Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 22:09, 16 kwi 2015

Do góry
własnie? ja tyle nie wysiałam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:07, 16 kwi 2015

Do góry
Marta obejrzałam sobie u wujka googla te fallusy. no i w sumie lubie je pomysle czy jesienią nie nakupowac tych fallusów sobie.

Ensata,Alex-cos czuję żę mi padna te hortki bo ja mam cały dzien prażok. no cóz wtedy podummam nad czyms mniej obsługowym.

Nawigatorko-a pewnie -zrób sobie dobrze

Ewcia- nie piszę że kanciki to wiocha tylko że jestem smierdzący leniuch. a twoje kanciki az poleciałam zoaczyc i podziwiam tę robotę, pięknie to zrobiłaś. zazdroszczę

Tessiu- wolę się nie domyslać co tam wyczytywałaś

Beatko- prawda że bez przesady z ta pracą

pozdrawiam wszystkich
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 21:58, 16 kwi 2015

Do góry
no
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 21:58, 16 kwi 2015

Do góry
Karolcia my wiemy że masz rozsady naprawdę, wiemy że masz dużoooooooooooooo rozsad, wierzymy, o tak, na dwie strony rozsad to juz lekka przesada
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:10, 16 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
ale miałaś w słońcu czy w półcieniu?
Parokrotna próba wykazała, że w pełnym słońcu, taras od południa, mimo podlewania trafiał je szlag. Odpuściłam sobie, mniej słoneczne miejsce rosły super. tzn, szlag, brzydły, klapały im kwiaty. Wysadzone do gruntu, w następnym roku znowu były ok. Teraz będę miała żagiel, to znowu spróbuję
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:04, 16 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
frigo znaczy beda owoce w tym roku?

Tak, po 2 miesiącach od posadzenia owocują. Takie sterowanie roślinami.

malkul napisał(a)

dawaj przepis babo, a najlepiej to poślij mały słoik na skosztowanie

Gosia, to zwykła zupa jarzynowa na kawałku drobiu. Wiesz, włoszczyzna, pałka z kuraka, woda, przyprawy. Po jakimś czasie dorzucasz pokrojoną marchewkę, ziemniaki i pokrojony jarmuż. Po nalaniu do talerza dodajesz trochę śmietany 30% i zajadasz. Dobra jarzynowa zupa.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:04, 16 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
frigo znaczy beda owoce w tym roku?

Tak, po 2 miesiącach od posadzenia owocują. Takie sterowanie roślinami.

malkul napisał(a)

dawaj przepis babo, a najlepiej to poślij mały słoik na skosztowanie

Gosia, to zwykła zupa jarzynowa na kawałku drobiu. Wiesz, włoszczyzna, pałka z kuraka, woda, przyprawy. Po jakimś czasie dorzucasz pokrojoną marchewkę, ziemniaki i pokrojony jarmuż. Po nalaniu do talerza dodajesz trochę śmietany 30% i zajadasz. Dobra jarzynowa zupa.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:47, 16 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Ana- powiedż mi prosze jak byś podsumowała rozplenice w tych białych donicach co w zeszłym roku miałaś. chciałam sobie tak zrobic tego roku ale boją sie że to straszne pijaki są, jak dbałaś?
pijaki z nich to fakt, ale odpowiedzią niech będzie to, że w tym roku planuje je ponownie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:46, 16 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Ana- powiedż mi prosze jak byś podsumowała rozplenice w tych białych donicach co w zeszłym roku miałaś. chciałam sobie tak zrobic tego roku ale boją sie że to straszne pijaki są, jak dbałaś?
pijaki z nich to fakt, ale odpowiedzią niech będzie to, że w tym roku planuje je ponownie
Typografia ogrodu 20:18, 16 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
idzie ci to szycie pięknie.
Mam pytanko-jakiej grubości i gramatury miaalś filc na ten pojeknik na zabawki filcowy?

Grubosc ok 4 mm.gramatura nie znam.ale mogłby byc grubszy
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 18:54, 16 kwi 2015

Do góry
malkul, jeszcze nie wiem bo jesienną mam od tamtego roku i nie pokazała na co ja stać.
ale ta u bety kusi nadal...
Pozdrawiam Zielona

Jagoda, chyba pójde za twoim przykładem i będę robić listę prac juz zrobionych coby sobie humor poprawić... wiosna sie rozpedza, hacone rusza a jeszcze nie scięte... lawenda też czeka...
to może napiszę

- wertykulacja trawnika - rękoma M.
- Miedzian zaliczony juz dawno, z Promanolem znów nie zdążyłam...
- miskanty ciachniete
- reszta traw też oprócz hacone
- róże przyciete i podwiązane do podpór (nadal czekam na stelaże obiecane przez M.... wrrr)
- byliny w miarę wyczyszczone
- żurawki też
- cisy przyciete
- hortensje przyciete
- wyznaczenie linii rabaty (ale darń w srodku czeka...)
- bukszpaniki lidlowskie posadzone
- jutro przyjdą 2 róże i posadzę

A co jeszcze do zrobienia to nawet nie piszę... po co sobie humor psuć

Za ochy i achy nt. hiacyntów i innych dziekuje

Niech tylko to słońce zaswieci jak jestem w domu (a nie w pracy !) to popstrykam bo jak napisałam wiosna ruszyła z kopyta - z kazdym dniem coraz bardziej zielono
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:01, 16 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Moczę papu gołębie

Ja to mam dzisiaj zaskok... szachisty. trzy razy czytałam, zanim zrozumiałam
Miejsko & sielsko 16:54, 16 kwi 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)
Witam

Pozdrawiam posiadaczke urokliwego ogródka
Na ogrodowisku znalazłam się miesiąc temu (co ja do tej pory robiłam bez niego) i na początku natknęłam się na Twój ogród. Przypadł mi do gustu - jest cudniasty i taki w moim stylu. Ja za swój ogród dopiero się zabieram (choć wstyd się przyznać ale mieszkam już w domu swoim 3lata!!! a i projekt ogrodu mam z lat pięć!!! ) No cóż niektórzy tak mają że muszą dojrzeć no i ja dojrzałam.
W swoim projekcie mam dwie donice i szczerze powiedziawszy Twoje mi się najbardziej podobają no i kokoszki Malkul (ona mnie tu przyciągnęła z forum M). Ewa możesz mi na priv wysłać przybliżony koszt takich donic.
Pozdrawiam Aśka

Asiu,
Twoje słowa sprawiają mi dużą radość.
Mam nadzieję, że złapiesz tego ogrodowego bakcyla i dołączysz do ogrodowej rodziny.
Oczywiście odpisałam na priv ….

Ściskam na zachęte

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:04, 16 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)

wiesz odezwa tu niepopularna jest, cekaj to mnie zlinczują

ja linczować nie mam zamiaru...masz rację ogród ma być dla nas a nie na odwrót...jak się da mieć ślicznie wyplewione rabaty, skoszony trawnik i jeszcze kanciki porobione to jest suuuuuper...a jak się nie da to też nie tragedia

pozdrawiam Gosiu

oglądam Twoje zdjęcia jak zawsze z otwartą ziapą
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:03, 16 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
pan S. ma wszystkie trawki świata ino czasu nie ma

Dlatego ja u Smala zamawiam
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 11:53, 16 kwi 2015

Do góry
osobiście to wolisz Seslerię skalna czy jesienną?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:52, 16 kwi 2015

Do góry
ale miałaś w słońcu czy w półcieniu?
Typografia ogrodu 11:51, 16 kwi 2015

Do góry
idzie ci to szycie pięknie.
Mam pytanko-jakiej grubości i gramatury miaalś filc na ten pojeknik na zabawki filcowy?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:51, 16 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
kurcze a bez tego cieniowania sie nie obędzie?
nei mam na to siły i czasu
Ja nigdy nie cieniowałam, a kupuje od lat. fakt, że zawsze miałam na tarasie, a teraz dałam do ogrodu, może dlatego?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:49, 16 kwi 2015

Do góry
oj ja bym cię uradła do siebie na kulkowanie, no musze chyba jakies porwanie z uprowadzeniem zaplanować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies