Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Za drzwiami do ogrodu... 00:33, 23 lip 2019

Do góry
nicol21 napisał(a)
Piękna porcja zdjęc - i od siebie i z wycieczek

Bardzo mi miło ...i mam wyrzuty że rzadko się odzywam jak nawet bywam u Ciebie,tak jak i w większości wątków No nie ogarniam forum...

Za drzwiami do ogrodu... 00:26, 23 lip 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Aniu dziękuję za śliczne fotki
Te tu u Ciebie już też obejrzałam ,a się nie odezwałam -małpa ze mnie
wszystkie fotki śliczne ,a u Ciebie ten kącik pinterestowy

U mnie z pisaniem też kiepsko...nie żeby analfabetyzm...ale pora bywania na forum nie sprzyja
Biesiadny kacik nam wyszedł...tylko pobiesiadować nie ma kiedy
Za drzwiami do ogrodu... 00:17, 23 lip 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

Zakątek wręcz katalogowy, możesz być dumna Aniu, pięknie wam wszystko wychodzi. Żałuję, że nie mogłam być na spotkaniu u Ciebie, ale nadrobię, nadrobię

Dziękuje za pochwały i czekam na ciebie Iwonko

Za drzwiami do ogrodu... 00:10, 23 lip 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

Cudnie u tego Kapiasa prawda Ogromnie żałuję, że nie miałam takiej inspiracji na początku mojej ogrodowej przygody. Uwielbiam ich trawy, ogródek śródziemnomorski i rabatki angielskie. Piękne też mają derenie. Znów byłam tam we czwartek z moją nieogrodowiskową koleżanką. Ponad 6 godzin plątałyśmy się wśród tych urokliwych zakątków. Pozdrawiam z trawiastej
Tobie widzę, że najbardziej przypadł do gustu oczywiście ogród angielski i wszelkie byliny. Dużo można u nich podpatrzeć i przenieść do siebie. Szkoda tylko, że tak mały wybór roślin mają w sklepiku. Wyszłam tylko z 4 hakonkami. A ty widzę, że chyba jeżówki kupiłaś

Pięknie tam ,mam nadzieję że kiedyś tam jeszcze wrócęFajnie że macie do tego ogrodu dość bliskoMam trochę za mało miejsca na dużą ilość traw,one jednak potrzebuja ...by dobrze się eksponować ale pewnie jakieś pomysły do siebie przemycę
Rododendronowy ogród II. 00:06, 23 lip 2019

Do góry

Żywopłotki cisowe. 00:01, 23 lip 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Haniu nie pamiętam kiedy byłam, ale pamiętam zawsze ciebie stojąca w śniegu. W jakiejś gazetce też ta fotka była.

Coś pięknego, tyle lilii, Jeżowek, floksów nigdy nie widziałam. Aromat musi się unosić na kilometry od twojego ogrodu.

Czy to wszystko kupowałeś, czy siejesz, przesadzasz rozmnażają dajcie żyć tyle tego toż to obdzielić można kilka ogrodów.

Daj namiary kupna na jeżówk i cebul. Musisz mieć dobrą ziemię, że tak wszystko pięknie rośnie no i reka dobra.
Ale jestem zdołowana. Mętlik mam w głowie

Pozdrawiam

Elu! w jakiej gazetce ja byłam, kto mnie wsadził? dlatego nie chcę wstawiać siebie.

to zdjęcie co widziałaś robione było u mnie w styczniu, mróz był wielki a ja
wybierałam się na wycieczkę iluminacja światełek.

Napiszę pv gdzie cebule lilii zawsze biorę kiedy mają promocje Landinii w lipcu płaciłam po 1,68 zł zależy od odm. bo i po 0,69 zł też.
Jeżówek nazbierało się bo co rok dokupuję odmianowych mam 350 i jeszcze białe z siewu.
Jeżówki purpurowe co rok wyrywam i wyrzucam bo się sieją, a potem chcę by zakwitła niech pokaże kolor. tak ze w sumie + białe to ponad 400 szt.

czym sie dołujesz przecież masz pięknie w ogrodzie. Trawnik na pokaz.
Malwowy ogród 00:00, 23 lip 2019

Do góry
ElaS napisał(a)

Próbuję znaleźć odpowiedzieć. Chyba za dużo wolnej przestrzeni.
Na weekendzik zostawiam kwiatki. Wrócę w przyszłym tygodniu, bo mam 4 dniowy najazd Hunów.

No to trzeba sadzić drzewa i krzewy
Rododendronowy ogród II. 23:59, 22 lip 2019

Do góry
A teraz przesympatyczni ludzie, bez których Ogrodowisko nie byłoby już takie same.
Grupowe zdjęcie już Gosia wstawiła, więc teraz spotkania w grupach i podgrupach

Przerabianie ogródka pod swój gust 23:54, 22 lip 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
W koncu sie doczekalam

łał,łał,łał - co tam sąsiedzi jak tu takie cuda! Przepiękne. No po prostu królewskie

ps. sąsiadów oczywiście współczuję i rozumiem doskonale - u mnie matka i syn. Ale teraz napawam się tym pięknem motyli. Niech se sąsiedzi marudzą. Takich motyli moi na pewno nie mają
Rododendronowy ogród II. 23:48, 22 lip 2019

Do góry

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 23:45, 22 lip 2019

Do góry
Jola_M napisał(a)
Zdjęcie telefonem, ale zobacz jak cudna teraz jest

Cudna podziwiam Cię za wytrwałość w hodowli od nasionka
ja to chyba nie mam cierpca do tego

A jak się mają Twoje roślinki po posadzeniu
Z ogródka na wsi 23:42, 22 lip 2019

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Teraz granica od stronu podwórka...granica wejścia...

1

Radziu, to ja Ci chyba nie pomogę, bo inaczej widzę to miejsce, niż Dziewczyny. Mi najbardziej podoba się ta propozycja. Dlaczego? Bo wydziela ten kącik, czyni go bardziej intymnym i tajemniczym, niż sam niski murek z przodu. Jedyne co, to tak bym rozmieściła pionowe elementy, żeby w środkowym "oknie" widać było sadzawkę centralnie, na osi. Z tyłu nie budowałabym żadnej konstrukcji, żeby nie pomniejszać tego wnętrza, wręcz przeciwnie sadząc rośliny tylko przy siatce "skraść" optycznie kilka metrów os sąsiada i widok na jego ścianę Może clematisy o delikatnych białych kwiatkach? Po lewej stronie też bez konstrukcji - sadź rośliny, które same będą się wspinać po murze - w końcu po to go masz Świetna propozycja roślin zaproponowana przez Danę! Z prawej strony - podoba mi się Twój pomysł niewysokiego murka oporowego - myślę, że nadałabym mu kształt półokręgu, tak by korespondował z kształtem sadzawki, na murku miejsca do siedzenia, a za nim na podwyższeniu rośliny - tam chyba cień pod drzewem masz, to hosty, barwinki, prymule itp.
A na koniec wywodu - jestem pod wrażeniem sadzawki w takim kształcie, jak jest obecnie! Wiem już dlaczego chcesz ją obłożyć czerwoną cegła, ale nie mogę kłamać - taka podoba mi się bardzo, bardzo, bardzo Super robota!
Rododendronowy ogród II. 23:42, 22 lip 2019

Do góry
Bogdziu, nareszcie i ja dotarłam do Ciebie z fotkami.
Ale najpierw dziękuję za WSZYSTKO. Za gościnę, za wspaniałą atmosferę, za przepyszne pierogi, za morze floksów i cudowny zapach lili. Dziękuję Bogdziu, że jesteś z nami i kolejny raz zechciałaś nas u siebie gościć. I nie chcę słyszeć, że Twój ogród nam się znudził, bo to NIEPRAWDA !!!!!!
A teraz fotki. Cudowny ogród z innej perspektywy i innego obiektywu niż Gosi.

W ogródku emerytki 23:40, 22 lip 2019

Do góry
Lubię takich gości

U wszystkich hortensje bukietowe w pełnym rozkwicie, a u mojej zawiązków kwiatów trzeba szukać przez lupę
Ogród z czereśnią 23:38, 22 lip 2019

Do góry
paradas napisał(a)
Super te zdjęcia wieczorową porą z lampkami
A co do Chorwacji to mam tak samo, świeżo po pobycie
Nie wiem czy bym się tak cieszył z tego wyjazdu gdyby nie zainteresowanie ogrodem.
Dobrze że czytam wątek, gospodyni miała Lantanę w doniczce ale nie znała nazwy rośliny. Dzięki
Narobiłaś mi smaka tymi zdjęciami warzyw i owoców. U mnie czarna malina zdominowała inne i nici z innych smaków
Brzoza super wygląda, inaczej. Jakaś odmiana od tych prostych roślin na pniu

Witam Damian u mnie. Cieszę się, że zaglądnąłeś. Lampki też mi się bardzo podobają i mam zamiar dokupić jeszcze kilka, żeby był lepszy efekt.
Taaaaa... roślinność chorwacka jest piękna, prawda? Jak to tam rośnie w tym upale i suszy u nas jakoś nie chce tak samo
Nie widziałam jeszcze czarnej maliny.
Ta brzoza to Spider Alley - bardzo mi się spodobała kiedyś w szkółce, ale uważam że ma niedobre miejsce. No ale zanim doczeka ew. przeprowadzki będę ją przycinać.
No to jeszcze trochę warzywek
Żywopłotki cisowe. 23:37, 22 lip 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Jak zwykle u Ciebie szaleństwo kwiatowe. Bardzo podoba mi się to włączenie lili do muru anabelkowego, nabrały lekkości. Tak jak nie mam lili w ogrodzie to ta czarna piękność mogłaby u mnie zamieszkać, pod warunkiem, że nie pachnie
Jaka to odmiana? Night Flyer czy Nightrider? Uświadom mnie, zostają w gruncie na zimę?

Gosiu!
Zle podałam przepraszam to Landini. Night Flyer już przekwitła była obok.

następne 9 szt Landini juz wychodzą posadziłam w lipcu. Te ciemne odmiany potrzebują ciut przypruszonego słońca. dłużej utrzymują kwiat i kolor jest mocniejszy.

wszystkie lilie zostają w gruncie i te doniczkowe też. zakopuję głęboko 20 cm a nawet i głębiej.
a miałam dziś powąchać by ci odpowiedzieć ale wydaje mi sie że nie, bo tu przechodzę często.

pachną te wysokie przy brzozie.
to jeszcze Rexona długo ma kwiat.

to zdjęcie z czerwca pomarańczowa piękność.

a jeżówka Cherry F jest różowa tak mi wychodzi z tel.
zacznę robic aparatem fotogr.
Ogród z czereśnią 23:32, 22 lip 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Powiem Ci...czuję Twoje szczęście

Może te jednoroczne to nie jest zły pomysł?

Kasiu bardzo mi miło, pięknie to napisałaś cieszę się, bo o to w sumie chodzi.

Te jednoroczne to jest dobry pomysł. Nawet jeśli nie na zawsze to warto myślę byłoby od tego zacząć zanim się coś fajnego tam wyklaruje.

Ogród z czereśnią 23:29, 22 lip 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Pokazałaś śliczne kwiatuszki łąkowe I zachód słońca też przepiękny

Dziękuję Ewuś, wiesz to dlatego, że nie mam jeszcze za bardzo co pokazywać w ogrodzie hahaha... no to łąkami nadrabiam a tam natura za mnie pracuje
Ogród z czereśnią 23:27, 22 lip 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
fajne to rowerowe widoczki natura piekne portrety maluje

Iza - w sumie to najpiękniejsze Jak tylko się przyjrzysz to zawsze znajdziesz piękno. Bardzo dużo kwiatów kwitnie przy tych stawach. I to pięknie. Chociaż niby to chwasty
Ogród z czereśnią 23:25, 22 lip 2019

Do góry
violaskom napisał(a)
Aniu ja jeszcze wrócę do tej rabaty w cienistym miejscu, pod domem. Zrozumiałam, że nie możesz tam sadzić nic głęboko. Może byś ją obsadzała jednorocznymi kwiatami? Begonie, niecierpki nie potrzebują dużo ziemi a będą świecić całe lato.

Tak Viola, bardzo dobrze zrozumiałaś z tym sadzeniem. I powiem Ci, że zaproponowałaś bardzo fajnie! Raz dlatego, że będzie kwitnąco i rozjaśni to ten kąt, dwa dlatego, że każdego roku może być inaczej. Dziękuję - dobry pomysł.
Bardzo lubię swoją hostową rabatę i uwielbiam hosty, paprocie i leśne klimaty, ale jakoś w tym miejscu mi nie do końca pasują chociaż jest tam akurat półcień. Dlatego Twój pomysł zdecydowanie zapisuję

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies