Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z łezką II 18:59, 22 lip 2019

Do góry
Te trzmieliny obcięłam, czeka jeszcze 5 sztuk...

trochę dalii

Ogród z łezką II 18:56, 22 lip 2019

Do góry
William Morris

Ogród z łezką II 18:54, 22 lip 2019

Do góry
Ostatnie ogryzki niedopilnowanych przed poskrzypką lilii

Szmaragdowy Zakątek 18:53, 22 lip 2019

Do góry
Tradycyjnie już zbiorowa fotka…

Edit: Podpisuję fotkę na prośbę Ani.
Rząd stojących (od lewej): Renia (rozark), gospodarz – Pan Władysław, Mariolka (koleżanka Margarete), nie co z tyłu Monika (jankosia), nasza kochana Bogdzia, Grześ (małż Kasik) i Kasia (Kasik), Gosia (ciocia Gosia), Małgosia (Margarete), Mariolka (paniprzyroda), Ania (nowa twarz w ekipie łódzkiej, czyli AniazUroczyska), Danusia (koleżanka paniprzyrody).
Niski parter (też od lewej): Agnieszka (Aga55 - od jakiegoś czasu na forum, ale dopiero teraz się ujawniła), ja (Nikita), Agata (AgataP) i Ela (kuzynka Margarete)
Operator zza obiektywu: Krzyś (małz cioci Gosi)

Na mnie osobiście największe wrażenie zrobiły….

…i żeby nie było, że to takie zwykłe kwiatuchy… stoję na palcach
Ogród z łezką II 18:52, 22 lip 2019

Do góry
W donicach rośnie jak na drożdżach

Niektóre hortensje już

Szmaragdowy Zakątek 18:51, 22 lip 2019

Do góry

fantastyczna łąka we wszystkich barwach różu

Ogród z łezką II 18:49, 22 lip 2019

Do góry
Wzięłam się za obchlastanie Lagun na huśtawce. Bardzo się rozhulały już...

Przed

i po

jeszcze mi zostały Ilse Krohn Superior...ale nie mam koncepcji jak się za to zabrać. Te dopiero są potworzaste

Przy okazji widzę, że załapało się na zdjęcie strzyżenie buksów
Szmaragdowy Zakątek 18:47, 22 lip 2019

Do góry
Weekend dla grupy łódzkiej (…i nie tylko łódzkiej) był wielce ogrodowy. Tym razem ogród Bogdzi w wakacyjnej odsłonie.
Wielokrotnie pokazywany rododendronowy ogród budził zachwyt, ale uwierzcie mi….w lipcowej stylizacji również zachwyca, oczarowuje kolorami i imponuje ogromem roślin !!!!!!! Po prostu fantastyczny ogród o każdej porze roku!
Oczom naszym ukazał się bajecznie kolorowy ogród we wszystkich barwach jakie tylko przyroda może wyczarować…

gigantyczne hortensje i…pomidory (hmmm...moje pomidorki w tym roku mają aż 16 cm, ale wiadomo te są Bogdzine...u niej wszystko w ogrodzie na rozmiar XXL)
Ogród z łezką II 18:43, 22 lip 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kasiu, jak cudnie u Ciebie Prześliczne są lilie, jeżówki i róże. Bukszpany tniesz idealnie.

U mnie lilie i jeżówki nie chcą rosnąć. Jeżówki zanikają po zimie, a lilie co roku rosną coraz mniejsze, a potem zanikają, Kocić się wcale nie chcą. Coś im u mnie nie pasuje.

Ewcia Jesteś
Dziękuję

Jeżówki, to z tego wynika, wszędzie takie humorzaste
Z liliami to mnie zaskoczyłaś...ciekawe...myślałam, że jak na mojej glinie dają radę, to wszędzie...

Najbardziej mnie cieszy, że M też tnie równiutko To jego robota. Przed i po

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:36, 22 lip 2019

Do góry
Gosiu bardzo dziękujemy za to że poświęciłaś nam tyle swojego czasu. Za cudowne pokazanie Łodzi i wspaniałe opowieści. Kochasz widać to miasto a i my zobaczyliśmy Łódź zupełnie inaczej dzięki Tobie, Madzi i Mariolce Szkoda że czasu więcej nie było ale nic straconego na 100% wrócimy. Kochana, jesteś cudowna pod każdym względem serdeczna ,ciepła i gościnna a rodzinkę masz rewelacyjną Wielkie buziaki i mam nadzieję że niedługo się zobaczymy u MnieOgród pomimo że umęczony upałami pomyślany wspaniale i widać w nim dobrą rękę i fajne pomysły. Mam nadzieję że deszcze i do Was dotrą a wtedy wszystko odżyje i znowu będzie cieszyć bujnością
Ogród z łezką II 18:36, 22 lip 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu bardzo ładnie wszystko tak pięknie kwitnie. U mnie nie ma tyle kwiatów jak są ta rozsiane po ogrodzie. Lilie masz piękne nie mówiąc o jeżówka Jake piękne środki mają.
U mnie jeżówki kwitna które dostałam od Ewy z ogrodu za grosik dała od serca bo pięknie kwitną. Motyli i różnych bzykow mam od groma bo lubią widocznie ten nektar.

Kwitną ci jeszcze róże u mnie też bo różne mam. Przesadziłam w tym roku nie pamiętam nazwy która się tak zachwycałam i poleciałam różowa jeszcze nie kwitła nawet nie ma zawiązków.

U nas chmury przechodzą ale na większy opad sie nię zanosi.
Tydzień temu gradobicie miałam więc też duże liście obiło np w oczku lilie..

Pozdrawiam

Moja działka to tylko 10 ar, wszystko bardziej skomasowane, czyli widoczne.
Właśnie te jeżówki z łebkami to najbardziej kapryśne. Nie wszystkie zimę przeżywają Najbardziej je lubię Tak, motyle i pszczółki zdecydowanie wolą te zwykłe jeżówki, bez główek. U mnie też na tych najliczniej siadają.

Wiadomo, jak przesadzona, to róża trochę więcej czasu potrzebuje aż zakwitnie. Ja już bardzo rzadko przesadzam róże, zwykle wcześniej obmyślam miejsce. Ale w przeszłości zdarzało mi się przesadzać

W Pszczynie padało trochę po południu w sobotę i krótko w niedzielę. Wiało za to okropnie. Na jutro u nas deszcz zapowiadają, bardzo się przyda

Ja również pozdrawiam
Ogród z łezką II 18:21, 22 lip 2019

Do góry
zszywka napisał(a)
Piękne maki, moja ciocia ma podobne muszę poprosić o nasionka. Jeżówki i lilie pierwsza klasa
Ps. W końcu u mnie pada

Maki wystarczy raz zaprosić do siebie, potem już zawsze są. To tak jak z kosmosami Dostałam od Irci i teraz co roku muszę je bardzo pilnować, bo opanują mi cały ogród. Już zaczęły kwitnąć

U nas też padało trochę. Większy był wiatr, myślałam, że nam chałupę porwie...
Z ogródka na wsi 18:18, 22 lip 2019

Do góry
I jeszcze zostaje to miejsce, ale tu nawet nie wiem co narysować...

Jest duży spadek, a nie chciałbym żeby tak zostało...

Myślałem nad wyrównaniem terenu, na wysokości ściany stodoły...tam nie duży murek oporowy i za nim nasadzenia...

Jednakże nie jestem pewien tego pomysłu...

Tu najbardziej proszę o jakieś sugestie...
Z ogródka na wsi 18:15, 22 lip 2019

Do góry
Ściana...tutaj po narysowaniu konstrukcji trochę mi się odwidziało...chciałem w słupkach przylegających do ściany (albo nieznacznie od niej odsuniętych wywiercić wzorki...takie domki dla owadów...w wątku "Z Pszenicznej" takie mi się spodobały, ale tu chyba jednak nie wygląda to dobrze...

Jednakże po samej ścianie chciałbym coś poprowadzić...nie przysłonić, ale żeby coś było...
Z ogródka na wsi 18:11, 22 lip 2019

Do góry
Teraz granica od stronu podwórka...granica wejścia...

1

2

3

4

5

Chciałbym podkreślić że jest jak gdyby inne wnętrze...kącik kawowy...stąd myśl o otoczeniu go przez różne konstrukcje...
Tu ma być ogród :) 18:08, 22 lip 2019

Do góry
MartaCho napisał(a)
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź i nie, nie jest wcale jeszcze za późno U nas jest taka straszna susza, że z sadzeniem drzew postanowiłam się wstrzymać do września- nie chciałam kupować i sadzić przed urlopem, żeby ich nie zostawiać bez podlewania na dwa tygodnie, a Mamie też nie chciałam tego na głowie zostawiać. Z tego, co u Was wyczytałam, trzeba też koniecznie w systemy nawadniania zainwestować- to akurat prace na sierpień będą, a potem drzewa

Tyle razy podziwiałam i przedpłocie i ogrodzenie, a nigdy wcześniej nie zauważyłam tego spadku

Bardzo dobra decyzja, z drzewami warto się wstrzymać co najmniej do drugiej połowy sierpnia.
Podlewanie rabat z linii kroplującej to bardzo dobre rozwiązanie.

Zrobiłam zbliżenia na to obniżenie w moim ogrodzeniu, różnica to dokładnie 14 cm.

Z ogródka na wsi 17:12, 22 lip 2019

Do góry
Zrobiłem na szybko wyobrażenia ogrodzenia...

*Pierwsze...drewniane słupki, poprzeczki itd. pomiędzy nimi siatka po której wiją się pnącza...

-za-wyglądają skromnie ale ładnie...
-przeciw - drewno w ziemi gnije i po kilku latach trzeba wymieniać

*Drugie..."postument" wymurowany z cegły (na wysokości siatki), wyżej drewniane elementy...pomiędzy siatka i pnącza

-za-ceglane słupki będą trwałe...
-przeciw-mam obawy, czy nie będzie za dużo cegły...

*I trzecie (ale już nie rysowałem)...same ceglane słupki...pomiędzy siatka i pnącza...

-za-trwałe słupki, małe koszty...
-przeciw- cmam obawy, czy nie będzie za dużo cegły

A może macie jeszcze jakieś pomysły?
Ogród Cioci cz. 3 16:41, 22 lip 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Ależ u Ciebie cudnie! Bujnie, kwieciście i bogato
Trzecie zdjęcie to jakby całkiem nowa część ogrodu. Aż musiałam się dłużej przyjrzeć, żeby zlokalizować gdzie to u Ciebie jest. Ślicznie Gosiu
Pozdrowienia dla Krzysia-złotej rączki Pięknie mu wychodzą te ozdoby
Ptasi gaj 16:31, 22 lip 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Kasia Pestka

Ta tawuła nazywa się Color flesh

[/quote
Śliczny kolorek tej tawułki. U Ciebie suszy nie widać, wszystko w pięknych kolorach. Piękne jeżówki. Widzę też fajne dalie. Czy to te talerzowe?
Ptasi gaj 16:19, 22 lip 2019

Do góry
Kasia Pestka

Ta tawuła arendsa nazywa się Color flesh

Jest jeszcze też o liściach limonkowych. Jest piękna to podobno nowość pięknie się przebarwia byłam dzisiaj i widzialam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies