki dzień, rozbawiłam się do łez, miłego dnia