Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z czereśnią 23:30, 28 lip 2019

Do góry
Bożenko - też mam takie wrażenie, że takich odmian już kupić nie można ale nie wiem na pewno w każdym razie ja z takiej robię sadzonki, na razie z efektem żadnym ale nie tak bardzo dawno je robiłam.

Basiu w takich miejscach czuje się spokój, prawda? Niestety, nie padało. Wiało tak, że pochowałam donice, błyskało się i zachmurzyło bardzo. Dobrze, że nie bylo jakiegoś pogodowego szaleństwa bo teraz to czasem "strach się bać" ale jednak trochę popadać mogło a nie tylko straszyć... i tak dobrze, że podlałam wcześniej nie bardzo wierząc w ten deszcz
Za drzwiami do ogrodu... 23:29, 28 lip 2019

Do góry
Rabata przy warzywniaku i ziołownik...
W ogródku Iwony 23:28, 28 lip 2019

Do góry
Ogródek dopieszczony, pyszne jedzonko, pogoda super....
Spotkanie jak zawsze udane.
Dzięki wielkie za zaproszenie.

Ogród z czereśnią 23:18, 28 lip 2019

Do góry
anna_g napisał(a)

Bardzo lubię takie klimatyczne miejsca. Są takie swobodne i niewymuszone. I bardzo naturalne.
Padało u Was, Aniu?
Malwowy ogród 23:16, 28 lip 2019

Do góry
I oczywiście, ogród nie może istnieć bez budlei. Kocham ten zapach.

I malwy, kwiat/chwast, który zrobił ze mnie ogrodniczkę

Ogród zapachów u Jasi 23:11, 28 lip 2019

Do góry
Poziomka napisał(a)

Mariolu dziękuję za niezapominajkowe życzenia. I serdecznie zapraszam

11.06.2019

i bukiecik dla Ciebie z goździków

Bardzo dziękuję
Z przyjemnością oglądam fotki mojego ulubionego przedogródka i nie tylko. Ciekawa jestem tej wyczekiwanej dalii?
Za drzwiami do ogrodu... 23:07, 28 lip 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękny, słoneczny, kolorowy widoczek ogrodowy

Słoneczka nam ostatnio nie brakuje A jak słoneczko to i słoneczniki

Malwowy ogród 23:02, 28 lip 2019

Do góry
No i to tak. Mam jeszcze jedno miejsce niezagospodarowane ale upalne lato tego roku wstrzymało działania. Czekam do jesieni.
Malwowy ogród 22:57, 28 lip 2019

Do góry
Dwa lata temu postanowiłam, że zaprojektuję mój ogród. Mąż twierdzi, że jest ze mnie bardzo dumny. A ja sobie odpuszczam. Jest tak jak potrafiłam zrobić, Korzystałam oczywiście z tego, co było wcześniej. Przesadzałam, dosadzałam, zmieniałam.

Osiedlowy ogródek 22:55, 28 lip 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Do klonów pasują mi zawsze hakone

A coś zimozielonego?
A rododendron?
Hakone mam z prawej strony od klona. Przed hortensjami mam kulki bukszpanowe i pomiędzy hakone Strip it rich.

Jak wywalę mahonie to będzie sporo miejsca.

Anitka kiedyś proponowała przesunięcie klona w prawo i otoczenie go hortensjami nam tam 3 szt. ale eM mi marudzi i na razie klon zostaje na swoim miejscu.

Z lewej strony klona między płotem a hortensjami mam jeszcze puste miejsce po przeniesionych cisach do zagospodarowania i też na razie nic tam nie wymyśliłam.
Anitka proponowała bordowe pęcherznice ale jakoś mi tam nie pasują.
Byłyby bordowe obok bordowego klona...
Chyba że klona przeniosę dalej w prawo...
Ech te dylematy...
Malwowy ogród 22:52, 28 lip 2019

Do góry
Mój ogród składa się z czterech części. Chciałam zbudować klimatyczną całość. Założenie było takie, że ma to byś ogród w stylu wiejskim z elementami współczesnymi. Co z tego wyszło?
Ci, co oglądają, mówią jest Ok. A mnie wygodnie wierzyć w ich opinie . Tym bardziej, żem samouk.
Blaski i cienie nowego życia 22:49, 28 lip 2019

Do góry
A z przodu rabaty mam róże: Comtessę i Chopina.
Chopin cieszy

I to byłoby na tyle
Wśród brzóz i dębów 22:49, 28 lip 2019

Do góry
Gosiu, masz rację, bez drzew nie ma prawdziwego ogrodu.

Danusiu, mój Crimson dzielnie się trzyma, słońce go nie przypala, bardziej boję się o tego z jasnozielonymi liśćmi.

Aniu, moje psy relaksują się w ogrodzie, znacznie częściej niż ich pani, właściwie to wchodzę do niego tylko, żeby go podlać. Mam nadzieję, że nawał obowiązków niedługo się zmniejszy i będę mieć więcej czasu, by się nim cieszyć.

Mireczko, nasiona masz jak w banku, niech no tylko dojrzeją. Tegoroczne siewki po wzejściu przestały rosnąć, marnie wyglądały i myślałam już, że nic z nich nie będzie. Dopiero po wsadzeniu do gruntu przyśpieszyły wzrost i, jak widać, nadrobiły zaległości. Cieszę się, bo bardzo je lubię.

Dziś spędziłam bardzo miłe popołudnie w Ogrodzie Iwonki. Na pamiątkę parę fotek:

Blaski i cienie nowego życia 22:47, 28 lip 2019

Do góry
Na jej tyłach Zebrinusy, magnolia a pod nią kłosowiec ze śmiałkiem. Przed Zebrinusy planuję przesadzić przetaczniki wysokie. Teraz nadszedł czas że mam czym manewrować na rabatach bo troszkę tych roślinek w moim ogrodzie jest a gy potrzebuję więcej mam z czego rozmnażać.

Ogród zapachów u Jasi 22:47, 28 lip 2019

Do góry
Joku napisał(a)
Ostrej czerwieni nie lubię, ale pomarańczowy w połączeniu z fioletem lub granatem to ostatnio jedno z moich ulubionych zestawień kolorystycznych. Teraz kwitnie u mnie róża Westerland na którą wspiął się powojnik Sweet Summer love, widzę ją z okna.

Co to za białe kwiatki (coś w rodzaju tojadu? kokoryczy?) na zdjęciach z żółtymi liliowcami?
Mniszka nie lubię

Te kwiatki to tojad lisi.
W przyszłych latach mam zamiar zastąpić wisterię , która obrasta dom, dwoma powojnikami Sweet Summer Love . Polecasz go ?

Malwowy ogród 22:46, 28 lip 2019

Do góry
Dzisiaj zakończyłam etap części ogrodu przed nowym domem. Zaczęłam wiosną.
Przyznam, że zdjęcia jakoś nie oddają klimatu ale to kwestia moich umiejętności fotograficznych, raczej kiepskich powiedzmy szczerze.

Myślę sobie, że jak rośliny urosną (bo młode) będzie efekt, który sobie wymyśliłam.
Ogród z czereśnią 22:46, 28 lip 2019

Do góry
Kim napisał(a)
Pięknie i te hortensje cudne

Prawda, a ta hortensja

to jest sztuk jedna! Gigant i kolos - z uwagi na mój pomysł posadzenia takich dwóch na mojej przyściennej rabatce - trochę mi ten widok dał do myślenia
Pięknie wygląda w połączeniu z czerwonymi malwami. Taki "babciny" widoczek.
Blaski i cienie nowego życia 22:44, 28 lip 2019

Do góry
Dalej pominęłam edenkową i rabatę bylinową bo straszą chwastami. Kilka innych miejsc nie wartych pokazania także. Więc została część południowa widoczna od tarasu orzez cały rok prawa strona ze względu na jabłonie jest bardziej zacieniona.

I migawki z lewej strony bo tam bardziej kwiatowo.

Zielony zakątek z Antonówką 22:39, 28 lip 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)

- wodopój

Wodopój bossski
Malwowy ogród 22:39, 28 lip 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Elu, Twój ogród jest jak najbardziej sielski
A puste przestrzenie obsadzisz chciejstwami
Kocham wszystkie koty, te Twoje ancymonki też, są urocze.
A rozrabianie przebacza się im

Dobra, niech będzie, że sielski
Poszłam zrobić zdjęcia w temacie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies