Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 11:08, 13 lut 2015

Do góry
Kasiu, jesteś porannym ptaszkiem. Z pięknym kwiatkiem od samego rana mnie witasz w moje urodziny Dziękuję pięknie

Reniu, dziękuję za 100 lat. Oby w zdrowiu.

Gosiu, buziaka przyjmuję, słodki po wczorajszych pączkach

Olu, pięknie dziękuję. Dobrze ma każdy, kto potrafi to docenić. Zawsze może być gorzej Trzeba się cieszyć każdym dniem, dostrzegać to, co dobre, nie myśleć o smutkach. Wiem, czasami przychodzi refleksja i trudne chwile. I trzeba iść dalej. Więc sobie i Tobie Olu życzę samych pięknych chwil.
Śliczny ten kwiatek. Co to jest? Taki niebieski, mniam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:48, 13 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasia, oddawaj siebie. Teraz taka bez osobowa jesteś. Twojego języka mi brak dla uśmiechu każdego dnia

Iwonko!! No jak takich argumentow uzywasz to chyba nie mam wyjscia wieczorem powrócę
Moja codzienność - ogród Oli 08:10, 13 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja też zamówiłam.
Ostatecznie zamówiłam hortensję Limelight 5 sztuk (przy ławeczce) i Silver Dolar 3 sztuki na inne miejsce (te do donicy przy tarasie). Sama się muszę przekonać, którą bardziej wolę. Problem w tym, że będą widoczne obie jednocześnie. Czy będą się gryzły odcieniami?
A może domówić Polar Bear do donicy? Zamiast Silver Dolar? Jak te trzy mają się względem siebie z odcieniami?

Iwonko na temat odcieni nie pomogę choć myślę że gryźć się nie powinny
Mam Limelight i dopiero od późnej jesieni Polar Bear. Z tego co czytałam początkowo są również limonkowe ale szybko bieleją i na końcu delikatnie różowieją. Silver Dolar ma Sebek, Jagoda ale nie pamiętam jak dokładnie się wybarwiają.
Ciężkie te wybory hortensjowe
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 06:58, 13 lut 2015

Do góry
Kasia, oddawaj siebie. Teraz taka bez osobowa jesteś. Twojego języka mi brak dla uśmiechu każdego dnia
Moja codzienność - ogród Oli 22:45, 12 lut 2015

Do góry
Ja też zamówiłam.
Ostatecznie zamówiłam hortensję Limelight 5 sztuk (przy ławeczce) i Silver Dolar 3 sztuki na inne miejsce (te do donicy przy tarasie). Sama się muszę przekonać, którą bardziej wolę. Problem w tym, że będą widoczne obie jednocześnie. Czy będą się gryzły odcieniami?
A może domówić Polar Bear do donicy? Zamiast Silver Dolar? Jak te trzy mają się względem siebie z odcieniami?
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 22:04, 12 lut 2015

Do góry
No tak, a ja potrzebuję białą.
Ostatecznie zamówiłam hortensję Limelight 5 sztuk i Silver Dolar 3 sztuki na inne miejsce. Sama się muszę przekonać, którą bardziej wolę.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:56, 12 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Beatko, jakie Hortensje zamówiłaś? Bo ja utknęłam na odmianach.

Iwonko ja też sama nie dałabym rady wybrać, poszłam za radą Danusi z artykułu (https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/425-hortensje-bukietowe-najpiekniejsze-krzewy-lisciaste-kwitnace) i wybrałam vanilla fraise (mam nadzieję, że będzie pasowała - bo kolory póki co wybrałam różowo-biało-fioletowe nasadzenia jak doświadczenie się powiększy do będę śmielej sobie poczynała).
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:52, 12 lut 2015

Do góry
Beatko, jakie Hortensje zamówiłaś? Bo ja utknęłam na odmianach.
Ogródek Iwony 21:49, 12 lut 2015

Do góry
O losie, muszę się spieszyć, bo nie starczy dla mnie

Ostatecznie zamówiłam hortensję Limelight 5 sztuk, które trafią na miejsce przy sadzawce (fot. 1) i Silver Dolar 3 sztuki na miejsce w donicy przy tarasie (fot.2). Sama się muszę przekonać, którą bardziej wolę. Problem w tym, że będą widoczne obie jednocześnie. Czy będą się gryzły odcieniami? Silver wcześniej kwitnie i tym się sugerowałam. Jest cały czas biała.

Grembosiowo 21:44, 12 lut 2015

Do góry

Grembosiu, dziękuję za odpowiedź tu i u mnie. Staram się tu zaglądac, masz śliczną wizytówkę, a ja bardzo lubię czerwone róże.
Niestety, nie starcza mi czasu na wpisy. Postaram się poprawić
Ogródek Iwony 21:42, 12 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wczoraj M się mnie zapytał, czy chcę kwiatka do domu, czy do ogrodu na urodziny? Oczywiście, ze do ogrodu, odpowiedziałam
Dał mi kasę, abym sobie zamówiła hortensje. Mam fajny namiar od Oli, więc będzie zamówienie.
Powiedział, że więcej tak nie zrobi, jak w zeszłym roku ze storczykiem w środku nocy zrobił mi nalot, bo potem się skarżę dziewczynom, ze prawie zawału nie dostałam
Kwiatki - to dodatek do statywu, który mi kupił ciut wcześniej i się zażegnywał, że już nic więcej nie dostanę. A i aparat jest przecież

hihihi Iwonka ja już zamówiłam z tego samego kontaktu od Oli 9 szt dla siebie i 3 dla mamy. Twój eM Cię rozpieścił mocno tego roku całusy zostawiam i doczytuję dalej. Jest statyw i aparat to teraz trzeba rośliny, żeby było nam co pokazywać
Ogródek Iwony 21:33, 12 lut 2015

Do góry
Dzięki Grembosiu i Madzenko za tą waszą wiedzę. Toszka w Moim skromnym ogrodzie też o tym pisała
Fajnie, że dbacie o tych mniej doświadczonych.
Ogród z łezką II 21:29, 12 lut 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)

i jeszcze...ostatnie

Tutaj maleńka mnie urzekla. Ciesz się póki możesz
A babcine już stawiałaś ?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:12, 12 lut 2015

Do góry
Marzenka, nadrobilam zaległości. W nazwach traw nadal się gubię. Dobrze, że odróżniam carexy od miskantów. Sprawdzilam w markecie hydrozele. Informacja i fotki u mnie. Tylko się obsługa na mnie dziwnie patrzyła. Dobrze, ze w telefonach są aparaty, bo biegać z lustrzanka po sklepie byłoby dziwne
Grembosiowo 20:55, 12 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Grembosiu, dzięki za ten wpis. Bloki startowe przygotowane, tylko boję się, że robię falstart.
Czy tuje też podkrzesać 19 ?

Iwonko, z iglakami to jeszcze poczekaj. Iglaki zaczynamy ciąć na przełomie marca i kwietnia, kiedy nie zagrażają już przymrozki. W tym roku może trochę wcześniej, ale należy obserwować pogodę. Pierwszy raz tniemy przed wypuszczeniem świeżych przyrostów. Kolejne cięcie- czerwiec, żeby zachować ładny kształt. Ostatnie cięcie- pod koniec sierpnia.

Przycinając roślinę mniej ją uszkodzimy, jeśli gałązki, które rosną skośnie będziemy ciąć prostopadle do osi pędów. A te, które rosną do góry tniemy lekko ukośnie. Pomaga to szybko spływać wodzie w dół.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 20:08, 12 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
To nie najlepiej
Ja mam neostrade. I jestem zadowolona .

No właśnie chcieliśmy neostradę ale telekomunikacji nie opłaca się kabli do lasu ciągnąć
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:40, 12 lut 2015

Do góry
To nie najlepiej
Ja mam neostrade. I jestem zadowolona .
Ogródek Iwony 18:37, 12 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wczoraj M się mnie zapytał, czy chcę kwiatka do domu, czy do ogrodu na urodziny? Oczywiście, ze do ogrodu, odpowiedziałam
Dał mi kasę, abym sobie zamówiła hortensje. Mam fajny namiar od Oli, więc będzie zamówienie.
Powiedział, że więcej tak nie zrobi, jak w zeszłym roku ze storczykiem w środku nocy zrobił mi nalot, bo potem się skarżę dziewczynom, ze prawie zawału nie dostałam
Kwiatki - to dodatek do statywu, który mi kupił ciut wcześniej i się zażegnywał, że już nic więcej nie dostanę. A i aparat jest przecież

Oj to masz ideał w domu
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:32, 12 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A jak po tajniacku, to mniej zeżre ???

Czego oczy nie widzą tego serce nie boli A tak poważnie to na tablecie siedzę - tu mam internet za darmo, a jak zdjęcia wgrywam, albo coś obejrzeć "muszę" to na laptopie. No i w pracy oczywiście czasami Musimy zmienić operatora czy coś tam, nie znam się, ale u nas zasięg słaby - "play" nie daje rady. Co miesiąc dopłacamy do abonamentu. Masakra
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:24, 12 lut 2015

Do góry
Viola napisał(a)

Będę studiować, po cichu przed M., bo krzyczy, że cały transfer moje ogrodowisko zżera

Edit: ale jak coś, to zaraz :"zapytaj na ogrodowisku..."

A jak po tajniacku, to mniej zeżre ???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies