Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 11:35, 01 lip 2019

Do góry
Przerwa na kawę... 11:32, 01 lip 2019

Do góry
Przerwa na kawę... 11:31, 01 lip 2019

Do góry
Tyły

I boki
Przerwa na kawę... 11:28, 01 lip 2019

Do góry
Tamaryszek zaczyna

Lilie w wersji dolnej. Muszę je za róże przełożyć.
Ogród z rzeźbą 11:26, 01 lip 2019

Do góry
Agata, Ty mi niczego nie musisz tłumaczyć, bo ja mam dokładnie takie same warunki. Ile pieniędzy wydałam na kompost, obornik itepe to już nawet nie chcę pamiętać, dużo więcej niż na rośliny. Jak wygląda sadzenie z siekierą też wiem.
Szlag mnie trafiał, że nie mogę mieć niczego na słońce jak cholera - no to wykroiłam wyspę na środku. Ty też patrz gdzie najlepiej i działaj. Areał powiększyłaś, dzieciaki miejsce do zabawy mają, to Ty też sobie zrób własne. NO. To teraz do roboty!;D

Na zachętę fotka wyspy. I dodam tylko, że jest tam kępa brzóz, ale i tak udało się coś ładnego (w sensie kwiecistego) wykrzesać.

Przerwa na kawę... 11:26, 01 lip 2019

Do góry
Zdjęć ciąg dalszy.

Ascot z Jalitah i mikołajkiem Neptune's Gold
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:23, 01 lip 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

dlatego dziwię się ich bladego koloru, Kasya tak miała, też prawie biało kwitły

Środek na pewno mają różowy, płatki lekko różowe przechodzące w białe. Zrobię dzisiaj zdjęcie bo wczoraj zapomniałam.
Zrobiłam zdjęcie i macie rację że w tym roku jaśniejsze
Przerwa na kawę... 11:16, 01 lip 2019

Do góry
Ścieżka na razie zostawiona bo pogoda zbyt doskwiera przy pracach fizycznych. Po raz pierwszy widzę hortensje w cieniu z gorąca zwiędnięte i rododendrony ze skulonymi, odwodnionymi listkami. Rośliny cierpią katusze. Praca w taką pogodę to udar gotowy.

Trochę więc inne obrazki zostawiam. To co nie zwiędło.
Lilie z dedykacją dla Moni - twoje piękne. W tym roku zaszalały. Jeszcze raz buziaki za wysyłkę cebulek.
Znowu na wsi 11:07, 01 lip 2019

Do góry
Oj, Haniu masz rację. Ale z wiekiem zaczynają się takie myśli pojawiać. Tymczasem czasu mi brakuje . Po tygodniowej przerwie wracam do obrazków z ogrodu.

To już czas miniony i przykład na to rośliny same sobie u mnie znajduję miejsce gdzie im najlepiej. Tu wysiał się wieczornik w różowym/fioletowym kolorze. Bardzo mi się spodobał.

W to miejsce przewędrowała kępa białego. Akurat spodobało jej się w krzaku róży. Już jej tam nie ma. Poczekałam aż przekwitnie żeby ją wyrwać.

To było ich pierwotne miejsce

W samym słońcu 11:02, 01 lip 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Tak mi się widzi rabata przy podjeździe:
żywopłot, ze trzy amanogawy, i między nimi tawuły, albo hortensje, albo mieszanka bylinowa
a tak część przy trawniku:

i widok z drugiej strony:

Witam się i ja i zaznaczam wątek!

Wobec takich planów nie mogę przejść obojętnie
Ogród z rzeźbą 11:02, 01 lip 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Zaskoczyły mnie rodgersje, a właściwie ta jedna, która ni z tego ni z owego ma czerwone kwiaty. Chyba mam dwie odmiany, chociaż kupowane lata temu razem jako jedna i ta sama. Ta kwitnąca na czerwono rosnąc w bieda piachu chyba nie kwitła do tej pory. Na pierwszym zdjęciu w tle bury kwiat drugiej sztuki.

Nie wiem kto kogo pożarł: czy hakone rodgersje, czy rodgersje hakone.

dopiero w tym roku zobaczyłam różne odmiany rodgersji o niemal identycznych kwiatach, taka jedna o kwiatach w kolorze brudnego różu słodko pachnie

Zazdroszczę Ci bardzo tego widoku

Ale tak naprawdę cieszę się, że wróciłaś na forum
Ogród bez roweru 10:55, 01 lip 2019

Do góry
Mary napisał(a)
Posadzony w ubiegłym roku dereń kousa

Hortensja Prim White już niedługo zakwitnie

dereń piękny i okazały

mam nadzieję, że sójkę rodzice nakarmią i w końcu nauczą latać... ech te koty

Gdy kupowałam u Szmitów Early Harry mówiłaś, że masz też tak wcześnie kwitnącą, rozumiem, że to właśnie ta?

Tyle, że w pełni kwitnące mam inne a Harry na podobnym etapie rozwoju
Podmiejski ogródek 10:32, 01 lip 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
bodziszek z przetacznikiem bardzo mi się podoba

przetacznik z mikołajkiem też

tojeść od Danusi zakwitła i się dopasowała kolorystycznie do miejscówki

Ooo, jakie ładne zestawienia, zwłaszcza ten bodziszek z przetacznikiem
To jak, nie będzie już u Ciebie szubienicy?
Podmiejski ogródek 10:26, 01 lip 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Mnie sie też podoba tylko u mnie bodziszki dawno przekwitły nim zakwitły przetaczniki

Edit tą tojeść purpurową pilnuj bo rozłazi sie masakrycznie w bardzo szybkim tempie, z jednej roślinki w dwa sezony metr kwadratowy najmniej u mnie
Ogród z rzeźbą 10:24, 01 lip 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Ha, ha, a ja to się Twoimi fotkami zachwycam i Twoimi kompozycjami. Też zawsze ze trzy razy obejrzę. Na cienie, półcienie też nie możesz u siebie narzekać, tworzą naprawdę niepowtarzalny urok.
Magnolia jest kolumnowa, odmiana Kobus Isis. Powędrowała między świerki, ale już kombinuję żeby ją jednak trochę przesunąć.

Migawki z kawałka słonecznego miejsca w moim ogrodzie:

E tam , Anulko, u mnie naprawdę dwie rabaty na krzyż. Tylko wiesz, tu kucnę, tam kucnę, wykorzystam światłocień i nawet na automacie coś wyjdzie Złapałam lekkiego ogrodowego doła. Może jednak zostać przy samych brzozach...? Ty mnie zrozumiesz - człowiek się uszarpie, nasypie tego gówna, kompostu, a za rok znów masz pył... Łapie mnie zniechęcenie, jeżówki pod brzozami to istne wypierdki, Twoje tawuły wsadzone na nowej rabatce z dobrociami piękne, ale sadzonka dosadzona do zeszłorocznej rabaty - o połowę słabsza... Taka trochę walka z wiatrakami...
Oj, przepraszam, ulało mi się u Ciebie... Na szczęście Twoje słoneczne miejsce zachwyca - i te białe baletnice i te firletki...cudo...
Po nitce do kłębka ;) 10:24, 01 lip 2019

Do góry
sarenka napisał(a)
To ogromny ten taras- ile ma metrów? U mnie cień zaczyna się około 17(musiałabym sprawdzić, bo cień to tylko dlatego że drzewa są na sąsiednej działce )zeby potem koło 19 komary zaczęły już zjadać

mam zdjęcie jak robili
nie wiem ile dokładnie nie pamiętam alejest na szerokość całego domu i wypuszczony jakieś 5 metrów więc sporo .
Podmiejski ogródek 10:12, 01 lip 2019

Do góry
Aaaa, najważniejsze: pergola w końcu zmieniła kolor i zasłużyła na zmianę imienia
było:

jest:

no i czemu to tak długo trwało? ktoś może mi wyjaśnić?
Podmiejski ogródek 10:08, 01 lip 2019

Do góry

Choroby i szkodniki śliw, śliwa - Prunus 10:00, 01 lip 2019

Do góry
Wprowadziłam się do nowego domu, gdzie w kącie ogrodu przetrwała zdziczała śliwka węgierką. Zauważyłam dzisiaj, że owoce nie wyglądają najlepiej. Co im dolega i jakie rady żeby śliwki w przyszłym roku można było zebrać.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 10:00, 01 lip 2019

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

Piękne letnie kwitnienia
Jak się nazywa ta roślinka na 3 zdjęciu ??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies