Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku emerytki 20:16, 05 lip 2019

Do góry
Basiu, zrobiłam następne zdjęcia powojnikom i jestem zła
Tak wygląda jeden z nich

Podobnie wyglądał pierwszy, który padł.
Nie wiem, czy to był uwiąd, ale nie miał korzeni, a przy tej chorobie korzenie są zdrowe.

Kolejny powojnik rośnie przed różą, widać wielkość liści róży i powojnika, na niekorzyść tego ostatniego.
Jeśli to uwiąd, boję się o zarażenie moich starych.
Myślę o pozbyciu się takich podejrzanych roślin.

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:04, 05 lip 2019

Do góry
zdrowa "wiejska" hortensja na krzepkich podstawach
w tym sezonie zabrakło mi już sporo żeby dosięgnąć najwyższych pędów
i oczywiście będzie kwitła na całej wysokości

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:53, 05 lip 2019

Do góry
Basiu ale ja mysle jesienia jak juz wszystko bedzie do wydeptania, najwyzej ogrodze rabaty

widzialas Twoje lilie u mnie??
czy ta rozowa jest taka niska?
Gobasiowej nie widze

taki zwykly ogorecznik a jaki piekny a pszczolyjak go lubia

Mój ogród pod lasem 19:50, 05 lip 2019

Do góry
Świeża fotka

Blaski i cienie nowego życia 19:13, 05 lip 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Dla tych którzy lubią czytać o zmaganiach od podstaw....
Nastał sezon na zakrywanie brzydoty i nastała nowa motywacja że będzie lepiej

Na początku tego trudnego miejsca rośnie już ukorzeniona hortensja Anabelle. Systematycznie pod matę muszę dosypywać chwasty żeby się kompostowały kawałek po kawałku. Tak zrobiłam jesienią i Anabellka dostała porcyjkę ziemi przy okazji porządkowania miejsca a dodatkowo ziemię z popiołem z ogniska.

Narazie takie widoki

Przy okazji wybierania ziemi z popiołem z ogniska uzbierało się 5 wiaderek i pół taczki. Róże Artemis, Chopin i Comtessa dostały porcyjkę

Resztę wymieszaną z trocinami dostała Anabelle i hortensje Silver Dollar.

cieszę się że ta hort. ci zakwitła.
Moja działka na Dębowym Lesie 19:05, 05 lip 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

To prawda lilie to cudne rośliny o przepięknych kwiatach.Ja i mój mąż bardzo je lubimy.
Trwa powinna ci jeszcze odbić.U mnie częściowo popalona upałami.
Ja codziennie nie polewam, co drugi dzień.
ale sucho i to bardzo wciaz jest.

A tutaj z daleka wieczna na siatce.

Piękny widok, musiałam zacytować po prostu Rób więcej takich ujęć. Masz miejsce na takie

Lilie fantastyczne. Bardzo zaczęły mi się podobać. Czekam jeszcze na moje. Jakoś długo potrzebują żeby rozkwitnąć.
Czubajkowy Ogród 18:52, 05 lip 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

Piękne roślinki.
I ciekawe zestawianie
Pamiętajcie o ogrodach 18:50, 05 lip 2019

Do góry
Między miskantami posadź słoneczniczki szorstkie (150 cm), rudbekię maxima. która osiąga nawet 2-3 m wys. więc spokojnie nadaje się do kompozycji nawet z miskatem giganteusem.
Poszukaj też wysokich odmian przetacznikowców.
I... sadź kępowo po kilka sztuk

Paradise czyli mój kawałek raju 18:27, 05 lip 2019

Do góry
anabuko1 ja pierwszy raz w tamtym roku je miałem. Zawsze mi się jakoś nie pasowały ale po tamtym sezonie mam ich jeszcze więcej

zoja dzięki

Patrycja a no, patrząc na 3 lata wstecz to w ogóle nic w ogrodzie nie było. Szybko leci! Wpadaj jak się wyliżesz

Oliwka dzięki, także pozdrawiam

Ciemna lilia szaleje

Druga zaczyna kwitnąc, nie mam zapisanych odmian i fajnie się czeka na kwitnięcie nie wiedząc jaki będzie kolor

Błękitny Anioł zaczyna kwitnąć, ale się cieszę! Szkoda że i jego mszyce dopadły

Jeżówka, zły jestem na siebie za to że uwaliłem jej kwiaty wężem ogrodowym

Posadziłem perowskie przy wisterii. Nie umiałem się oprzeć i kupiłem sadzonki Wybaczcie za bałagan.

Ogród do odnowy 18:03, 05 lip 2019

Do góry
To Big Kahuna - rankiem pachnie

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 17:52, 05 lip 2019

Do góry
Nigdzie słoneczniki nie są tak piękne, jak tu...

Skąpana w słońcu 17:11, 05 lip 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ula, mnie też się podoba. Kupiłam dwie sztuki i druga jest taka, czym mnie zaskoczyła.

