Juzia
1.na dole połowe od lewej basenowa z placem pod basen a po prawej wiata
2.U góry platanowa z klonami i tulipanowiec
3.Po lewo buczki
4.Po prawo dereniowa
5.W prawym górnym rogu jest różanka.
Super ten szkic .
Brzóz nie chce.
Magnolia mogła by być gdzie jasnozielone kółka
Coś do magnoli by można dodać ale co -może magnolie stelaty bo nie duże są?
A ciemnozielone kółko to może jakiś krzew ? Jaśminowiec albo krzewuszka?
Co myślicie?
O taki szkic mi chodzi. Mąż nie chce żeby ta rabata zasłaniała całą resztę. Dół sobie wypełnie drobnymi bylinami i trawkami . Potrzebuje plan na te duże i zimozielone.
Trzeba tu jeszcze wsadzić
6 kulek danika
2 stożki z tuji
4 cisy wykrzykniki
3 cisy na poduszki/kulki
I mam 3 miscanty red schief oraz 3 rozplenice black beauty.
Trawy myślę rozlokować środkiem wzdłuż ścieżki.
Ta ścieżka ma iść tak?
Na dole jest dom? po prawej na dole wiata na auto?
Na górze masz rząd buków?
Dobrze czaję?
Po jednym drzewie to tak ni w kij ni w oko A kilka magnolii to też nie bardzo, lepiej jak jest jedna księżniczka na sali... żeby kłótni nie było Dlatego proponuję trzy śliwy w kącie, na tle wiaty a magnolkę ciut obok. Będzie chyba na nią widok z okna? (jakieś okno dojrzałam nad ławką )
A po przeciwnej stronie jakieś inne drzewa bądź większe krzewy, zielone liście... żeby te buki trochę stonować. Ja bym sadziła brzozy ale każdy ma co innego w duszy
Ewuś dzięki
Pigwowce mam już 2. Zwykły i Holandia. Jak na razie w ubiegłym roku miałam 2 owoce z Holandii.
Jeszcze mam jedną pigwę , duży krzak przesadzany 3 czy 4 lata temu ostro przycięty ,Odchorował. żyje. w ubiegłym roku zakwitł. Kwitnie jak jabłoń na biało. Ale owoców nie zawiązał. W tym roku ma dopiero pąki. nie wiem co to za odmiana.
Magnolia i mi sie podoba. Mam malutka biała dalej posadzoną ale ta jeszcze nie kwitła .
Mój Beni Maiko czaruje
Hortensja Debolista idzie w liściory
Dzięki Aguś. Magnolia już powoli ustępuję miejsca innym roślinom, kwitnieniom.
Klon Beni Maiko jeszcze tą czerwienią długo poczaruje w ogrodzie.
Hosty niektóre szaleją w tym roku. Już duże. ale duzo jeszcze i kłach mam. Ot taki rok
Klon crimson sentry jest cudny. Mój 2 razy już był przesadzany. Mam nadzieję ,że w tym roku już się rozroście ładnie.
Magnolia piękna. Jak to ze wszystkimi magnoliami jest. Ale wiosna idzie do przodu i inne krzewy i drzewa też nam będą kwitły
Aronia u mnie dopiero zaczyna kwitnąć
Mam 2 już już kloniki. Beni Maiko i młody mały Atropurpureum.
Klon Beni Maiko spory już jest jak widać. 4 rok będzie miał u mnie.
W ubiegłym roku przyłożyłam do ziemi dolną gałąź i obsypałam ziemią . w tym roku zajrzałam dobrze się ukorzeniłam gałązki, to odcięłam sekatorem i do doniczek posadziłam. I podlewam co raz. Rośnie w doniczce .
Z nowa zielonkawą gałązką też tak zrobiłam, to na drugi rok będę miała nową sadzonkę i nowego klonika.
Tak samo zrobiłąm wczęsniej z hortensjami ( z patyczków mi się nie udaje ). I tak też zrobiłam z magnolią Ann. I mam już 3 letnią ( 2 razy przesadzaną ) młodą w innym miejscu posadzoną.
Sylwio masz rację sprawdziłam etykietę jeszcze jest na krzaczku. To pigwowiec Holandia.
Ma krwisto czerwone kwiaty. Owoce większe niż zwykły pigwowiec. w/u biegłym roku miał 2 owoce, to już wiem. Może w tym roku zawiąże więcej owocków. Kwiatów ma więcej.
Tak ja też plewię. U nas tak się mówi.
No mam jeszcze tyły mam. ale warzywnik wczoraj posadziliśmy. To już trochę do przodu
Może i zielko z czasem ogarnę
Zwykły pigwowiec też mam. Ale jeszcze owoców z niego nie miałam. Młody. W tym roku miał 2 kwiatki.