I taka nowinka, sympatyczna

Kasiu, to ja mam dużo szczęścia, bo u mnie dobrze rośnie większość roślin. Oczywiście jak jest sprzyjająca aura.

To dziwna sprawa. Roślinki różnie się zachowują. Dziś oglądałam jeżówkinpo 16zl były i stwierdziłam że może jednak kupię jak będą przeceniali

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 16:58, 05 lip 2019

Do góry
Niebieskie cudności!

U mnie na razie najładniej wygląda kosmata ze swoimi 'kalafiorami'

Zaraz obok rośnie dębolistny potwór
A w kąciku przycupnęła ogrodowa
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:30, 05 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Jak ja czekałam żeby te moje drzewa już było widać, doczekałam

Sliczne ujecie
Dwa ogrody 16:25, 05 lip 2019

Do góry
na koniec moja pierwsza dalia, posadzone pierwszego maja do gruntu, do jednej skrzyni na przetrwanie kłączy

Dwa ogrody 16:22, 05 lip 2019

Do góry

zaczynają ogrodowe

a Limki jeszcze w seledynach
Dwa ogrody 16:17, 05 lip 2019

Do góry
Rench napisał(a)

Nie jestem specjalną fanką pelargonii,ale ta czekoladowa jest piękna!

Świetnie te róże ułożyłaś. Moje róże zadziwiająco dobrze się spisały i po zimie i po fali ulew,mimo że nie pryskałam niczym ani razu.
Bardziej mnie martwi to,że po tej niby lekkiej zimie, mam o połowę bylin mniej.
Nie mam już odętki,krwawniki niby chwast-ani jednego.Jeżówki odmianowej ani jednej,na szczęście te zwykłe się uchowały.Kupiłam jesienią nowe odmiany naparstnic,oczywiście po zimie nie zostało z nich nic

Zdradź tę tajemniczą metodę pikowania ostnicy.Taki łan to miałam tylko raz,jak kupiłam wielkie gotowe sadzony.Po każdej zimie mam zniszczone.A moje próby siania kończą się na kilku kłakach Zbieraj nasiona białej firletki,bo u mnie nie wyrosło nic z ubiegłorocznego siewu

Renia, czekam na fotki Twoich róż
Pamiętam, że byliny różnie u Ciebie rosną. Odętkę, krwawniki mam, mogę wysyłać Ze stipą to żadna tajemnica, sieję wcześnie i gęsto, sadzę kępkami po pięć w doniczce, w każdym rogu i na środku. Już w pierwszym roku zrastają się całkowicie i tworzą ładne kępki. Nigdy nie pikowałam pojedynczo, nie potrzebuję ich też dużo Białą firletkę będę zbierać, jak tylko mi się uda
Ciemna pelargonia odpoczywa, pozostałe kwitną

Dwa ogrody 16:06, 05 lip 2019

Do góry
Margarete napisał(a)
Ja tam póki co widze same zalety gliniastej ziemi, wad nie widzę.
U ciebie wszystko bardziej do przodu niz u mnie, Nie mam jeszcze ani lilii ani hortensji ani pomidorków. Wszystko w zapowiedziach dopiero...i strasznie popalone, wysuszone, a kalina Wantanabe to chyba nie przeżyła tych upałów...wszystkie liscie suche i brazowe - a dopiero co była zieloniutka i kwitła przecież....ehh ciężki los ogrodnika.

U nas też juz dzis chłodniej a wczoraj nawet popadało tak ze 20-30 minut, intensywnie ale krótko. I to by było na tyle jesli chodzi o deszcz w czerwcu. Raz - przez cały miesiąc i to odrobinkę....nie wiem czy to całe lato ma być takie sucche...aż mnie to przeraża.

Małgoś.. pokropiło dziś, tyle co nic. Wycinałam przy thujach ostróżki, pod nimi ziemia popękana, nie wszędzie podlewam. A kret ryje równo, omija wszystkie pułapki, idzie sobie pod linią, tam gdzie mokro... a ja idę rano i przydeptuję
tę paproć wykopał całkowicie, dobrze, że zauważyłam i reanimuję w doniczce
Dwa ogrody 15:58, 05 lip 2019

Do góry
Poppy napisał(a)

Ha, shalott i Emma sa b podobne i b charakterystyczne
A Candlelight, to jedna z moich tegorocznych zachwytow. Swieci z daleka, dlugo utrzymuje kwiat, mlodziutki tegoroczny golasek, a kwitl mega obwicie, zdrowy jak na razie, i jak pachnie Tylko boje sie, ze bedzie duza. Ile juz urosla u Ciebie?

Muszę Cię zmartwić, wszystkie cztery herbacianki kupowałam razem i ona najsłabiej przyrasta, najszybciej łapie plamistość. Jednak kwiaty ma cudne, może stanowisko jej nie pasuje, może słaba sadzonka była. Czwarty rok u mnie i jedna z mniejszych róż, chuda rabatówka

w realu ładniejsze

Dwa ogrody 15:29, 05 lip 2019

Do góry

ten do przesadzenia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies